به گزارش جام جم آنلاین، سید محسن حسینی در گفتگو با تسنیم با بیان اینکه تقریبا همه آب شرب استان از منابع زیرزمینی تأمین میشود، اظهار داشت: بخش زیادی از آب شرب در استان از منابع سفرههای زیرزمینی بوده و غیرقابل اتکا است برای همین در برنامههای میان مدت به دنبال استفاده از ظرفیت سدها هستیم. بخشی از آب شرب استان را هم در افق 1425 باید از طریق شیرین سازی آب دریا تأمین کنیم.
وی گفت: مطالعات و برآوردهای متعددی در این باره انجام شده و درخواست استان مجوز 100 میلیون مترمکعب شیرین سازی آب دریای خزر است تا 50 میلیون مترمکعب آب شیرین تولید شود که عمدتا در شهرستانهای غرب استان از جمله بندرترکمن، گمیشان، کردکوی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل آب منطقهای استان گلستان افزود: پیگیریهای زیادی را از سال 98 تاکنون انجام دادیم و بر اساس این پیگیریها فعلاً با بخشی از این درخواست موافقت شده است. بر همین اساس حدود 32 میلیون متر مکعب مجوز شیرین سازی برای تامین نیاز شرب و بهداشتی نقاط جمعیتی از آب دریای خزر در افق 1425 موافقت شده است.
حسینی بیان داشت: برای بقیه این درخواست نیز تأکید شده با قید فوریت نسبت به تدقیق منابع و مصارف در افق 1425 با استفاده از سندهای مختلفی که در زمینه آب وجود دارد، مطالعات لازم انجام شود. شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب کشور برای باقی مانده این تخصیص باید یک سری اقدامات از جمله مطالعات تکمیلی را انجام دهند تا مجوز باقیمانده این درخواست هم صادر شود که کارهای لازم در حال انجام است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد