نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی:

پیش‌بینی مذاکرات وین به دلیل حل نشدن برخی مسائل مهم دشوار است

وزیر خارجه چین:

برداشتن تحریم‌ های ایران اولین چیزی است که آمریکا باید انجام دهد

وزیر خارجه چین با تاکید بر لزوم افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی، اقدامات زورگویانه آمریکا را منشأ اصلی مشکلات بر سر برنامه هسته‌ ای ایران دانست.
کد خبر: ۱۳۲۰۲۹۰

به گزارش جام جم آنلاین، «وانگ یی» وزیر خارجه چین امروز (جمعه) بر لزوم رفع تحریم‌ های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

وانگ طی سخنرانی آنلاین در کنفرانس خلع سلاح در ژنو، گفت: «اقدامات زورگویانه و قلدی‌های یکجانبه آمریکا، منشأ اصلی مشکلات بر سر برنامه هسته‌ ای ایران است».

طبق بیانیه منتشر شده توسط وزارت خارجه چین، وی ضمن تاکید بر لزوم افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی، توضیح داد: «برای بازگشت به برجام، برداشتن تحریم‌ های ایران اولین چیزی است که طبیعتا [آمریکا] باید انجام دهد».

وزیر خارجه چین همچنین افزود: «همزمان که مذاکرات برای ازسرگیری تعهدات ذیل توافق [هسته‌ای] توسط ایالات متحده و ایران در گام آخر قرار دارد، طرف‌های درگیر باید هرچه سریعتر تصمیم سیاسی بگیرند و تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی را دو برابر کنند».

وانگ در بخش دیگری از صحبت‌‌هایش درخصوص وضعیت امنیتی منطقه خلیج فارس نیز اظهار داشت: «چین پیشنهاد می‌دهد تا یک بستر گفت‌وگوی چندجانبه برای امنیت منطقه‌ای در خلیج فارس ایجاد شود و چارچوبی گام به گام برای امنیت فراگیر، پایدار، جمعی و از طریق همکاری در خاورمیانه تشکیل گردد».

پیش از این نیز، سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به قابل رفع بودن اختلافات در احیای برجام از آمریکا درخواست کرد تمامی تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را لغو کند.

در همین حال، منابع خبری گزارش داده‌اند احتمالاً دور ششم مذاکرات برجام با چند روز تأخیر آغاز خواهد شد. پیشتر قرار بود این گفت‌وگوها از پنجشنبه آغاز شوند اما خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال امروز گفته مذاکرات احتمالاً از شنبه آغاز خواهند شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ ای برجام را فراهم کند.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها