به گزارش جام جم آنلاین، علاوه بر نوع مواد غذایی، چگونگی صرف غذا نیز در احساس خستگی و رخوت موثر هستند. حتما متوجه شدهاید که پس از یک وعده غذایی حجیم و سنگین چقدر احساس خستگی میکنید؛ دلیل آن این است که بخش عظیمی از انرژی شما صرف هضم آن وعده سنگین میشود.
محققان پیشنهاد میکنند که وعدههای غذایی به وعدههای کوچک و متعدد در طول روز تقسیم شود. در ادامه بایدهای غذایی برای جلوگیری از خستگی و افزایش سطح انرژی بیان شده است.
۱- غذاهای فرآوری نشده
غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای بستهبندی یا کنسروی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همبرگر آماده و انواع شکلات و شیرینی، حاوی افزودنی های غیرمجاز، چربی های ترانس و مواد مصنوعی هستند که شاید در لحظه خوردن احساس خوبی القا کنند، ولی مهمترین عامل در کاهش انرژی و خستگی هستند. تا حد امکان از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید.
۲- میوه ها و سبزیجات تازه و فصلی
هرچه غذا تازهتر باشد، حاوی مواد مغذی بیشتر است. برای شادابی و افزایش سطح انرژی مصرف این مواد غذایی را افزایش دهید.
۳- نوشیدنی های بدون کافئین
مصرف کافئین در حد اعتدال خوب است و برای سلامتی نیز فوایدی دارد. شاید به محض مصرف کافئین احساس سرزندگی و انرژی کنید؛ ولی بدانید این حس گذراست و به مرور سطح انرژی شما کاهش مییابد. از طرفی در صورت تمایل به مصرف چای و قهوه، آن را بدون شکر میل کنید.
از مصرف نوشیدنیهای انرژیزا نیز اجتناب کنید. مصرف نوشابههای انرژیها موجب اختلال در ضربان قلب، افزایش فشار خون، ابتلا به بیماری کاردیومیوپاتی (بیماری عضلات قلب) و سایر عوارض قلبی میشود. مصرف نوشابههای انرژیزا علاوه بر مشکلات قلبی، میتواند از عوامل تحریککننده التهاب کبد باشد.
علاوه بر مشکلات کبد، افزایش فشار خون و افزایش احتمال اعتیاد به انواع مواد مخدر و الکل در نوجوانانی که به انواع نوشابههای انرژی زا تمایل دارند نیز وجود دارد.
۴- پروتئین های فاقد چربی
سعی کنید در رژیم غذایی، پروتئینهای بدون چربی شامل، مرغ، بوقلمون و ماهی جای دهید و از مصرف گوشت قرمز چرب اجتناب کنید.
۵- غلات کامل
تا حد امکان در رژیم غذایی خود از کربوهیدراتهای تصفیه شده استفاده نکنید و به جای آن از غلات کامل استفاده کنید. مطمئن باشید که فیبر کافی در اختیار بدن قرار میگیرد.
۶- آجیل و دانه ها
آجیل و دانهها بهترین گزینه به عنوان میانوعده برای رفع خستگی هستند. این مواد سالم و مغذی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. بادام، پسته، فندق، گردو، تخمه آفتابگردون و کدو را به عنوان میان وعده و به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید.
۷- آب
به میزان کافی آب بنوشید؛ خواهید دید که انرژی بدن تا چه اندازه افزایش مییابد.
۸- مکمل و ویتامین
سبزی و میوه تمام ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکند؛ ولی اگر به میزان کافی میوه و سبزی تازه نمیخورید، میتوانید به پزشک مراجعه کرده و بخواهید ویتامین تجویز کند.
۹- موز
موز سرشار از فیبر، پتاسیم، انواع ویتامین و مقداری کربوهیدرات است و بهترین گزینه برای تامین انرژی مورد نیاز بدن است.
۱۰- جو دوسر
جو دوسر امروزه به صورت بستهبندی در تمام سوپرمارکتها یافت میشود و حاوی فیبر فراوان است. میتوانید جو را در وعده صبحانه به همراه شیر و آبمیوه میل کنید.
با رعایت این رژیم غذایی به همراه خواب کافی و فعالیت بدنی منظم، میتوان از بالاترین سطح انرژی در طول روز برخوردار بود.
منبع: ایرنا
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش