به گزارش جام جم آنلاین، مطالعه نشان میدهد بهبودیافتگان کووید ۱۹ برای محافظت در برابر ویروس ممکن است فقط به یکبار تزریق واکسن فایزر یا مدرنا نیاز داشته باشند.
محققان ۳۶ نفر را که قبلاً به کووید ۱۹ مبتلا شده بودند و ۲۶ نفر را که سابقه ویروس در آنها مشخص نبود، بررسی کردند؛ بهبودیافتگان کووید ۱۹ پس از یک بار تزریق مشابه با شخصی که به شدت بیمار شده بود، سطح آنتی بادی داشتند.
دادههای موجود نشان داده، دز دوم تأثیر کمی در تولید آنتی بادی برای بازماندگان کووید ۱۹ داشته است؛ نتایج نشان داد که سطح آنتی بادی به طور طبیعی در طول ۸۵ روز ۹۰ درصد کاهش یافته و نیاز به سومین دز تقویت کننده در آینده نزدیک را ایجاد میکند.
محققان از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس دریافتند افرادی که قبلاً به ویروس آلوده شده بودند، پس از دریافت تنها یک بار واکسن دو دزی، پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با کووید ۱۹ داشتند.
آنها همچنین دریافتند که دز دوم هیچ مصونیتی اضافی برای ویروس ایجاد نمیکند.یافتهها شواهدی مبنی بر محافظت از افراد بیشتری در سراسر جهان را نسبت به آنچه در گذشته تصور میشد، ارائه میدهد.
این نتایج محققان را بر این باور دارد که آنتی بادیهایی که به طور طبیعی توسط عفونت کووید ۱۹ تولید میشوند میتوانند جایگزینهای معتبری برای بخشی از واکسنهای mRNA باشند.
اوتو یانگ، استاد دانشکده پزشکی UCLA گفت: «دادههای ما نشان میدهد کسی که قبلاً کووید ۱۹ داشته است پس از اولین واکسیناسیون mRNA پاسخ آنتی بادی بسیار زیادی دارد و دز دوم کم یا فایدهای ندارد؛ شایسته است که سیاست بهداشت عمومی تغییر یابد تا این مورد در نظر گرفته شود تا هم حداکثر افراد از واکسن استفاده کنند و هم از عوارض جانبی غیرضروری جلوگیری شود».
در حال حاضر، حدود ۶۵ درصد آمریکاییها حداقل یک بار واکسن کووید ۱۹ دریافت کردهاند.
منبع: فارس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت