به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، «بار ویرویس» در واقع تعریف علمی مقدار ویروسی است که وارد بدن یک فرد بیمار شده است. به عنوان مثال یک فرد مبتلا به کرونای خفیف دچار بار ویروسی کمتری است و یک فرد بدحال قطعا بار ویروسی بیشتری دارد که اینگونه حال او را بد کرده است. به عبارت دیگر بار ویروس در واقع مقدار ویروسی است که در خون هر فرد وجود دارد.
اکنون دانشمندان کره ای متوجه شده اند که بار ویروس دلتا بسیار بیشتر از ویروس قدیمی است یعنی 300 برابر.
این یقین وجود دارد که دلتا نسبت به ویروسی که در سال 2019 در ووهان ظهور کرد 300 برابر بار بیشتری دارد و به همین دلیل مسری تر است.
دانشمندان کره ای با بررسی های چند مرحله ای بر روی ویروس کرونا پیش از این گفته بودند که آلفا (ویروس انگلیسی) نسبت به ویروس قدیمی 1.6 برابر مسری تر و ویروس دلتا نسبت به قدیمی 2 برابر مسری تر است.
بر اساس این گزارش هر چقدر بار ویروسی بیشتر باشد احتمال انتقال آن به افراد دیگر بسیار بیشتر است.
دلتا نخستین بار در هند شناسایی شد و سپس آنچنان گسترش یافت که سازمان جهانی بهداشت آن را سویه قالب در جهان معرفی کرد.
این مطالعه کره ای بار ویروسی 1848 بیمار مبتلا به نوع دلتا را با 22106 نفر که دارای سویه های دیگر بودند مقایسه کرد.
مشخص شد بار ویروسی نوع دلتا در چهار روز پس از رسیدن به اوج خود ، 30 برابر بیشتر از ویروس اولیه کاهش می یابد ، زیرا بدن با عفونت مبارزه می کند.
از سویی دیگر یک مطالعه چینی که ماه گذشته منتشر شد نشان داد که نوع دلتا هزار برابر بار ویروسی بیشتر از ویروس اصلی دارد.
در این مطالعه 62 فرد آلوده به نوع دلتا مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج را با 63 نفر که مبتلا به سویه اصلی بودند مقایسه کردند.
دانشمندان چینی در مقاله پیش چاپ خود گفتند این ویروس برای اولین بار در افراد آلوده به نوع دلتا چهار روز پس از آلوده شدن قابل تشخیص بود. اما برای مقایسه ، در بین افرادی که ویروس اصلی را گرفتند به طور متوسط شش روز طول کشید.
این امر پس از آن صورت می گیرد که دانشمندان هشدار داده اند که همه گیری دیگری در مقیاس شیوع کووید می تواند در 60 سال آینده جهان را درگیر کند. به گفته تیمی به سرپرستی متخصصان دانشگاه پادوا در ایتالیا که برای پیش بینی خطرات آینده بیماری ها را در سراسر جهان در 400 سال گذشته مطالعه کرده اند ، کووید یکی از مرگبارترین شیوع های ویروسی در بیش از یک قرن گذشته است.
آنها دریافتند که از نظر آماری ، همه گیری های شدید آنچنان که پیش از این تصور می شد نادر نیستند و احتمال آن بیشتر می شود و شیوع بعدی تا سال 2080 اتفاق خواهد افتاد.
آنها دلیل افزایش خطر را کشف نکردند اما می گویند احتمالاً به دلیل افزایش جمعیت ، تغییر در سیستم های غذایی ، تخریب محیط زیست و تماس مکرر بین انسان و حیوانات بیماری های جدیدی مدام به وجود می آیند.
این تیم همچنین دریافتند که ما باید برای خطرات آینده آماده تر باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد