به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛امیر امیرشکاری،عنوان کرد:با توجه به تغییرات گسترده اقلیمی و بحران خشکسالی،بحث امنیت غذایی و خود اتکایی در تولید محصولات کشاورزی از مهمترین سیاست های دولت در بخش کشاورزی است و با توجه به اهمیت آن، تغییر الگوی کشت محصولات به منظور افزایش تولید و پایداری تولید از برنامه های کلان وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
وی افزود:در این راستا استفاده از گونه های با نیاز آبی کم از جمله پسته که به کم آبی مقاوم است و در سال حداکثر به ۷ تا ۸ نوبت آبیاری نیاز دارند در دستور کار مدیریت باغبانی و جایگزین کشت های پرآب بر می باشد .
مدیر باغبانی سازمان اظهارداشت:با توجه به مطالعات صورت گرفته منطقه اسفندقه که از شرایط اقلیمی و ظرفیت مناسبی جهت توسعه باغات پسته برخورداراست و در سال های اخیر کشاورزان توجه ویژه ای به کشت و پرورش آن داشته اند و هر سال شاهد افزایش سطح کشت این محصول در منطقه می باشیم.
وی تصریح کرد:در حال حاضر تنها منطقه کشت و پرورش پسته در جنوب کرمان بخش اسفندقه در شهرستان جیرفت می باشد که از این حیث این شهرستان قطب تولید محصول پسته می باشد.
امیرشکاری،سطح کشت باغات پسته جنوب کرمان را حدود ۶۰۰هکتار اعلام کردو افزود:از این سطح حدود ۲۹۵ هکتار نابارور و حدود ۳۰۵ هکتار بارور می باشد.
وی با بیان اینکه برداشت پسته از دهم شهریور ماه آغاز و تا دهه اول مهر ماه ادامه دارد افزود:از هر هکتار باغ پسته بارور به طور متوسط حدود ۱۳۵۰ کیلوگرم محصول خشک برداشت می گردد.
وی گفت:از سطوح بارور موجود حدود ۳۷۰ تن محصول تر برداشت می گردد که محصول برداشت شده بلافاصله به ترمینال های ضبط پسته واقع در اسفندقه و خارج از استان منتقل و پس از پوست گیری،خشک کردن و درجه بندی حدود ۱۲۳ تن محصول خشک به دست می آید که در بازارهای داخل و خارج از کشور به فروش می رسد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان با اشاره به ارقام پسته در این منطقه گفت:عمده ارقام کشت شده در منطقه؛ارقام احمد آقایی،اکبری و کله قوچی می باشند که با توجه به اقلیم خاص منطقه اسفندقه و خاک حاصلخیز محصولی با مغز سبز و کیفیت بسیار عالی بدست می آید.