در این جلسه دکتر حبیب زاده رئیس دانشگاه ضمن تبریک ساخت واکسن کرونا توسط دانشمندان جوان ایرانی گفت: بسیار مایه افتخار است که یک اردبیلی بعنوان یکی از فناوران و پژوهشگران برجسته ایران در پروژه تولید واکسن داخلی حضور موثر داشته و با ایده و تفکر ایشان به ثمر نشسته است. وی با اشاره به آمادگی دانشگاه جهت همکاری و تبادل علمی با این محقق برجسته کشور اظهار داشت: با توجه به وجود نیروهای فعال علمی و پژوهشی در دانشگاه و همت مسئولین استانی امیدواریم باتعاملات وهمکاریهای علمی درآینده شاهد ایجاد مرکز تولید واکسن در استان باشیم.
در ادامه جلسه دکتر اصغر عبدلی با اشاره به فرآیند تولید واکسن برکت بیان کرد: از سال ۹۹ که موضوع تولید واکسن در ایران مطرح شد هماهنگی های خوبی با دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در این زمینه بعمل آمد بطوری که با همکاری بسیار خوب رئیس دانشگاه و پزشکان آزمایشگاه تشخیص کرونا بخصوص دکتر جدی، نمونه ها از اردبیل به تهران ارسال شده و پس از طی مراحل تست و مطالعه حیوانی، سرانجام بر روی افراد مختلف مورد آزمایش قرار گرفته و در نهایت مجوز لازم جهت تزریق عمومی اخذ و ایمن سازی با این واکسن در حال حاضر در کشور انجام می شود. وی گفت: از نظر کارآیی، این واکسن بر روی واریانت های آفریقای جنوبی، هندی و انگليسی بالای ۸۰ درصد و در نوع دلتا بیش از ۷۰ درصد موثر است که در بسیاری موارد در مقایسه با سایر واکسن ها از قبیل سینوفارم، بهارات و آسترازنکا همسطح و حتی بالاتر از این واکسن ها است.
دکتر عبدلی با اشاره به اهمیت تولید ملی در حال حاضر افزود: با توجه به اینکه بیش از ۷۵ درصد واکسن ها وارداتی هستند باید کشور مسلط و مجهز به انواع واکسن های داخلی باشد و به خودکفایی برسد و این میسر نمی شود مگر با حمایت از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و اهمیت دادن به آنها.
سازنده اردبیلی واکسن برکت ضمن تاکید بر عدم وابستگی در تولید این واکسن تصریح کرد: ساخت واکسن برکت کاملا بدون وابستگی به کشورهای دیگر انجام شده و تکنولوژی راه اندازی و ساخت و تمام فرآیندهای آن داخلی است. من خودم هم طرفدار واکسن داخلی و هم واکسن خارجی هستم چون سلامت مردم در اولویت بوده و هرکاری که لازم است باید انجام شود ولی واکسن داخلی نیاز اصلی و اورژانسی ما است و در آینده ممکن است هر ۶ ماه نیاز به انجام واکسیناسیون عمومی داشته باشیم.
وی از تحویل بیش از ۷۰۰ هزار واکسن در کشور خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار واکسن برکت در کشور تزریق شده ودومیلیون دوز هم در مراحل تحویل قراردارد.
دکتر عبدلی با اشاره به مطالعات دانشمندان ایرانی بر روی ایمن سازی این واکسن در گروه های مختلف افزود: برای سنین ۱۲ الی ۱۸ سال در حال مطالعه هستیم و ممکن است در صورت ضرورت مجوز تزریق برای این گروه سنی صادر شود.
محقق اردبیلی واکسن برکت با اشاره به اینکه پرورش یافته و بزرگ شده اردبیل است اظهار داشت: تا کلاس پنجم در روستای کولانکوه درس می خواندم و افتخار می کنم که اردبیلی هستم و دغدغه و آرزوی من این است که به مردم شهر خودم خدمت کنم و امیدوارم در اردبیل مرکزی برای خط تولید انواع واکسن های انسانی و حیوانی ایجاد شود که اینکار با همفکری اندیشمندان و مسئولین شهر ممکن است.
گفتنی است در این نشست تعدادی از اساتید دانشگاه به بیان نکته نظرات وسوالات خود پرداخته و دکترعبدلی پیرامون موضوعات مطروحه توضیحات لازم را ارایه و در پایان این مراسم به پاس تلاش ها و موفقیت بزرگ این محقق برجسته اردبیلی، لوح سپاس ازطرف ریاست دانشگاه اهدا شد.
تزریق واکسن ایرانی ضد کرونا به نماینده ولی فقیه در استان اردبیل
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، واکسن ایرانی ضد کرونای کوو ایران برکت به نماینده ولی فقیه در استان اردبیل تزریق شد.
آیت الله عاملی با تمجید از توانمندیهای علمی و پزشکی دانشمندان کشورمان در ساخت و تولید واکسن ایرانی ضد کرونا، اهالی استان را به استفاده از این واکسن پیشرفته دعوت کرد.