به گزارش خبرنگارجام جم آنلاین یزد ،نسیم بهنیافرد با بیان خبر اظهار داشت: شایع ترین سرطان در دنیا، سرطان پستان است که سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار مورد جدید در دنیا شناخته می شود.
وی افزود: بر اساس آمارها در ایران سالانه ۸ هزار و ۵۰۰ زن به سرطان پستان مبتلا می شوند و این سرطان پنجمین عامل مرگ در زنان ایرانی و دومین علت مرگ به دلیل ابتلا به سرطان است.
از هر ۸ زن، دو نفر در کشور به سرطان پستان مبتلا می شوند
این پزشک تصریح کرد: از هر ۸ زن، دو نفر در کشور به سرطان پستان مبتلا می شوند و سن شروع و بروز این بیماری در ایران نسبت به کشورهای اروپایی یک دهه زودتر و در گروه سنی زیر ۴۰ سال شیوع و بروز بالاتری در بین خانم های ایرانی دارد.
بهنیافرد با اشاره به عوامل موثر در ابتلا به سرطان پستان گفت: عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی، آلاینده ها و سبک زندگی، مصرف الکل، چاقی، نژاد و قومیت و نوع تغذیه از عوامل مهم و تاثیر گذار در ابتلا به سرطان ها به شمار می آید.
وی خاطر نشان ساخت: ارث و سابقه خانوادگی مهم ترین عامل در ابتلا به سرطان پستان است به طوری که از هر ۲۰۰ زن، یک زن ژن ابتلا به سرطان را دارد که می تواند احتمال بروز سرطان ۴۵ تا ۸۰ درصد افزایش یابد.
مسئول مرکز تشخیص زودهنگام سرطان ادامه داد: با افزایش سن ، ابتلا به سرطان نیز افزایش پیدا میکند به طوری که ۷۷ درصد مبتلایان بالای ۵۰ سال و از این تعداد ۵۰ درصد بالای ۶۵ سال داشتند.
ماه اکتبر، ماه آگاهی بخشی سرطان پستان
وی با اشاره به اهمیت و تشخیص زودهنگام سرطان پستان گفت: مرکز تشخیص زودهنگام سرطان از سال ۹۸ به منظور تشخیص زودهنگام سرطان ها به خصوص سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و سرطان روده بزرگ فعالیت خود را آغاز کرد و همچنین کلینیک پیشگیری و ارتقا سلامت امید به منظور توانمند سازی افراد جامعه، افزایش سطح سلامت جامعه، خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری ها به هم استانی ها خدمات ارائه می کند.
بهنیافرد تاکید کرد: در دنیا ماه اکتبر، ماه آگاهی بخشی سرطان پستان نامگذاری شده است و به همین منظور ۱۷ تا ۲۲ مهرماه در استان یزد پویش آگاهی بخشی و غربالگری سرطان پستان برگزار می شود و بانوان ۳۰ سال به بالا می توانند در این ایام از ساعت ۸ الی ۱۴ به مرکز تشخیص زودهنگام سرطان و کلینیک پیشگیری و ارتقا سلامت امید جهت غربالگری و معاینه مراجعه کنند.
مسئول مرکز تشخیص زودهنگام سرطان با اشاره به روش تشخیص سرطان یادآور شد: بانوان ۲۰ سال به بالا ماهانه توسط فرد معاینه صورت گیرد و تا سن ۴۰ سالگی سالانه سونوگرافی و هر دو سال یک بار ماموگرافی توسط پزشک انجام شد و بعد از سن ۵۰ سالگی ماموگرافی سالانه توصیه می شود.
بهنیافرد افزود: بانوان در صورت هرگونه تغییر در بافت و نوک سینه، اندازه، رنگ و ضخامت پوست، بروز زخم، جوش، ترشح خونی و یا ترشح های بی رنگ جهت غربالگری به پزشک متخصص مراجعه کنند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد