کمبود مرغ در استان خراسان شمالی موضوع تازه ای برای شهروندان نیست و در گذشته نیز شاهد چنین مسئله ای بوده ایم .
بدلیل گرانی گوشت قرمز و ماهی ، بخش قابل توجهی از سبد غذایی شهروندان ، خصوصا طبقات ضعیف درآمدی را گوشت مرغ تشکیل می دهد ، اما نوسانات قیمت و نیز کمبود مرغ باعث گردیده تا این مواد غذایی نیز از سفره این قشر ازشهروندان حذف و برای آنها مشکلات زیادی را فرآهم کرده است .
گفتگوی جام جم با شهروندان در رابطه با کمبود مرغ
رضا محمدی یکی از شهروندانی است که در این خصوص به خبرنگار جام جم می گوید : متاسفانه برای چندمین بار است که مردم با معضل نبود و یا گرانی مرغ مواجه می شوند ، این بار نیز به دلیل کمبود این مواد غذایی بعضی از مرغ فروشی ها تعطیل بوده یا یخچال آنها خالی است ، چرا مسئولان برای رفع این مسئله کاری نمی کنند ، ما با این قیمتها نمی توانیم گوشت قرمز یا حتی ماهی بخریم ، حداقل بتوانیم مرغ را جایگزین کنیم .
گوهری شهروند دیگری که با ابراز نارضایتی از وضع موجود اظهار داشت : در این هوای سرد و شرایط کرونایی باید نقطه به نقطه شهر را بگردیم تا شاید بتوانیم مرغ پیدا کنیم ، خیلی وقت است که برای تهیه نیازهای اولیه جهت گذراندن زندگی یا باید در صف ها بایستیم یا با افزایش روزانه قیمت ها روبرو شویم و برای عدم تهیه حداقل ها شرمنده زن و بچه باشیم .
دلایل کمبود گوشت مرغ
رئیس اتحادیه لبنیات ، مرغ فروشان و قصابان شهر بجنورد ، در جواب سئوال خبرنگار ما ، مشکل اصلی کمبود گوشت مرغ در شهر بجنورد را کمبود نهاده دانست و افزود : در گذشته نیاز مرغ در شهر بجنورد ۱۷ تن در روز بوده که تقریبا هم این مقدار جوابگو شهر بود ، اما با وجود بازگشایی مجدد رستورانها ، تالارها و مجالس این مقدار افزایش یافته و به 25 تن در روز رسیده .
حسین قاسم زاده ادامه داد : به دلیل افزایش فاصله زمانی بین جوجه ریزی ها در استان موجب گردید تا در مقطعی جوجه ها هنوز به سن کشتار نرسن که باعث شد توزیع مرغ کم شده و به ۱۰ تا ۱۲ تن در روز برسد ، از طرفی هم بدلیل بازگشایی رستورانها ، تالارها و مجالس مصرف مرغ افزایش داشته و به حدود ۲۵ تن در روز رسید ، این موضوع باعث گردید که در سطح بازار کمبود احساس شود .
مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی مرغداران گوشتی و تخم گذار استان در گفتگو با خبرنگار جام جم گفت : با توجه به اینکه طی چند ماه گذشته با افزایش قیمت جوجه روبرو بودیم و در این بازه زمانی مرغداران تمایل کمتری به جوجه ریزی داشتند ، اتحادیه سراسری برای پایین آوردن قیمت طرحی را پیاده کرد که باعث شد ، جوجه ریزی در کل کشور و نیز در استان ما با کاهش روبرو شود .
معصومه قربانی با اشاره به اینکه این طرح یکی از دلایل کمبود گوشت مرغ در بازار بوده ادامه داد : در این طرح فاصله بین دو جوجه ریزی را افزایش داده ، بطوری که از دوره اول جوجه ریزی تا دوره بعدی باید ۹۰ روز فاصله باشد ، این موضوع باعث گردید تقاضا برای جوجه ریزی پایین بیاید .
وی در ادامه رواج بیماری بین جوجه ها و تلفات بالا در واحدهای مرغداری استان ، را از دیگر دلایل کمبود گوشت مرغ دانست و اظهار داشت : این اواخربیماری درمرغداری ها رواج یافته وبخاطر اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد واحدهای مرغداری خراسان شمالی در شهرستان شیروان بوده و با فاصله کمی از هم قرارگرفتن ، باعث گردید اکثر جوجه ها درگیر بیماری شده و مقدار طلفات در مرغ داری های استان بالا رود .
مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی مرغ داران گوشتی و تخم گزار خراسان شمالی افزود : سرانه مصرف گوشت مرغ در استان روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار قطعه است .
معصومه قربانی در جواب سئوال خبرنگار ما ،که با این تفاسیر ، مشکل کمبود گوشت مرغ در استان کی حل می شود اظهار داشت : با توجه به اینکه اکنون تقاضا بالا رفته ، قیمت جوجه نیز تا حدودی متعادل شده و چند روزی است قیمت مرغ زنده نیز در استان افزایش داشته، تمایل هم برای جوجه ریزی بیشتر شده و انشاالله در ماه های آینده در استان کمبود مرغ نخواهیم داشت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد