به گزارش جام جم آنلاین، ایرج خسرونیا، فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با فارس درباره «عواملی که موجب خونریزی داخلی میشوند؟»، گفت: منظور از این خونریزی، خونریزی داخلی شکمی ارگانهایی مثل طحال، کبد، کیسه صفرا، روده، معده، اثنی عشر، آئورت و رگهاست.
وی ادامه داد: شایعترین خونریزی شکمی با ایجاد زخم در معده و اثنی عشر رخ میدهد. این زخم میتواند ناشی از استفاده زیاد مسکنها مثل بروفن و ژلوفن باشد. آنوریسم و پارگی جدار آئورت هم بسیار خطرناک و کشنده است. در هنگام تصادف، طحال اولین ارگان بدن است که دچار خونریزی میشود؛ خونریزی کیسه صفرا و کبد هم خطرناک است.
این فوق تخصص گوارش با اشاره به علائم ناشی از خونریزی داخل شکمی،گفت: وجود خون در استفراغ و مدفوع، ضعف عمومی، بی حالی و سرگیجه نشانههایی از خونریزی داخلی هستند که گاهی فقط با آزمایش نمایان میشوند و بیمار باید تحت بررسی آندوسکوپی و رادیوگرافی قرار گیرد.
خسرونیا ابراز داشت: بنابراین با ضعف عمومی و کمرنگ شدن پلک چشم و ناخنها باید به خونریزی داخلی توجه کنیم. در خونریزی آئورت فرد دچار شوک میشود؛ چون خون زیادی به یکباره از بدن خارج میشود و بیمار غش میکند.
وی تاکید کرد: هر فردی باید هر 6 ماه یکبار تحت بررسی کلی قرار گیرد. به عنوان مثال آنوریسم آئورت با یک سونوگرافی ساده مشخص میشود. اگر درد و ناراحتی معده داریم هم باید به پزشک مراجعه کنیم.
این فوق تخصص گوارش یادآور شد: هرچه سن بالاتر میرود خطر خونریزی داخلی به دلیل سفتتر شدن جداره رگها بیشتر میشود. افرادی که تصادف میکنند و افرادی که مشکل معده دارند هم باید تحت نظر پزشک باشند.
وی افزود:درمان زخم معده و اثنی عشر بسیار آسان است و با انجام آندوسکوپی به راحتی تشخیص داده شده و با مصرف دارو قابل درمان است. پارگی کبد، طحال و آنوریسم آئورت هم با عمل جراحی برطرف خواهد شد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش