به گزارش شبکه الجزیره، مسئول سیاست خارجی اروپا در ادامه با اشاره به مساله مهم پناهحویان نیز گفت: ما از موج مهاجران افغان به اروپا هراس داریم و در این زمینه پیشنهاداتی ارائه کردهایم. مساله مهم این است که اجازه ندهیم چین و روسیه کنترل افغانستان را در دست بگیرند.
اما نقطه اوج اظهارات جوزپ بورل، جایی است که وی "اتحاد استراتژیک آمریکا، انگلیس و اروپا " را برای مدیریت تحولات جاری در افغانستان ضروری قلمداد می کند:
" برای مقابله با پیامدهای آتی در افغانستان ، اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکا باید یک جبهه متحد استراتژیک درباره ااین کشور تشکیل دهند. چین و روسیه اکنون گامهای دیپلماتیک خود را با طالبان برداشته اند و این توازن قوا را تغییر خواهد داد و باید برای مقابله با آن فکر کنیم."
اظهارات جوزپ بورل به وضوح نشان می دهد که مقامات کاخ سفید، اتحادیه اروپا و انگلیس( که اکنون از اتحادیه اروپا خارج شده است )، قصد دارند در ذیل مناسبات امنیتی مخفیانه و آشکاری که در پیمان آتلانتیک شمالی با یکدیگر ترسیم کرده اند، بار دیگر به تولید بحران در افغانستان ادامه دهند.جوزپ بورل عملا به صاحبان جدید قدرت در افغانستان هشدار داده است که اگر در حوزه سیاست منطقه ای و خارجی خود به سمت چین و روسیه بروند، با مواجهه و برخورد مشترک واشنگتن، اتحادیه اروپا و لندن مواجه خواهن شد. جوزپ بورل ابایی از آن ندارد که خط قرمز استراتژیک اروپا در افغانستان را " توازن قوا در منطقه"بداند! در این معادله، "امنیت ملت افغانستان" از ابتدا برای مقامات اروپایی اصالت و موضوعیتی نداشته است. همگان به یاد دارند که مقامات اروپایی چگونه طی سالهای گذشته و اخیر، به شرکای جرم ایالات متحده در افغانستان تبدیل شده و انواع جنایات را در این کشور جنگ زده و محروم مرتکب شدند.
در حال حاضر نیز مقامات اروپایی، تنها به "احیای قدرت خود در افغانستان" می اندیشند! نکته دیگری که در این برهه زمانی باید مدنظر قرار داد، به مسئله " پناهجویان افغان" باز می گردد. بهتر است قبل از آنکه مقامات اروپایی از حضور افغانها در خاک کشورهای خود ابراز نگرانی کنند، به این دغدغه مهم بشری پاسخ دهند که کدام بازیگران، با خلق بحرانهای امنیتی مزمن و پایدار در افغانستان، زمینه را برای مهاجرت و فرار گسترده جوانان از افغانستان فراهم ساخته اند! بهتر است اروپاییان به این سوال پاسخ دهند که چگونه در کنار دولتهای دموکرات و جمهوریخواه در ایالات متحده، اضلاح بحران امنیت داخلی را در افغانستان ساخته و تکمیل کرده اند! بدیهی است که اروپاییان در این معادله، "مجرم" هستند نه " طلبکار"! بدون شک در آینده ای نزدیک، اتحادیه اروپا و خصوصا 26 عضو اروپایی پیمان ناتو که نظامیان آنها در اشغال افغانستان و حوادث پس از آن دست داشته اند، باید پاسخگوی جنایات خود در این کشور باشند.
حنیف غفاری/دبیر گروه بین الملل روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد