به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا در بیانیه خبری تاکید کرد: این بالگرد در طول پرواز تصاویر رنگی از سطح مریخ با پیمودن ۱۱۶ متر در شمال شرق به مدت ۱۰۹ ثانیه گرفته است.
انجام شانزدهمین پرواز نبوغ در مدت هفت ماه، بسیار فراتر از برنامههای اولیه ناسا برای ارسال بالگرد به مریخ برای انجام پنج پرواز در ۳۰ روز بوده است.
نبوغ اولین بار در ماه فوریه بر سطح مریخ فرود آمد و برای اولین بار در ماه آوریل پرواز کرد و به ناسا کمک کرد تا مسیر مریخ نورد «استقامت» را هنگام کاوش در دهانه «جیزرو» ترسیم و نمونههای سنگی را برای شکار نشانههایی از حیات باستانی حفاری کند. جیزرو در سیاره مریخ، دهانهای ۳.۹ میلیارد ساله است که به احتمال زیاد حاوی آب بوده است.
ناسا در پایان ماه آوریل اعلام کرد که کارکنان کوچکی را در تیم «نبوغ» برای برنامه ریزی پروازهای آینده نگه میدارد، اما «تدی تزانتوس»، سرپرست تیم بالگرد نبوغ ناسا، با اشاره به اینکه این بالگرد با قطعات تجاری موجود ساخته شده است، گفت: هر پروازی میتواند آخرین پرواز ما باشد.
کاوشگر «استقامت» ناسا پس از فرود بر سطح مریخ در ماه فوریه، نبوغ را بر سطح این سیاره سرخ پیاده کرد. این بالگرد ۸۵ میلیون دلاری اولین بالگرد ارسال شده به سیارهای دیگر است و برای بررسی فناوریهای مورد نیاز برای پرواز در سیارات دیگر طراحی شده است.
نبوغ ۲ دوربین به همراه دارد که اطلاعات پرواز را ثبت میکند. این اطلاعات توسط مریخنورد استقامت نیز مشاهده میشود. این بالگرد از چهار بال کربنی ساخته شده که به دو موتور جداگانه متصل شدهاند و در جهت مخالف هم میچرخند.
سرعت چرخش موتور این بالگرد ۳۷ دور بر دقیقه میرسد، در صورتی که میانگین سرعت موتور یک بالگرد معمولی روی زمین ۴۵۰ دور بر دقیقه است. همچنین این بالگرد، از صفحات خورشیدی برای شارژ باتری لیتیوم-یون و پرواز خود استفاده کرده است.
کاوشگر استقامت روز پنجشنبه ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۰ (نهم مرداد ۱۳۹۹) زمین را به مقصد سیاره سرخ ترک کرد. استقامت بزرگترین و پیچیدهترین کاوشگری است که تاکنون به سیاره مریخ ارسال شده و قرار است یک ماموریت ۲ ساله را برای جستجوی علایم حیات و آماده سازی مقدمات برای دیدارهای آتی انسانها بر سطح این سیاره سرخ رنگ انجام دهد.