به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از مهر، زینب شیخ نصری اظهار داشت: بنا بر توصیه سازمان بهداشت جهانی مادران مبتلا یا مشکوک به کووید- ۱۹ شیردهی را قطع نکنند، زیرا نهتنها تغذیه با شیر مادر بیخطر است بلکه از بسیاری از موارد مرگومیر نوزادان و شیرخواران جلوگیری میکند.
کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر شبکه بهداشت و درمان گناوه یادآور شد: تغذیه با شیر مادر پایه و اساس زندگی شیرخوار در آینده است و به صورت کوتاه مدت و بلندمدت در تأمین سلامت و بقا شیرخوار تأثیر فراوانی دارد.
شیخ نصری افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر شواهدی از انتقال کرونا از شیر مادر به کودک وجود ندارد و این بیماری تنها از طریق قطرات ریز تنفسی انتقال مییابد، سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند جداسازی مادر و کودک صورت نگیرد.
وی تأکید کرد: ضروری است فاصله دو متری مادر و شیرخوار در زمانهایی که شیردهی انجام نمیشود، رعایت شود.
شیخ نصری اظهار داشت: اگر مادر مبتلا یا مشکوک به کرونا باشد در صورتی که حال عمومی مادر خوب است میتواند شیردهی را ادامه دهد؛ اما اگر مادر شرایط نگهداری و مراقبت از کودک را ندارد بهتر است شیر دوشیده شده مادر به کودک خورانده شود.
کارشناس برنامه کودکان و ترویج تغذیه با شیر مادر شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: ضروری است مادران مبتلا یا مشکوک به کووید -۱۹ قبل از شیردهی حتماً ماسک بزنند، دستهای خود را با آب و صابون شسته و یا از ضدعفونیکنندههای بر پایه الکل استفاده کنند.
وی همچنین توصیه کرد: در صورتی که مادر به تازگی بر روی سینه خود عطسه یا سرفه کرده است، قبل از شیردهی با آب و صابون شستشو دهد.
زینب شیخ نصری عنوان داشت: در زمان همهگیری بیماری کووید -۱۹ تغذیه با شیر مادر از هر زمان دیگر بااهمیتتر است؛ زیرا آنتیبادیهای موجود در شیر مادر کودکان را در برابر بیماریها مقاومتر میکند؛ لذا در جهت افزایش دانش خانوادهها برای دستیابی به سلامت مادران و شیرخواران بایستی تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای واکسیناسیون همگانی به ویژه واکسیناسیون مادران شیرده بتوان مشکلات مادران در دوران شیردهی را با مشاورههای مکرر و دسترسی بیشتر به مشاوران شیردهی، به نحو مطلوب حل کرد.
شیخ نصری در خصوص سوالات مکرر مادران در مورد واکسیناسیون کووید- ۱۹ اظهار داشت: کلیه واکسنهای موجود برای مادران شیرده مجوز استفاده ندارند و این مجوز محدود به برخی از واکسنها است.
وی بیان داشت: واکسن آسترازنکا و سینوفارم از جمله واکسنهایی هستند که مجوز استفاده در شیردهی صادر شده است، منتهی این مسئله را هم باید یادآور شد که تزریق واکسن کرونا در مادران شیرده بایستی ۴۲ روز (شش هفته) بعد از زایمان آنها باشد.
اول آگوست برابر با ۱۰ مردادماه به نام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است که هدف از نامگذاری این روز، بالا بردن آگاهی همگانی درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و تشویق مادران به شیردهی برای بهبود سطح سلامت کودکان در سراسر جهان است و شعار امسال «حمایت از تغذیه با شیر مادر؛ مسئولیت مشترک» است که همه افراد جامعه شامل دولت، قانونگذاران، کارفرمایان، مراقبین سلامت، خانوادهها و … را در بر دارد و درواقع یک تلاش دستهجمعی برای دستیابی به حقوق اولیه هر کودک است.