به گزارش جام جم آنلاین، شاخص توده بدنی متغیر با خطرات بیشتر ابتلاء به بیماری های قلبی در جمعیت عمومی همراه است.
از آنجا که بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی است، تیمی به سرپرستی «دانگ کی کیم»، به بررسی این موضوع پرداخت که آیا نوسان وزنی ممکن است بر بیماران مبتلا به اختلال عملکرد کلیه تأثیر بگذارد.
این مطالعه شامل ۸۴,۶۳۶ بیمار مبتلا به بیماری مزمن کلیوی بود که در پایگاه داده ملی غربالگری سلامت در کره جنوبی فهرست شده بودند.
در طول ۴ سال پیگیری وضعیت این افراد، ۶٪ افراد فوت کردند، ۴٪ نیازمند به درمان جایگزین کلیه مانند دیالیز شدند، ۲٪ دچار حمله قلبی و ۳٪ دچار سکته مغزی شدند.
در مقایسه با افرادی که کمترین نوسان در شاخص توده بدنی داشتند، افرادی که بیشترین نوسان وزنی را داشتند ۶۶٪ بیشتر در معرض مرگ، ۲۰٪ بیشتر در معرض نیاز به درمان جایگزین کلیه، ۱۹٪ بیشتر در معرض حمله قلبی و ۱۹ درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی بودند.
دکتر کیم از بیمارستان ملی دانشگاه سئول کره جنوبی، در این باره میگوید: «این مطالعه نشان داد افرادی که دارای اختلال عملکرد کلیه با نوسان وزنی هستند، بدون در نظر گرفتن شاخص توده بدنی در معرض خطر بیشتر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی یا مرگ قرار دارند.»
وی در ادامه میافزاید: «این نتیجه نشان میدهد که افراد مبتلا به اختلال عملکرد کلیه باید به وضعیت نوسان وزن خود توجه کنند و کسانی که دارای وزن در حال نوسان هستند ممکن است از غربالگری مناسب و مدیریت عوامل خطر برای جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی یا پیشرفت اختلال عملکرد کلیه خود بهره ببرند.»
منبع: مهر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: