به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، محسن هاشمی طبا در گفت و گویی که با جام جم انجام داد بر این عقیده است که دستاورد ایران در توکیو چندان بزرگ بود و تفاوتی هم با ادوار قبلی المپیک نداشت. ماحصل گفت وگو با رئیس سابق کمیته ملی المپیک به شرح زیر است:
عملکرد کلی کاروان ورزشی ایران در رقابت های المپیک توکیو را چگونه ارزیابی می کنید؟
عملکرد ورزشکارانی در این دوره از رقابت های المپیک همانند اداوار گذشته بود و تغییر فاحشی چه از نظر منفی و چه از نظر مثبت نداشت. در واقع اتفاق خاصی برای ورزش ما رخ نداد. البته این را هم باید بگویم در برخی از موقعیت ها ، ورزشکاران ایرانی می توانستند با خوش شانسی نتایج بهتری بگیرند و حتی با مدال رقابت ها را ترک کنند. در نقطه مقابل نیز در برخی موقعیت ها خوش شانسی هایی هم نصیب ورزش ما شد. با تمام این اوصاف باید بگویم این المپیک در حد المپیک های قبلی بود و تفاوت چشمگیری از لحاظ موفقیت و مدال نداشتیم.
البته این عقیده پیش از این اعزام کاروان ورزشی ایران هم وجود داشت که احتمالا نمی تواند نتیجه ای بهتر از ادوار قبل به دست بیاورد.
بله همین طور است. ما فقط یک المپیک لندن را داشتیم که متمایز از سایر المپیک ها برای ورزش ایران بود. در المپیک 2012 لندن یک سری اتفاقات بسیار بزرگ و متفاوت برای ورزش ما رخ داد و بیشتر از هر دوره دیگری مدال گرفتیم. اگر المپیک لندن را نادیده بگیریم باید بگویم در مقایسه با سایر دوره ها نه بدتر بودیم و نه بهتر.
به هر حال عملکرد کاروان ایران مثبت ارزیابی نمی شود. موافق هستید؟
نتایج المپیک متناسب با استعدادهایی است که در کشور ما وجود دارد. این تناسب در ورزش ما وجود ندارد و نتایج راضی کننده نیست. ما از لحاظ جمعیتی در حد فرانسه و ایتالیا هستیم ولی همانطور که می بینید نتایج ما در المپیک نسبت به آنها بسیار متفاوت است.
نکته مهمی که دربرخی از ورزشکاران ایرانی شرکت کننده در رقابت های المپیک مشهود به نظر می رسید پایین بود روحیه جنگندگی آنها بود ، برخی از ورزشکاران قدرت این را که تا لحظه آخر بجنگند نداشتند و نمونه این ادعا نیما عالمیان بود. شما موافق این هستید که این روحیه جنگندگی در بسیاری از ورزشکاران وجود نداشت؟
برخی از ورزشکاران ما تا ثانیه آخر جنگیدند و نباید بی انصاف باشیم؛ همانند محمدرضا گرایی. همین گرایی در ثانیه های آخر یک کشتی خود را با پیروزی پشت سر گذاشت. اما اشتباهی که از سوی او سر زد ماجرای دیگری دارد و مربوط به فقدان روحیه جنگندگی در او نیست. البته من این موضوع را قبول دارم که برخی از ورزشکاران ما توان جنگیدن تا لحظات آخر را نداشتند. حتی گاهی اوقات احساس می کردم برخی ورزشکاران ما برای شکست گام به میدان و تشک گذاشته اند و این اصلا شایسته نبود. این ورزشکاران یا اشتباهات متعددی را مرتکب می شدند و یا توان رقابت نداشتند.
در رابطه با عملکرد ورزش بانوان ایران در رقابت های المپیک توکیو چه نظری دارید؟
به نظر من ورزشکاران زن ما در این دوره از رقابت ها راضی کننده ظاهر شدند. انصافا هم قایقرانان و هم تیراندازان زن ایرانی در توکیو خوب نتیجه گرفتند. حتی کاراته کاهای ما نیز خوب عمل کردند و هر دوی آنها (عباسعلی و بهمنیار) برای پیروزی خوب جنگیدند. این ورزشکاران در حد توان خود ظاهر شدند.
برخی رشته وزنه برداری را یکی از رشته های شکست خورده ایران در المپیک توکیو قلمداد می کنند این در حالی است که یک نقره از سوی علی داوودی به دست آمد.
به نظر من وزنه برداری ایران از قبل شکست خورده بود، یعنی حتی قبل از اینکه به المپیک توکیو برود. ما وزنه بردار جدیدی که بتواند در رقابت های المپیک رکورد بزند، نداشتیم. سهراب مرادی و کیانوش رستمی که در دوره قبل موفق به کسب طلا شدند مشکلاتی داشتند و با این مشکلات گام به رقابت های انتخابی گذاشتند. آنها حتی موفق به کسب رکوردهای خوب هم نشدند. برخی اعتقاد دارند هر دو باید به المپیک می رفتند اما واقعا وقتی آنها نتواستند به رکوردهای لازم دست پیدا کنند چگونه باید راهی المپیک می شدند. البته به نظر برخی اظهارنظرها از روی حب و بغض است. وزنه برداری ما در المپیک توکیو جهش جدیدی نداشت و قبل از آغاز المپیک کاملا شکست خورده بود. ما باید در فدراسیون وزنه برداری یک رئیس جدید داشته باشیم. البته آقای علی هاشمی کمی ناآماده بود ولی انتخاب شد. آقای داوودی هم وزنه های معمولی خودش را زد و به مدال نقره رسید. وزن او خالی بود و رقبای چندان قابل توجهی نداشت. او به راحتی دوم شد.
هیلدا حسینی خواه - گروه ورزش / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد