به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه چین روز جمعه تأکید کرد مداخلات نظامی آمریکا در دیگر کشورها راه به جایی نمیبرند.
به نوشته وبگاه وزارت امور خارجه چین، «هوآ چونیینگ» سخنگوی این وزارتخانه در نشستی خبری گفت، از «سندروم ویتنام» در قرن گذشته تا «سندروم افغانستان» در قرن حاضر، آمریکا بهدنبال تغییر دیگر کشورها بر اساس امیال خود است.
او با اشاره به مقاله جدید «جفری ساکس» استاد دانشگاه آمریکایی گفت، تقریباً تمامی مداخلات نظامی آمریکا در جهان در حال توسعه، از لائوس و کامبوج و جنگ کره در جنوب شرق آسیا تا عراق، سوریه و لیبی در غرب آسیا و آمریکای لاتین و اکنون افغانستان، با شکست مواجه شده است.
چونیینگ با ارجاع به این مقاله گفت، چیزی کمتر از دو درصد هزینههای آمریکا در افغانستان به مردم این کشور رسیده و خرج زیرساختهای اساسی و کاهش فقر شده است. آمریکا میتوانست با همکاری دیگر کشورها بر روی آب آشامیدنی سالم، سیستم فاضلاب، ساخت مدرسه و درمانگاه و کشاورزی و دیگر برنامهها سرمایهگذاری کند.
این دیپلمات چینی افزود، با این حال رهبران آمریکا به جامعه آمریکایی تأکید کردند که قرار نیست پولی را برای این مسائل پیش پا افتاده خرج کنند. طبقه سیاسی و رسانههای جمعی آمریکا به این ملتها توهین کردند و بیامان و بیمهابا در این کشورها مداخله کردند. تنها چیزی که آمریکاییها برجای گذاشتند، جنگ و کشتار و آوارگی بود.
چونیینگ در ادامه گفت، مداخات نظامی آمریکا در سایر کشورها با وجود برتری نظامی در هر صورت به شکست منجر میشود، زیرا مساله اصلی چیزی است که مردم میخواهند. حقایق مکرراً نشان دادهاند که مداخلات نظامی راه به جایی نمیبرند و استفاده از قدرت و حل مشکلات از طریق نظامی فقط به مشکلات بیشتر منجر میشود. نسخه کپی دموکراسی آمریکایی نیز به سختی در کشوری با تفاوتهای تاریخی، فرهنگی و ملی متمایز، همخوانی دارد و در نهایت با شکست مواجه میشود.
وی متذکر شد: «از دید ما، ملاک کلیدی این است که آیا کشوری میتواند انتظارات، نیازها و آرزوهای مردمش را برآورده کند. از این لحاظ، دموکراسی چینی، دموکراسی مردم است و دموکراسی آمریکایی، دموکراسی پول است. چین دموکراسی فراگیر دارد و آمریکا دموکراسی انتخاباتی دارد که هر چهار سال یکبار رخ میدهد».
سخنگوی وزارت امور خارجه چین افزود: «فرم عالی دموکراسی آمریکایی "یک فرد، یک رأی" است که بسیار کوتهفکرانه است. انتخابات در آمریکا که با منافع گروهها دستکاری میشود، سیاستها پولی هستند، به این معنا که اگر پولی نباشد رأیی هم در کار نیست. برخلاف حزب کمونیست چین که منافع کشور و مردم را اولویت قرار میدهد، در آمریکا سیاستمداران، رأی را اولویت قرار میدهند».
چونیینگ گفت: «در حالی که دهها هزار آمریکایی با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند، دو حزب این کشور وحشیانه به یکدیگر حمله میکنند و منافع حزبی خود را بالاتر از زندگی و سلامت مردم میبینند. حتی مرگ ششصد هزار آمریکایی نتوانسته وجدان و احساس مسئولیت را در آنها بیدار کند».
این دیپلمات چینی افزود: «دموکراسی باید ملموس باشد نه اینکه فقط شعارهایی توخالی باشد. دموکراسی نباید به افیونی روحی تبدیل شود که عدهای از مردم را فریب داده یا بیتفاوت سازد و نباید به بهانهای برای حمله و اتهامزنی به دیگر کشورها و در عین حال حفظ هژمونی کشوری دیگر تبدیل شود».
چونیینگ در ادامه گفت: «تشکیل گروه و دسته به اسم دموکراسی و مداخله گستاخانه در امور داخلی دیگر کشورها و حتی سرکوب خودسرانه توسعه عادی و حقوق مشروع مردم دیگر کشورها، بیش از هر چیز دیگری، غیردموکراتیک است. این خودکامگی، هژمونی و تمامیتخواهی است. با سقوط زکی انوری (فوتبالیست نوجوان افغان که از روی یک هواپیمای آمریکایی در فرودگاه کابل سقوط کرد)، افسانه آمریکایی سقوط کرد و مردم بیشتری در حال بیداری هستند».