به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی رییس کل دادگستری خراسان رضوی از برگزاری نخستین جلسه ستاد ملی صبر در مشهد خبر داد و افزود: این ستاد به منظور نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش در جامعه و برای حل بخشی از اختلافات قبل از صدور رأی ایجاد شده است.
غلامعلی صادقی در این جلسه با تأکید بر اینکه تخصصی شدن شوراهای حل اختلاف باید در اولویت قرار گیرد، خواستار تشکیل کارگروه ویژه برای شناسایی مراکز تجمعی مثل مراکز آموزشی و شغلی با هدف رفع اختلافات احتمالی شد.
وی همچنین اظهار داشت: برای توسعه فعالیت های بیشتر این ستاد از نهادهایی همچون آموزش و پرورش، دانشگاه ها و اصناف نیز که جمعیت بالایی دارند، برای عضویت دعوت به عمل آید.
معاون قضایی رییس کل دادگستری و رییس شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی نیز در این جلسه با بیان اینکه ستاد ملی صبر از درون شوراهای حل اختلاف ایجاد شده است، افزود: این ستاد بر پایه فرهنگ مدارا، برنامه ریزی و طراحی شده است.
رفسنجانی اظهار داشت: نهادینه سازی فرهنگ مدارا با به رسمیت شناختن فعالیت نهادهای مردمی و تقویت آن و در واقع افزایش حل و فصل دعاوی از طریق مصالحه و گسترش فرهنگ صلح از جمله راهکارهای راهبردی در سند تحول قضایی است.
وی ادامه داد: با مشارکت مرکز توسعه حل اختلاف دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه تحت عنوان اساسنامه تشکیل ستاد ملی صبر ترسیم و ابلاغ شده است.
دبیر ستاد صبر استان خراسان رضوی گفت: اعتلای فرهنگ صلح و سازش، ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضایی کشور در عرصه صلح طلبی و حقوق بشر، نظام مند کردن، تقویت مشارکت و افزایش تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه با رویکرد صلح و سازش، اعتلای فرهنگ احترام به
قانون و حقوق دیگران، نهادینه سازی عدالت ترمیمی در جامعه، انسجام نهادی در ارتقاء صلح و سازش و گذشت از مهم ترین اهداف تشکیل ستاد ملی صبر در کشور است.
وی با تأکید بر اینکه شورای عالی صبر یکی از ارکان اصلی ستاد صبر خواهد بود، افزود: تصمیم سازی و سیاستگذاری برای تحقق اهداف و وظایف ستاد ملی صبر، راهبرد جریان فرهنگی - اجتماعی صبر در سطح ملی و بین المللی و همچنین تعیین خط مشی ها و برنامه ریزی های بنیادین برای ستادهای استانی صبر از مهمترین وظایف شورای عالی صبر است.
معاون قضایی رییس کل دادگستری ادامه داد: در مدتی که از آغاز فعالیت شوراهای حل اختلاف می گذرد، این نهاد توانسته با استفاده از نیروهای خدوم و متدین خود، عملکرد موفقی در فرهنگ صلح و سازش ارائه دهد.
رفسنجانی گفت: شوراهای حل اختلاف با تکیه بر تعالیم دینی و اثرگذاری فرهنگ اسلامی با هدف ترویج صلح و سازش بین طرفین پرونده های قضایی توانسته نقش مهمی در احیای ارزش های اصیل دینی و ملی مانند مدارا و صلح داشته باشد.
رییس شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی در ادامه با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که می فرمایند: هر کس سه خصلت حلم، تقوا و مدارا در او نباشد، ایمانش به او سودی نمی رساند، افزود: احیا به این دلیل است که این عمل و استفاده از ظرفیت های مردمی و معتمدین در دین اسلام و جامعه ما مسبوق به سابقه است.
گفتنی است؛ ستاد ملی صبر از ابتدای سال جاری به منظور نهادینه کردن عدالت ترمیمی در جامعه و ساماندهی و فعال سازی ظرفیت های مردمی در موضوع صلح تشکیل شده و بحث های محوری آن شامل صلح، بخشایش و رضایت بر پایه آموزه های دینی است.
این ستاد با رویکرد ترویج فرهنگ صلح و فرهنگ سازی امر رضایت به ریاست رییس کل دادگستری خراسان رضوی و دبیری رییس شوراهای حل اختلاف استان تشکیل شده است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد