جام جم آنلاین بررسی می‌کند؛

احیای کارخانه‌ی نساجی شمال غرب کشور با ۴۵۰۰ شغل

با سفر آیت‌الله رئیسی به اردبیل و دستور ایشان برای احیای کارخانه سبلان پارچه مدتی است این شرکت به تولید برگشته و‌مسئله اشتغال کارگران این شرکت مرتفع شده است.
با سفر آیت‌الله رئیسی به اردبیل و دستور ایشان برای احیای کارخانه سبلان پارچه مدتی است این شرکت به تولید برگشته و‌مسئله اشتغال کارگران این شرکت مرتفع شده است.
کد خبر: ۱۳۱۵۲۴۲

کارخانه نساجی و تولید پوشاک اردبیل با نام تجاری «سبلان پارچه» در زمینی به مساحت ۲۰۰ هزار متر مربع و در سال ۱۳۸۶ آغاز به کار کرد. پروژه‌ای بسیار عظیم که ۷ کارخانه را از تبدیل الیاف به نخ تا دوخت پوشاک به صورت یکپارچه در خود جای داده است . ظرفیت اشتغال این کارخانه ۴ هزار و ۵۰۰ نفر است اما به دلایلی با ظرفیتی کمتر از یک سوم در حال فعالیت بود. این کارخانه به دلیل عدم پایبندی سیاست‌های بانک عامل به تعهداتش در شرف تعطیل شدن بود که پس از تملک سازمان ورشکستگی کارخانه و طرح شکایت مدیران و کارگران این مجموعه تولیدی به دستگاه قضا، دادگستری استان خواستار اعمال ماده ۴۷۷ و بررسی مجدد پرونده ورشکستگی و تملک کارخانه شد.

سبلان پارچه طلوع باشکوهی داشت، همان ابتدا کیفیت پوشاک تولیدی آن چشم بازار را نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور گرفت، تنها چندگام می‌توانست  آن را به یک برند جهانی تبدیل کند اما این طلوع شکوهمند غروبی بسیار زودهنگام داشت که برخی‌ها سوء‌مدیریت و ناتوانی اداره این مجتمع بزرگ تولیدی را دلیل به مشکل خوردن کارخانه ذکر کرده و برخی نیز آن را قربانی سیستم معیوب بانکی کشور ذکر کرده و یکی از بانک‌های عامل تامین کننده حدود ۸۰ درصد سرمایه کارخانه سبلان پارچه را در توقف فعالیت طولانی آن مسوول می‌دانند.

 توقف و رکود تولید کارخانه سبلان پارچه در ۱۰ سال گذشته در حالی بوده  که  هنوز از ظرفیت این واحد تولیدی به طور مطلوب استفاده نشده و بسیاری از تجهیزات پیشرفته آن یا در انبارها در حال خاک خوردن بود و یا با وجود نصب هنوز مورد استفاده قرار نگرفته بود.

تا این که آیت الله ابراهیم رییسی رئیس قوه قضاییه در جریان این بازدید، پای حرف‌ها و درد دل‌های مدیران و کارگران این کارخانه که به دلیل عدم پایبندی بانک به تعهداتش به حالت نیمه تعطیل درآمده نشست و در جریان مشکلات و نیاز‌های این واحد تولیدی برای بازگشت به چرخه تولید و افزایش بهره‌ وری آن در سال «جهش تولید» قرار گرفت و پس از آن دستوراتی را به مسئولان مربوطه برای حل مشکلات این واحد تولیدی صادر کرد.

با دستور ویژه‌ای که ریاست قوه قضاییه در خصوص تسریع و تدقیق در پرونده اعمال ماده ۴۷۷ راجع به ورشکستگی این کارخانه صادر کرد، دیوان عالی موضوع را رسیدگی و با حکم دیوان، کارخانه به مالک اصلی بازگشت.

انور حجازی‌نیا مالک کارخانه سبلان پارچه به تشریح روند آغاز به کار این واحد تولیدی و مشکلات آن و همچنین مساعدت‌های قضایی برای راه‌اندازی مجدد سبلان پارچه به ویژه پس از بازدید آیت‌الله رئیسی از آن، پرداخت و یادآور شد: اگر دستورات آیت‌الله رئیسی و مساعدت‌های قضایی نبود، چند سال بعد، سبلان پارچه به تلی از لاشه ماشین آلات تبدیل می‌شد.

طبق گفته مالک کارخانه سبلان پارچه  1200 نفر برای اشتغال در کارخانه سبلان پارچه دعوت شده است که از این 1200 نفر، بعد از ارائه آموزش‌ها و مهارت‌های مقدماتی در نیمه نخست خردادماه سال جاری، آزمون اخذ می‌شود و پس از آن، افراد حائز رتبه قبولی، در کارخانه سبلان پارچه مشغول به کار خواهند شد.

حجازی‌نیا در ادامه افزود: با جذب نیروهای جدید که پس از احیای کارخانه سبلان پارچه در نتیجه مساعدت‌های قوه قضاییه صورت گرفت، ظرفیت خط تولید پوشاک در این کارخانه از حدود 270 نفر به 1000 نفر ارتقاء می‌یابد.

وی با تاکید بر افزایش تولید در این کارخانه پس از رفع مشکل توسط قوه قضاییه، گفت: 40 درصد محصولات سبلان پارچه در بازار داخلی تزریق می‌شود و 60 درصد آن به بازارهای کشورهای ثروتمند دنیا صادر می‌شود.

ناصر عتباتی در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی شماره 2 استان اظهار داشت: در راستای حمایت قضایی از سرمایه گذاری و حمایت از تولید، یکی از ماموریت های ویژه ای که بر عهده مدیریت دادگستری استان اردبیل از سوی رئیس محترم قوه قضائیه محول شده است نظارت بر مجموعه سبلان پارچه است.

وی افزود: در این راستا و طبق اقداماتی که صورت گرفت این مجتمع پس از مدت ها به مالک اصلی خود بازگشت و تغییرات خوبی در راستای مصوبات اتخاذ شده در این مجموعه انجام گرفته است که امروز شاهد افزایش تولید و اشتغالزایی در این مجموعه هستیم.
 
همچنین اکبر بهنامجو ، استاندار اردبیل برای رفع مشکلات کارخانه نیمه راکد سبلان پارچه بارها با مدیران بانک  و اداره کل امور ورشکستگی قوه قضاییه دیدار و مذاکره کرد و در دیداری که با مدیرعامل بانک داشت موانع و مشکلات این کارخانه با کمک سرمایه‌گذار برطرف کرده که با حمایت‌ مسوولان دوباره راه‌اندازی شد.

بهنامجو با بیان اینکه تهیه بهترین نخ و پارچه و لباس از اهم مواردی است که این کارخانه قابلیت تولید آن را دارد افزود: سبلان پارچه کارنامه درخشانی را در راستای تولیدات مناسب در این زمینه می تواند ارائه کند که به همین منظور برای فعال‌سازی واحدهای راکد این کارخانه برنامه‌ریزی‌های اساسی انجام یافته است.

وی اظهار کرد: سبلان پارچه یک ظرفیت عظیم در توسعه اشتغال و اقتصاد استان است که نباید با کم‌کاری کارشناسان بانک با بلاتکلیفی مواجه شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل هم با ابراز امیدواری به حل مشکل این کارخانه گفت: برند سبلان پارچه با حل برخی از مشکلات جان تازه‌ای در مسیر تولید گرفته و در سال جهش تولید تلاش بر فعالیت همه‌جانبه این مجتمع تولیدی است.

رامین صادقی ادامه داد: کارخانه سبلان پارچه در مسیر تولید با مشکلات متعدد در تامین اعتبار مورد نیاز و همچنین مشکلات مدیریتی روبه‌رو بود که به دنبال سفر رییس قوه قضاییه و پیگیری مسوولان استانی با شرایط مساعد برای احیا و فعالیت مجدد روبه‌رو شده است.

صادقی ظرفیت تولید این کارخانه را روزانه ۱۵ هزار قطعه البسه از انواع مختلف اعلام کرد و افزود: امیدواریم این ظرفیت تولید نیز تا ۲ برابر در اوایل سال آینده افزایش یابد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها