سرفه های مکرر همراه با احساس کمبود اکسیژن در بیماران از اصلیترین مشکلات بیماری آسم است.
با توجه به پیشرفت جوامع صنعتی و آلودگی محیط زندگی، میزان شیوع بیماری آسم نیز افزایش یافته و با آلودگی هوا روزبهروز بر تعداد افراد مبتلا به آسم افزوده میشود. در این میان کودکان بیشترین جمعیت متاثر از این بیماری هستند و باعث کاهش فعالیتهای روزمره آنها میشود.
با توجه به اینکه استرس و آرامش روحی-روانی تاثیری بسیار قوی بر شروع حملات آسم دارد و اضطراب و استرس شدید و ناگهانی میتواند باعث شروع حملات و وخامت بیماری شود، کنترل استرس و ایجاد محیط آرام برای افراد مبتلا به آسم ضروری است.
در این میان برخی به موسیقیدرمانی و استفاده از انواع ملودیها برای درمان مبتلایان به آسم و فعالیت همراه با موسیقی روی میآورند.
لازم است بدانید تاکنون مطالعات متقنی که اثرات مستقیم موسیقیتراپی بر آسم را تایید کند و موسیقی را درمان قطعی آسم قلمداد کند، گزارش نشده و اثرات مستقیم موسیقی(جدا از نوع و مباحث موسیقیشناسی) بر بهبود آسم چشمگیر نیست.
از طرفی استفاده از موسیقی برای آرامش روح و روان و ایجاد حالت تمدد اعصاب(ریلکسیشن) در بیماران میتواند با کاهش استرس و ایجاد آرامبخشی در افراد به کاهش تشویشات ذهنی افراد کمککرده و مانع از تشدید حملات آسم شود ولی استفاده صرف از موسیقی و تمدداعصاب به کنترل حملات شدید آسم قادر نیست لذا مصرف داروهای تجویزشده بیماران تحتنظر پزشک مربوطه همراه با ایجاد محیط آرام و استرس کاستهشده، توصیه میشود.
دکتر سید شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد