سیارک دنباله‌داری که باعث انقراض دایناسور‌ها شد

حدود ۶۶ میلیون سال پیش، با اصابت یک سیارک عظیم الجثه به زمین، سلطنت ۱۶۰ میلیون ساله دایناسور‌ها به پایان رسید.
کد خبر: ۱۳۲۶۹۰۶

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۶۶ میلیون سال پیش، یک سیارک عظیم الجثه به زمین حمله کرد و سلطنت ۱۶۰ میلیون ساله دایناسور‌ها را به پایان رساند. اکنون، محققان شواهد مستقیمی از این فاجعه را به شکل "مگینه‌های بزرگ" فسیل شده، از سونامی که بلافاصله پس از آن کشف شده، پیدا کرده‌اند.

گفتنی است، این سیارک دنباله دار با ابعاد حداقل ۱۰ کیلومتر (۶.۲ مایل) عرض به شبه جزیره یوکاتان در مکزیک اصابت کرد و اثرات آن به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.
 
 
سیارک دنباله‌داری که باعث انقراض دایناسور‌ها شد

پیامد‌های برخورد سیارک دنباله دار به زمین

اکنون، محققان شواهد فیزیکی یکی از این پیامد‌ها را کشف کرده اند؛ که در ادامه این مطلب به آن می‌پردازیم. گفته شده پس از ده‌ها میلیون سال دانشمندان دانشگاه لوئیزیانا در لافایت، مگاپیکس‌های فسیل شده از امواج غول پیکر سونامی را پیدا کرده‌اند.

انقراض دایناسور‌ها

همچنین در خبر‌ها آمده دستیابی از طریق داده‌های تصویربرداری لرزه‌ای در زیر لوئیزیانا در جنوب ایالات متحده صورت گرفته و توسط شرکت انرژی دیون هنگام شکار منابع نفتی جمع آوری شده است.

این منطقه مستقیماً در خلیج مکزیک از محل برخورد Chicxulub قرار دارد و در زمان فاجعه، ۶۰ متر زیر آب بود. سرپرست تیم اکتشاف می‌گوید که پس از عبور امواج و نشستن آب، طوفان‌ها و سایر آشفتگی‌های طبیعی، به بستر دریا اجازه می‌دهند موج خود را حفظ کند تا اینکه فسیل ایجاد شود. کشف جدید سرنخ‌های فیزیکی بیشتری را درباره وقایعی که در ساعت‌ها و روز‌های بعد از وقوع شیکسولوب به دنبال آن رخ داد، اضافه می‌کند.

همچنین مطالعات اخیر نشان می‌دهد که گور‌های دسته جمعی ماهیانی که توسط سونامی از آب پرتاب و در گل و لای ۳۰۰۰ کیلومتری آن دفن شده‌اند، باران مهره‌های شیشه‌ای از سنگ تبخیر شده و مواد که به سرعت با ورود مجدد آب به داخل دهانه ذخیره می‌شود، پیدا شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها