به گزارش
جام جم آنلاین، المپیک توکیو را نیز بسیاری از ورزش دوستان و بینندگان ایرانی از طریق شبکه ورزش پیگیری کردند، شبکهای که تا حد امکان سعی کرد شور و هیجان رقابتها را به بینندگان منتقل کند.
این شبکه با برنامهای به نام دهکده المپیک، رقابتهای توکیو را پوشش داد.
برنامه دهکده المپیک مشتمل بر آیتمهای مختلفی بود. از گفتگو با ورزشکاران گرفته تا کارشناسان و پیشکسوتان.
پخش زنده رقابتها نیز از مهمترین بخشهای برنامه دهکده المپیک به شمار میرود.
این برنامه به مدت ۲۰ روز رقابتهای المپیک توکیو را پوشش داد و اکنون هم که المپیک تمام شده محور این برنامه اختصاص به بررسی عملکرد فدراسیونهای مختلف دارد. برای بررسی عملکرد فدراسیونهایی که در المپیک توکیو نماینده داشتند هم ارتباط زنده تلفنی گرفته میشود و هم ارتباط تصویری.
در واقع برنامه دهکده المپیک وظیفهای چند وجهی برای خود تعریف کرد. پخش زنده رقابتها، مرور اخبار و حواشی، گفتگو با ورزشکاران ایرانی حاضر در دهکده رقابتها، گفتگو با کارشناسان، ورزشکاران و پیشکسوتان، بررسی علل شکست و پیروزی ورزشکاران و تیمها و زیر ذره بین بردن عملکرد فدراسیونها همگی در راستای تلاش جهت اطلاع رسانی برای بیننده تلویزیونی و سرگرم کردن او با هیجانات موجود در المپیک بود.
یکی از عوامل موفقیت برنامههای ورزشی تنوع در تعداد آیتمها است. در واقع این آیتمها همانند گیره عمل و بیننده را پای تلویزیون حفظ میکنند.
روند ثابت در یک برنامه به خصوص برنامههای ورزشی باعث دلزدگی مخاطب میشود و او را مجاب به تغییر کانال میکند. یک بیننده ورزشی مجموعهای از آیتمهای سرگرم کننده را میخواهد که حداقل به مدت یک ساعت او را سرگرم نگاه دارد.
در شرایطی که المپیک تمام شده و از هفته آینده شاهد آغاز پارالمپیک خواهیم بود برنامه «دهکده المپیک» تغییر شکل داده است، البته تغییر شکل از لحاظ محتوا. همانطور که در سطور پیشین ذکر شد این برنامه با پایان المپیک بیشتر عملکرد فدراسیونها را بررسی میکند. با آغاز رقابتهای پارالمپیک دهکده المپیک مجددا به سبک و سیاق روزهای المپیکی برمی گردد.
نمره الف برای دهکده المپیک
مهدی توتونچی مجری با سابقه شبکه ورزش یکی از عوامل اجرایی برنامه دهکده المپیک است که در بخش سوم این برنامه وظیفه اجرای میز تحلیل را بر عهده داشت.
او در گفت و گویی که با جام جم انجام میدهد از این برنامه و حس و حال آن میگوید:
شما فکر میکنید این برنامه چه جایگاهی نزد مخاطب تلویزیونی دارد؟
در این رابطه دقیقا خود مخاطب باید نظر بدهد، اما به عنوان کسی که این برنامه را اجرا میکنم باید بگویم نمره الف را میدهم. اگر این فضا و این برنامه را دوست نداشتم قطعا آن را اجرا نمیکردم.
چه پیامی قرار است منتقل شود؟
مردم، دوستتان دارم! برنامه دهکده المپیک یک ویژه برنامه «مجله طور» است که به صورت زنده در چند بخش تقدیم بینندگان میشد. از چهار و نیم صبح عوامل برنامه دهکده المپیک در شبکه ورزش مستقر میشدند و اتفاقات روز، رویدادها را پوشش میدادیم. این یک برنامه کاملا پخش زنده بود. این برنامه تا حوالی ساعت شش و نیم، هفت ادامه داشت. در واقع میتوانم بگویم برنامه دهکده المپیک در دو بخش پخش میشد. بخش اول از ساعت چهار الی چهار و نیم صبح شروع میشود تا ساعت یازده ادامه داشت. تیم دوم هم از یازده کار خود را شروع میکرد و در ساعت پنج و نیم، شش به کار خود پایان میداد.
رویدادهای زنده طبق جدول برنامه ریزی میزبان یعنی ژاپن از طریق شبکه تلویزیونی ورزش پخش میشد. من بیشتر در بخش سوم حضور داشتم که در یک مجله تحلیلی اتفاقات روز را چه برای نمایندگان کشورمان و چه برای سایر کشورها را بررسی میکردیم. در واقع مجله شب اختصاص به تحلیل و بررسی داشت. در میز گفتگو هم من مجری اصلی بودم و مهمانان مختلفی در این بخش داشتیم. مهمانان ما همه از عنوان داران المپیکهای قبلی بودند. مثلا حسین رضازاده، سجاد انوشیروانی و چند ورزشکار دیگر. اگر هم امکان حضور فیزیکی آنها در استودیو نبود آنها را به صورت تلفنی و یا تصویری دعوت میکردیم.
به نحوی میخواهم سوال اول را مطرح کنم، این برنامه چقدر مخاطب را راضی کرده است؟
بگذارید این سوال را از نقطه نظر خانواده ام پاسخ بدهم. همسرم مبینا نصیری که خود مجری صدا و سیما است میگوید به این برنامه ۱۹ میدهد. پدرم هم کارشناس ورزشی است و این برنامه را در حد عالی توصیف میکند. انتظارات من حالا برآورده شده است.
برنامه دهکده المپیک در میان برنامههای همنوع خودش چقدر تاثیرگذار بود؟
واقعا نمیدانم برنامه دهکده المپیک را با کدام برنامه مقایسه کنم. هیچ برنامهای را نمیتوان با برنامه دیگری مقایسه کنید. ما غالب رشتههای ورزشی را پخش میکردیم، بنابراین رسانه ملی در بخش پخش زنده رویدادهای المپیک خوب عمل کرد. اما اگر با برنامههای یک کشور دیگر مقایسه کنید ابتدا باید به این نکته توجه کرد که به قول فوتبالیها ما چه داشته ایم و بعد چه میخواهیم تحویل بدهیم. انتظارات باید معقول باشد. من فقط باید یک چیز دیگر بگویم. اگر این برنامه برای خود من جذاب نبود هرگز آن را اجرا نمیکردم.
منبع: روزنامه جام جم / امیرحسین اصغری