به گزارش جام جم آنلاین، سردار علیرضا لطفی در حاشیه دستگیری این افراد با حضور در جمع خبرنگاران گفت: در تاریخ هشتم شهریورماه امسال مردی ۵۵ ساله به پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه و اعلام کرد که دارای فرزندی کنکوری است و اوایل سال با مرد جوانی آشنا شده که مدعی شده میتواند برای پسرش کرسی تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه سراسری را اخذ کند. به همین منظور نیز میان مالباخته و متهم قراردادی منعقد شده و ۵۴۰ میلیون تومان نیز به متهم پرداخت و بنا شده تا ۲۰۰ میلیون تومان دیگر نیز بعد از تایید قطعی قبولی در سایت دانشگاه پرداخت شود. به همین منظور نیز یک برگه چک ۲۰۰ میلیون تومان به تاریخ پس از اعلام نتایج به متهم داده شده است.
وی با اشاره به اظهارات شاکی ادامه داد: مدتی بعد نیز متهم با ارسال لینک سایت یکی از دانشگاههای به نام کشور در رشته پزشکی اعلام کرده که نام فرزند مالباخته جزو قبول شدگان رشته پزشکی است و ۲۰۰ میلیون تومان بعدی را نیز نقد کرده است. اما زمانی که این فرزند این فرد برای ثبت نام به دانشگاه مذکور رفته، متوجه شده که سایت جعلی بوده و اصلا این فرد در دانشگاه پذیرفته نشده است.
لطفی با بیان اینکه احتمال تکرار جرائم مشابه وجود داشت، گفت: در همین راستا نیز رسیدگی به موضوع به فوریت در دستورکار ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته و در جریان اقدامات انجام شده، ۱۶ تن دیگر نیز که با همین شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفته بودند، شناسایی شدند. از این تعداد ۹ نفر به پلیس فتا، شش نفر به پلیس آگاهی شکایت کرده و یک نفر نیز در شهرستانی دیگر شکایت خود را ثبت کرده بود.
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به ادامه تحقیقات ماموران برای دستگیری این افراد، گفـت: با تجمیع اظهارات شکات، ماموران به سرنخهایی رسیده و سرانجام متوجه شدند که سه مرد تحصیل کرده که آشنایی با شرایط و روند ثبت نام در دانشگاهها دارند، اقدام به ایجاد این باند کرده و با جعل سایت دانشگاههای معروف و درج نام شکات به عنوان پذیرفته شده از آنان کلاهبرداری کردهاند.
وی با بیان اینکه در هماهنگی با مقام قضایی این افراد در عملیاتی پلیسی دستگیر و به مقر انتظامی منتقل شدند، گفت: یکی از دستگیرشدگان دارای مدرک دکترای ژنتیک، نفر دوم مدرس آموزشگاه کنکور و نفر سوم هکر حرفه ای سایت بود. این افراد گرچه در ابتدا به حاضر به پذیرش جرم خود نبودند، اما در ادامه با شواهد و ادله مواجه شده و به جرم خود اقرار کردند.
لطفی ادامه داد: سردسته این باند در اعترافات خود گفت که به همراه دو نفر از دوستانش تصمیم به کلاهبرداری گرفت و از طریق آموزشگاه کنکوری که یکی از اعضای باند در آن کار میکرد، اقدام به شناسایی دانشجویان متمولی کردند که به دنبال قبولی در رشتههایی مانند پزشکی بودند.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: این افراد با پیشنهاد قبولی تضمینی در دانشگاهی معتبر و رشته دلخواه مالباختگان را فریب داده بودند، گفت: اعضای این باند مبالغ متفاوتی را از شکات دریافت کرده بودند که رقم قطعی آن در حال ارزیابی است.
وی ادامه داد: متهمان در ادامه با همکاری یکی دیگر از اعضای باند که یک هکر حرفهای است اقدام به ایجاد سایت جعلی دانشگاه مورد نظر کرده و با انتشار نام داوطلب در سایت مذکور مبالغی را از خانواده اخذ کرده بودند.
لطفی در پایان گفت: با اعتراف متهمان دستگیر شده، اظهارات شکات و شواهد موجود پروندهای برای متهمان تشکیل شده و تحقیقات پلیسی برای شناسایی سایر مال باختگان احتمالی اعضای باند از سوی کارآگاهان پایگاه هشتم پلیس آگاهی پایتخت ادامه دارد.
منبع: ایسنا
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد