به گزارش جام جم آنلاین، این گونه که برخی به آن کرونای «سه سر» لقب دادهاند اولین بار در یورکشایر و هامبر انگلیس با ترکیب عجیبی از ژنها شناسایی و موجب نگرانی مقامهای این کشور شده است.
هنوز اطلاعات دقیقی درباره قدرت انتقالپذیری و مقاومت آن دربرابر واکسنهای موجود در اختیار نیست. با این حال مقامهای انگلیس نگرانند که این مساله در کنار گسترش افسارگسیخته گونه هندی کرونا و افزایش شاخص شیوع این ویروس در کشور، مشکلات بهداشتی را بیشتر کند.
گروه مشاوران علمی برای شرایط اضطراری انگلیس موسوم به «سیج» دیروز (جمعه) اعلام کرد که شاخص شیوع کرونا (نرخ شیوع یا بازتولید/ R) بین ۰.۹ تا ۱.۱ نوسان بوده است. این در حالیاست که هفته گذشته شاخص شیوع به پایینترین حد یعنی ۰.۸ رسیده بود. این شاخص بیانگر آن است که یک فرد مبتلا به کرونا، این بیماری را به چه تعداد فرد دیگر منتقل میکند.
بر اساس این گزارش، سازمان بهداشت عمومی انگلیس سرگرم تحقیق درباره ابعاد گونه جدید است که VUI-21MAY-01 یا AV.1 نامگذاری شده است.
دکتر «کوین اسمیت» از این نهاد علمی انگلیس ادعا کرده که نیازی به نگرانی مردم نیست. همچنین «گرگ فل» مدیر دفتر بهداشت عمومی انگلیس در منطقه «شفیلد» گفته که هنوز مدارکی وجود ندارد که گونه جدید نسبت به سایر انوع این ویروس عفونی تر یا دربرابر واکسن های موجود مقاوم است.
با این حال این گونه جدید از دیروز به فهرست بیماریهای نگران کننده دولت انگلیس اضافه شده و دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرده که تحقیقات درباره آن از سوی کارشناسان جریان دارد.
یک سخنگوی بوریس جانسون درباره تاثیر این تحول بر گام آخر دولت انگلیس و پایان محدودیت های کرونایی که موعد آن برای ۲۱ ژوئن تعیین شده اظهار نظری نکرد و گفت که این یک ماه به دولت فرصت میدهد تا اوضاع را به دقت زیر نظر داشته و بر اساس شواهد تصمیمگیری کند.
بیشتر محدودیت های کرونایی که از ۱۶ دی ماه سال گذشته در پی شیوع افسارگسیخته کرونا اعمال شد، تاکنون رفع شده و تنها یک گام تا بازگشت اوضاع به شرایط عادی باقیمانده است. طبق نقشه راه دولت انگلیس، عمده محدودیتهای کرونایی از ۲۱ ژوئن رفع خواهد شد.
این درحالیست که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس جمعه گذشته در نشست خبری دولت درباره احتمال تعویق آخرین گام محدودیتهای کرونا هشدار داد و گفت که شاید دولت مجبور شود تصمیمهای سختی را در این زمینه اتخاذ کند. او بر همین اساس اصرار دارد که مردم با دریافت واکسن کرونا، سهم خود را در مهار این ویروس ایفا کنند.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت انگلیس تاکنون ۳۷ میلیون و ۵۱۸ هزار و ۶۱۴ نفر در این کشور واکسینه شدهاند که از این تعداد ۲۱ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۷۸۳ نفر هر دو دوز را دریافت کرده اند. بر اساس فراخوان دولت انگلیس اکنون افراد بالای سن ۳۳ سال میتوانند برای دریافت واکسن به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
این درحالیست که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۴ میلیون و ۴۵۷ هزار و ۹۲۳ نفر در انگلیس به این ویروس مبتلا و ۱۲۷ هزار و ۷۱۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
منبع: ایرنا
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش