به گزارش جام جم آنلاین، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در رادیو فرهنگ در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه به نظر شما علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟ اظهار کرد: از 12 سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رئیس آن کارگروه من بود و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود.
وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم. یکی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از 95 درصددر جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اولین مسئله اشتغال و بعد سربازی تحصیلات و هزینه های ازدواج بود، اظهار کرد: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است. ما با کمک مرکز عملی اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به نام خانواده که موضوع آن ازدواج است پایدار سازی ازدواج است و موضوع فرزندآوری و موضوع رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.
کاندیدای ریاست جمهوری بیان کرد: دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است. از زاویه خانواده به برنامه و بودجه و سیاست و سیاست خارجی نگاه می کند از زاویه خانواده به اشتغال ایجاد می کند. اشتغالی برای آن مطلوب است که پشتیبان خانواده است.
وی ادامه داد: یک صندوق درست کردیم که برای ازدواج تامین جهیزیه و ازدواج و اشتغال خانواده اعتباری پیش بینی کرده است. الان حدود 500 تا 550 هزار ازدواج در سال داریم با این طراحی ما تا سه برابر یعنی یک و نیم میلیون ازدواج افزایش پیدا بکند.
قاضی زاده گفت: طرح های مکمل دیگری نیز داریم که برای کل کشور است طرح مسکن و اشتغال است که به تکمیل و تعمیق این موضوع کمک میکند.
قاضی زاده با تصریح اینکه در حوزه نرم افزاری که وزارت خانواده باید اجرا بکند از مباحث دیگری است، افزود: آداب همسر گزینی و راه های کیفیت سازی برای پایدارسازی خانواده است. مشاوره های قبل و بعد ازدواج و قبل و بعد از طلاق و در حوزه فرزندآوری است.
وی تأکید کرد: چون شکل سنتی خانواده ها تغییر پیدا کرده است یک سری موضوعات به دلیل اینکه به صورت سنتی منتقل می شده الان در آموزش و پرورش به آنها داده نمی شود، برای اینها هم برنامه ریزی داریم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سال که حاکمیت نگاه هزینه ای و نداشتن الگوی مناسب در اقتصاد فرهنگ و موازی کاری افزایش و تنوع تولید محصولات کم اثر یا بی اثر همه اینها باعث ضعف ما در مواجهه با جنگ نرم شده است. دولت شما چه الگویی را برای اقتصاد فرهنگ مد نظر قرار خواهد داد؟ خاطرنشان کرد: هر فعالیت فرهنگی اجتماعی زیربنایی هر چه انجام می دهیم باید پیوست اقتصادش را داشته باشیم. باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی بکنیم که باعث خلق منابع مالی برای آن بخش و خودکنترلی بشود.
وی افزود: هر چند دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ یارانه بدهد وکمک بکند. وظیفه فرهنگ وظیفه حاکمیتی است. مثل آموزش و پرورش بهداشت و امنیت. اینکه دولت بگوید من در فرهنگ مسئولیت ندارم حرف غلط است. اما کمکی که می کند بتاید مکمل اقتصاد مردمی باشد.
قاضی زاده تصریح کرد: وقتی از هنرهای تجسمی صحبت می کنیم باید بحث حراجی ها و نمایشگاه ها را حل و فصل بکنیم. یا در سینما بحث اقتصاد سینما فروش گیشه و جهانی شدن را بحث بکنیم. ما اگر یک جایی نیاز است به سینما کمک مالی بکنیم باید این را انجام بدهیم. باید یک سرمایه گذاری عظیمی در حوزه صنایع خلاق انجام بدهیم.
وی بیان کرد: بسیاری از کالاهای فرهنگی مورد استفاده در کشورمان وارداتی است مثل لباس و عروسک و ... ما باید این کالاها را بومی سازی بکنیم و مدیر بازار منطقه بشویم در این حوزه ما تولید کننده آن فرم باشیم ما تولید کننده محتوا باشیم محتوا را غالب صنعتی به آن بدهیم و تولید بکنیم شرکای منطقه ای داشته باشیم چون منطقه ما اسلامی است نگاه فرهنگی شان به ما نزدیک است و بتوانیم از این کالاها با یک تولید انبوه برای تولیدکنندگانش اقتصادی کنیم.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه جامعه شناسان جمعیت کلان در کلانشهرها و حاشیه نشینی را بر افزایش آسیب ها موثر می دانند. برای رفع مهاجرت روز افزون به شهرها چه برنامه ای دارید؟، بیان کرد: متاسفانه ما در 50 سال گذشته با یک تبدیل سریع 80 درصدی جمعیت روستایی به شهری مواجه شدیم.
کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: در حالیکه هویت زندگی روستایی و به خصوص که در کشورمان تنوع قومی زیادی و جود دارد تنوع فرهنگی زبانی و مذهبی وجود دارد و از جاهای دیگر خرده فرهنگ ها کنار هم قرار گرفته اند و مخلوط شده اند برای تولید یک فرهنگ قرن ها زمان می برد تا یک آداب و رسوم تشکیل بشود. وقتی سریع اتفاق بیفتد یک سری از ناهنجاری های اجتماعی صورت می گیرد مثلا طلاق افزایش می یابد به خاطر اینکه این جاها تضاد فرهنگی بیشتری صورت می گیرد. به خاطر اینکه مردم پنهان شده در کنار هم قرار دارند.
وی گفت: باید این جمعیت را بپراکنیم یعنی کاری بکنیم که در پیرامون اینقدر قوی باشد که تمایل به مهاجرت به مرکز نباشد و تمایل به مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد. ما طراحی کلانی کردیم برای پراکندگی جمعیت.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای حمایت از هنرمندان متعهد و انقلابی چه برنامه ای دارید؟ گفت:هنر شاید مثل خیلی از مشاغل جزو مشاغل فصلی محسوب می شود. مثلا ورزشکاران یک شکوفایی ورزشی دارند. در خصوص هنرمندان هم همین است بجز هنرمندان سینما که جوان اول هستند بشوند میانسال طول بکشد اما عمده فعالیت دارند بنابراین نظام های بیمه موجود که مبتنی بر اشتغال است برای اینها مفید نیست.
وی اظهار کرد: یک مکانیزم بیمه تعریف کردیم به نام هویت شغلی یعنی اگر کسی هنرمند محسوب بشود تحت پوشش صندوق بیمه قرار بگیرد.
قاضی زاده ادامه داد: صندوق هنرمندان کامل نیست آن را در وزارت ارشاد گذاشتند که این غلط است. تمام کسانی که جنس هنرمند هستند از یک ماخذ اخذ حق بیمه روشن برای اینها بیمه ایجاد بکنند. نوع اخذ حق بیمه و مالیات در اینها متفاوت است.
وی بیان کرد: مدل های رایج در دنیا است چیزی نیست که ما اختراعش بکنیم. ما اگر بتوانیم به هنرمند یک اطمینان قلبی بدهیم یعنی بگوییم که تا آخر عمرت از تو حمایت می کنیم فکر می کنم خیلی به آنها آرامش بدهند یعنی بدانند که در زمانی که کار ندارند یک جایی هست به آنها حقوق اولیه می دهد زمانی که کار دارند یک مالیات می گیرد که اینها دوره بیکاری را ما پر بکنیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه بررسی نهادها و ساختارهای سیاستگذاری آموزش عالی کشور نشان می دهد که این نهاد علمی آموزشی با منظومه ای از نهادها و دستگاه هایی مثل هیئت وزیران شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری روبرو است. از طرفی تعدد نهادهای تصمیم گیرنده باعث می شود که نظام تصمیم ساز علوم فناوری علاوه بر تدوین اسناد بالادستی از میزان مسئولیت آنها کم بشود و عدم پاسخگویی این نهادها در قبال تصمیمات خودشان را داشته باشد. برنامه دولت شما در زمینه حل این مشکل چیست؟ اظهار کرد: مشکلات نهادی داریم به این معنا که بسیاری از کارکردهای دستگاه های ارائه کننده خدمات پرورشی فرهنگی و آموزشی دچار اشکال است.
وی افزود: باید ببینیم آیا محصولی که آموزش و پرورش تولید می کند مطلوب است؟ چه انتظاری داریم از دانش آموز فارغ التحصیل از آموزش و پرورش در مقطع 6کلاس اول چی داریم در 6کلاس دوم چه داریم؟
قاضی زاده تصریح کرد: نیروی انسانی که آموزش عالی ما تربیت می کند نیازهایی که داریم تامین می کند؟ این باید اصلاح نهای جدی بشود. ما به لحاظ محتوا و مهارت، مثلا می گوییم آموزش و پرورش چه نیرویی را تربیت می کند باید بگوییم که نیروی انسانی سواد زمانش را دارد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: سواد معمول عادی امروز مهارت کار کردن با اپلیکیشن یک سواد امروز است. کار کردن با کامپیوتر سواد امروز است. بلد بودن دو زبان خارجی سواد امروز است. در عوض باید محتوای بی دلیلی را که به بچه ها می دهیم دور بریزیم. محتوای آموزشی باید ارتباط موثر با جامعه داشته باشد تا افراد را جامعه پذیر کند نه جامعه گریز.
وی گفت: خروجی آموزشی باید قانون گرایی باشد تا قانون ستیزی، یک فرد متمایل به تشکیل خانواده باشد تا ضد خانواده مهارت های ازدواج و همسرگزینی را یاد بگیرد. مهارت ایجاد شغل ساده با یک درآمد.
قاضی زاده ادامه داد: 15 هزار شغل داریم که می شود مشاغل ساده برای آنها ایجاد کرد که درآمد حداقلی دارد می شود تشکیل داد. مسئله ما مسئله فرماندهی است الان، چه کسی در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت کشور مسئول است، معلوم است؟
این کاندیدای انتخابات ادامه داد: ما یک اصلاح نهادی آمدیم به 5 فرماندهی تقسیم کردیم یک بخش فرماندهی بخش فرهنگی است وزارتخانه ای که وظیفه دارند در حوزه فرهنگی، زیر نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
قاضی زاده بیان کرد: دبیر شورای اقتصاد می شود معاون رئیس جمهور در حوزه اقتصاد به همین ترتیب ما دولت را به 5 دسته تقسیم کردیم. آن شورای عالی تصمیم گیر می شود معاون رئیس جمهور در ان حوزه. در عوض این معاون هایی که در ریاست جمهوری هستند به وزارتخانه تبدیل می شوند. این دو کار را ما انجام می دهیم.
وی بیان کرد: بخش مردمی فرهنگ را داریم که اعمال سیاست ها باید جوری باشد که این فربه بشود و بخش دولتی کوچک بشود ما باید حوزه فرهنگی را کاملا مردمی بکنیم.
منبع: فارس
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: