به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس جدیدترین آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند و این عارضه عامل اصلی مرگ زودرس در سراسر جهان است.
در این آمار آمده است از هر چهار مرد یک نفر و از هر پنج زن یک نفر به فشار خون بالا مبتلا است.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو میشود.
مطالعات جدید با بررسی دادههای مربوط به سلامت حدود ۹۱۵ بزرگسال با میانگین سنی ۶۲.۱ سال نشان میدهد ۶۲ درصد این افراد به فشار خون بالا مبتلا هستند. این مطالعه در ادامه نشان داد مصرف ماست به میزان قابل توجهی فشار خون این افراد را کاهش میدهد. در ادامه بیان شده است که لبنیات مصرف شده باید کمچرب باشند.
ماست یکی از مهمترین مواد غذایی موثر بر فعالیت باکتریوم مفید است. ماست حاوی یک خانواده خاص از باکتریها به نام پروبیوتیک (Probiotics) است. این باکتریها در حین فرآیند هضم زنده باقی میمانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
به علاوه برخی از مواد غذایی حاوی یک نوع خاص از باکتریها به نام پری بیوتیک (prebiotics) هستند که یک رابطه همزیستی سالم ایجاد میکنند؛ همچنین این مواد باعث افزایش جمعیت باکتریهای سالم در بدن و به خصوص دستگاه گوارشی میشوند.
برای رسیدن به حداکثر سلامتی، استفاده از هر دو نوع مواد غذایی حاوی پروبیوتیک و پری بیوتیک نیاز است. این باکتریها باعث جلوگیری از انواع عفونت میشوند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش، سلامتی را تضمین میکنند. سلامت میکروبیوم روده نقش مهمی در کاهش وزن و جلوگیری از بروز سرطان روده دارد.
جدیدترین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد فشار خون (۱۳ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی)
-فشار خون یک وضعیت جدی پزشکی است که میزان خطر بروز بیماریهای قلبی، مغزی، کلیه و سایر بیماریها را افزایش میدهد.
- حدود ۱.۱۳ میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند که حدود دو سوم این آمار در کشورهای فقیر و کمدرآمد زندگی میکنند. فشار خون بالا علت اصلی مرگ زودرس در سراسر جهان است.
-درسال ۲۰۱۵ میلادی از هر ۴ مرد یک نفر و از هر ۵ زن یک نفر به فشار خون بالا مبتلا شده است.
-یکی از مهمترین اهداف بهداشت جهانی در زمینه بیماریهای غیرمسری، کاهش فشار خون بالا به میزان ۲۵ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی است.
دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون
-کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز
-مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه
-ورزش منظم
-عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل
-اجتناب از مصرف غذاهای چرب
-اجتناب از مصرف چربیهای ترانس
-بررسی روزانه فشار خون
-جلوگیری از استرس
-درمان فشار خون در صورت افزایش
نتایج این مطالعه در نشریه Dairy منتشر شده است.