به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مینو محرز درباره وضعیت جهش ویروس کرونا، گفت: تا زمانیکه ویروس کرونا از انسان به انسان سرایت پیدا کند، این جهشها هم وجود دارد. عمده این جهشها خیلی نگران کننده نیست و با رعایت همان شرایط پیشگیری اعم از فاصلهگذاری فیزیکی، شستوشوی دستها و استفاده از ماسک میتوان از ابتلا به ویروس پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه برخی اظهارات مبنی بر تاثیر واکسنها بر روی ویرس کرونای جهش یافته مطرح میشود، افزود: باید دید که واکسنهایی که ساخته میشود بر روی ویروس جهش یافته هم موثر است یا خیر. تاکنون معتقدند که واکسنها بر روی همه جهشهای کنونی موثر است. البته هنوز وضعیت تاثیر واکسن بر روی جهش آفریقا و برزیل مشخص نشده است. حال اگر جهش بیماری بسیار خطرناک باشد، باز هم واکسن میتواند باعث شود که فرد به نوع ضعیف بیماری مبتلا شود.
محرز ادامه داد: بنابراین در کشورهای دیگر خیلی روی جهش تکیه نمیکنند. در ایران همه توجه مردم بر روی جهش ویروس متمرکز شده است و نگرانند که چه میشود. باید توجه کرد که اگر همان روشهای محافظتی را ادامه دهند، از ویروس در امانند. یعنی رعایت فاصله گذاری فیزیکی، شستن دست، استفاده از ماسک و عدم تجمع.
وی با بیان اینکه جهشهای برزیل و آفریقای جنوبی بد بوده است، گفت: منتها خوشبختانه ما از آن کشورها مسافر نداریم و هنوز این جهشها در ایران وارد نشده است. با این حال به طور کلی یک ویروس تا زمانیکه از انسان به انسان سرایت کند، دائما جهش پیدا میکند. این جهشها پشت سر هم اتفاق میافتد، اما راه پیشگیری همان است که گفته شد.
محرز تاکید کرد: به طور کلی معتقدند که واکسن روی ویروس کرونا موثر است و اگر هم ویروس جهش یابد، واکسن میتواند شدت بیماری را کاهش دهد.
وی درباره وضعیت کرونا در کشور با بیان اینکه بعضی استانها مانند خوزستان قرمز شدهاند، گفت: در تهران هنوز بیماری خیلی اوج نداشته است. البته همچنان شاهدیم که بیماران و حتی خانوادههایی با بیماری مراجعه میکنند. بنابراین باید همان اصول پیشگیری را رعایت کنیم، برای ایام عید برنامهریزی مسافرت و دورهمی نکنیم؛ چراکه اگر دور هم جمع شویم، دوباره وضعیت بیماری مانند قبل شده و افزایش مییابد. مسافرت و دید و بازدید را کنار بگذارید تا بتوانیم در سالهای آینده با واکسیناسیون بیشتر، شرایط بهتری داشته باشیم. البته بعد از واکسیناسیون هم باید رعایت استفاده از ماسک و فاصله فیزیکی را داشته باشیم تا ببینیم نتیجه واکسیناسیون چه می شود.
وی گفت: مسافرت رفتن و جایجایی و تجمع میتواند تاثیر زیادی در شیوع داشته باشد. اینکه میگویند با ماشین شخصی نروید و با اتوبوس و ... بروید، باز هم فرقی ندارد به هر حال فرد مبتلا ممکن است جابجا شود و عدهای را بیمار کند. اکنون خیلیها با تاکسی به شمال سفر میکنند. بنابراین فرقی ندارد و مردم خودشان باید رعایت کنند. این سفرها کاملا خطرناک است. سفر، دید و بازدید و دورهمی و ... را باید کنار بگذاریم.
محرز گفت: بعد از واکسیناسیون هم نمیتوان دقیقا گفت که اثر واکسن تا چه زمانی است و دنیا این موضوع را نمیداند. برخی خوشبینانه میگویند ممکن است واکسن مانند آنفلوآنزا تا یکسال ایمنی ایجاد کند، اما هنوز نمیتوان قطعی گفت. زیرا نهایتا سه ماه از واکسن زدن در دنیا گذشته است. وقتی ابتلا به کرونا و بهبودی بعد از آن، مصونیت دائم نمیدهد، قطعا واکسن هم مصونیت دائم نخواهد داد. فعلا قطعیترین راه پیشگیری، رعایت پروتکلهاست.