«جام‌جم» ریشه‌های تجویز پرتکرار خدمات تصویربرداری برای بیماران و پیامدهای آن را بررسی می‌کند

معادله چند مجهولی ام‌آرآی و سی‌تی‌اسکن

پیش‌بینی بروز مشکلات قلبی در بیماران کرونایی با یک روش تصویربرداری

محققان آمریکایی در نتیجه مطالعه‌ای متوجه شدند که با استفاده از یک روش تصویربرداری به نام «اکوکاردیوگرام» می‌توان پیش‌بینی کرد کدام یک از بیماران مبتلا به کرونا در معرض خطر ابتلا به «فیبریلاسیون دهلیزی» قرار دارند.
کد خبر: ۱۳۲۵۶۹۵
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه «جانز هاپکینز» (JHUSOM) در این مطالعه با استفاده از تصویربردای «اکوکاردیوگرام» که یک آزمایش متداول برای ارزیابی عملکرد قلب است، متوجه شدند که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا می‌ شوند، سطح بالایی از پروتئین‌هایTroponin و NT-proBNP را در خون خود دارند.

مطالعاتی که در مورد عوارض و آثار بلندمدت ویروس کرونا انجام شده‌ اند، نشان می‌ دهند که میزان فیبریلاسیون دهلیزی در بیماران بستری شده مبتلا به کووید-۱۹، بیشتر است و این بیماری می‌ تواند نارسایی و سکته قلبی را به همراه داشته باشد اما این موضوع که چه کسی به دلیل ابتلا به کرونا، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار می گیرد، مشخص نیست.

اکنون محققان در نتیجه این مطالعه متوجه شدند که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و فیبریلاسیون دهلیزی، سطح بالاتری از پروتئین‌هایTroponin و NT-proBNP را در خون خود دارند.

این محققان می گویند: بسیاری از بیماران در حال حاضر هنگام بستری شدن در بیمارستان، اکوکاردیوگرام را انجام می‌ دهند و هیچ نیازی به اسکن اضافه ندارد بنابراین اکوکاردیوگرام، یک روش ایمن و مقرون به صرفه است که می‌ تواند نشان دهد چه کسی در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار دارد.

آنها افزودند: درصورتی که پژوهش‌ های بیشتر، نتایج این مطالعه را تایید کنند، این روش به ارایه درمان‌ های جدیدی برای پیشگیری از سکته و حملات قلبی در برخی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ کمک خواهد کرد.

مشروح این مطالعه در مجله JASE منتشر شده است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.

اکنون واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها در حال انجام است.

مشروح این مطالعه در مجله JASE منتشر شده است.



newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها