تولید برق هسته‌ای باید به هشت هزار و ۴۰۰مگاوات برسد

وزیر نیرو گفت: سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور تا سال ۱۴۲۰، ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات تعیین شده است.
کد خبر: ۱۳۲۲۳۷۰
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، رضا اردکانیان وزیر نیرو در نشست علنی امروز (سه شنبه، یکم تیر) مجلس، در پاسخ به سوال هادی بیگی نژاد نماینده ملایر در مجلس درخصوص تامین برق هسته‌ای گفت: از سال ۱۳۸۳ با تصویب اساسنامه قانونی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، مکان یابی احداث تامین سوخت هسته‌ای و بهره برداری ایمن از نیروگاه هسته‌ای محول به شرکت مذکور در ساختار سازمان انرژی اتمی است البته وزارت نیرو هم درجایابی بهینه برآورد با تعیین ظرفیت متناسب با ساختار شبکه برق مسئولیت دارد و همکاری نزدیکی را با سازمان انرژی اتمی در دست اقدام دارد.

وی ادامه داد: شورایعالی انرژی کشور که به ریاست، رئیس جمهور برگزار می‌شود در مهرماه سال گذشته سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی کشور تا افق ۱۴۲۰ را تصویب کرد.

وزیر نیرو افزود: در این سند سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور تا سال ۱۴۲۰، ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات تعیین شده است. اکنون ۱۰۵۰ مگاوات در دست بهره برداری داریم که انتظار می‌رود تا سال ۱۴۰۷، دو واحد ۱۰۵۰ مگاواتی یعنی واحد‌های دوم و سوم یکی پس از دیگری فعال شده و جمعا ۲۱۰۰ مگاوات به ظرفیت ۱۰۵۰ مگاواتی فعلی افزوده شود. تا ۱۴۱۵ نیز دو واحد دیگر در منطقه مکران جمعا به ظرفیت ۲۱۰۰ مگاواتی کشور اضافه می‌شود، تا سال ۱۴۲۰ نیز ۳ هزار واحد دیگر در منطقه مناسب ایجاد شده و تکلیف ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات روشن خواهد شد.

اردکانیان عنوان کرد: واحد‌های دوم و سوم هم در حال ساخت هستند و ما هم در وزارت نیرو تلاش داریم با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته این امکان را فراهم کنیم تا نیروگاه‌های اتمی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان که از مناسب‌ترین مکان‌ها برای احداث واحد‌ها هستند توسط خطوط، به داخل کشور انتقال پیدا کنند؛ این نیروگاه ها، نیروگاه‌های ارزشمندی هستند، زیرا فشار و درجه حرارت بخار ورودی به توربین در آن‌ها بسیار پایین‌تر از نیروگاه بخار است، تا ۶۰ سال عمر دارند و آلودگی زیست محیطی ایجاد نمی‌کنند و انرژی پاک تلقی می‌شوند، هزینه سوخت پایینی دارند، به همین دلیل در کانون توجه انرژی اتمی کشور است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها