به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، وقتی مانچو روی نیمکت آتزوری نشست، این تیم به جامجهانی روسیه نرفته بود و میبایست نسل جدید تیمملی ایتالیا را از جوانانی بسازد که در حال پیشرفت در سری A بودند. او به قدری در این مسیر موفق بود که حالا تیمش به رکورد ۳۲ بازی بدون شکست و همچنین ۱۵ پیروزی متوالی رسیده است.
انریکه هم در چنین شرایط کم و بیش مشابهی روی نیمکت لاروخا نشست. او که طی سه سال گذشته و به دلیل مشکلات خانوادگی، یک رفت و برگشت به نیمکت داشته، مجبور بوده اسپانیایی را میساخت که حالا دیگر هیچ کدام از ستارههای یک دهه قبلش را ندارد. حالا انریکه با پوستاندازی کاملی که در تیمش انجام داده توانسته به نیمهنهایی یورو برسد. جدا از تفکرات مانچینی و انریکه که هر دویشان در زمینه باشگاهی به موفقیتهای فراوانی رسیدهاند، جدال این دو تیم میتواند یکی از زیباترین بازیهای امسال یورو را رقم بزند.
اگر به چند بازی آخر این دو تیم نگاهی بیندازیم، میتوانیم منتظر یک بازی کاملا جذاب باشیم. آخرین تقابل آنها مربوط به مقدماتی جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه بود که اسپانیا توانست با یک تساوی و یک پیروزی در دو بازی رفت و برگشت به عنوان تیم اول به روسیه برود و ایتالیا هم در بازی پلیآف مقابل سوئد، از رفتن به جامجهانی بازماند. آخرین تقابلشان هم در یورو مربوط به مرحله یک هشتم نهایی یورو ۲۰۱۶ بود که آتزوری با دو گل کیهلینی و گرازیانو پله به برتری رسید. در کل این دو تیم تا به امروز ۳۷ بار مقابل هم قرار گرفتهاند که سهم هر کدامشان ۱۱ پیروزی بوده است. اگر از لحاظ رویارویی در یورو هم بخواهیم اشاره کنیم، این پنجمین تقابلشان در یورو به حساب میآید. مهمترین بازی در ۴ تقابل اخیر، مربوط به فینال یورو ۲۰۱۲ بود که اسپانیا با نتیجه ۴ بر صفر، حریفش را تحقیر کرد.
سابقه ایتالیا در نیمهنهایی یورو
این برای پنجمین بار است که در تاریخ ۶۰ ساله بازیهای یورو، ایتالیا به مرحله نیمهنهایی میرسد. در چهار بار قبلی سه بار توانسته از این مرحله صعود کند و تنها یکبار و آن هم در یورو ۶۸ به قهرمانی رسیده است. اولین بار نیمهنهایی یورو ۱۹۶۸ بود که مقابل شوروی سابق قرار گرفتند و بعد از ۹۰ دقیقه، بازی بدون گل تمام شد. آن زمان وقتهای اضافی و ضربات پنالتی در کار نبود و درنهایت داور با پرتاب سکه اعلام کرد ایتالیا به بازی فینال میرود. ۲۰ سال بعد و در نیمهنهایی یورو۸۸ این دو تیم باز به هم رسیدند، اما این بار شوروی انتقام گرفت و با دو گل از سد ایتالیا گذشت. دفعه سوم یورو ۲۰۰۰ و آن بازی دراماتیک با هلند بود که پس از ده نفره شدن ایتالیا و از دست رفتن دو پنالتی هلند در ۹۰ دقیقه، بازی به ضربات پنالتی رفت و تولدو ستاره تیمش در آن ضربات شد. بار چهارم یورو ۲۰۱۲ بود که ایتالیا توانست آلمان را با نتیجه ۲ بر یک شکست دهد که شادی گل ماریو بالوتلی بعد از گلش به نویر، یکی از ماندگارترین صحنههای یورو شد.
سابقه اسپانیا در نیمهنهایی یورو
لاروخا هم مثل ایتالیا تاکنون چهار بار سابقه حضور در نیمهنهایی را داشته، اما نتیجهاش دقیقا عکس ایتالیا بوده است. این تیم در هر چهار دوره قبلی از این مرحله عبور کرده و در سه بار آن توانسته در نهایت به قهرمانی در یورو برسد. اولینبار در یورو ۱۹۶۴ بود که اسپانیا در نیمهنهایی توانست مجارستان را ۲ بر یک شکست داده و به بازی فینال مقابل شوروی برسد. اسپانیا در همان بازیها در خانهاش به قهرمانی رسید. ۲۰ سال بعد این تیم برای بار دوم به مرحله نیمهنهایی رسید و در یورو ۸۴ مقابل دانمارک قرار گرفت. بعد از تساوی یک بر یک در وقتهای قانونی، این ضربات پنالتی بود که مانع از رفتن اسپانیا به فینال شد. دفعه سوم و چهارم در یورو ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ بود که اسپانیا توانست در قهرمانی دبل کند. در یورو ۲۰۰۸، روسیه را ۳ بر صفر شکست داد و چهار سال بعد در یورو ۲۰۱۲ در ضربات پنالتی، پرتغال را حذف کرد.
حسین خلیلی -گروه ورزش / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب