کلید جلوگیری از پیری چیست؟

دانشمندان استرالیایی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند آنزیمی که به واسطه ورزش کردن تولید می‌شود، نقش مهمی در جلوگیری از پیری بر عهده دارد.
کد خبر: ۱۳۵۳۲۸۳

به گزارش جام جم آنلاین، انجام دادن ورزش منظم به طور کلی در هر سنی، ایده خوبی است اما حفظ کردن یک سبک زندگی فعال به ویژه با افزایش سن، اهمیت زیادی دارد. دانشمندان استرالیایی، دلایل بیشتری را در مورد این موضوع ارائه کرده‌اند و نقش آنزیم جدیدی را که به واسطه ورزش تولید می‌شود و به جلوگیری از کاهش سلامت متابولیک کمک می‌کند، نشان داده‌اند. این کشف، هدف جدیدی را برای داروهای بالقوه‌ای ارائه می‌دهد که از انسان در برابر پیامدهای پیری محافظت می‌کنند.

این پژوهش که توسط دانشمندان دانشگاه مانش (Monash University) انجام شده است، برای بررسی مقاومت به انسولین طراحی شد که یکی از پیامدهای عدم تحرک فیزیکی در افراد مسن به شمار می‌رود. مقاومت به انسولین بدان معناست که سلول‌های بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمی‌دهند و آن گونه که باید به جذب گلوکز نمی‌پردازند و در عوض، آن را در خون جمع می‌کنند.

مقاومت به انسولین با چاقی مرتبط است و یک عامل خطر برای دیابت نوع دو به شمار می‌رود. دانشمندان به دنبال کشف برخی از مکانیسم‌های بیولوژیکی بودند که مقاومت به انسولین را با کاهش فعالیت بدنی در افراد مسن مرتبط می‌کنند.

دانشمندان توانستند نشان دهند که فعالیت بدنی، سلامت متابولیک را از طریق تولید گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) در عضلات اسکلتی ارتقا می‌دهد. گونه‌های فعال اکسیژن به طور طبیعی در عضلات اسکلتی تولید می‌شوند اما با افزایش سن کاهش می‌یابند. به گفته دانشمندان، این موضوع در ایجاد مقاومت به انسولین نقش دارد.

دانشمندان در آزمایش‌های صورت گرفته روی موش‌ها نشان دادند که یک آنزیم تازه کشف‌شده موسوم به «NOX4» در مرکز این فرآیند قرار دارد. سطح این آنزیم پس از ورزش کردن افزایش یافت و به بالا رفتن سطح گونه‌های فعال اکسیژن و محافظت از موش‌ها در برابر ایجاد مقاومت به انسولین انجامید. این موضوع در مورد موش‌های پیر و موش‌هایی که چاقی ناشی از رژیم غذایی داشتند، صدق می‌کرد.

پروفسور «تونی تیگانیس» (Tony Tiganis)، سرپرست این پروژه گفت: افزایش گونه‌های فعال اکسیژن در اثر ورزش کردن، واکنش‌هایی را هدایت می‌کند که برای بهبود سلامت ضروری هستند.

همچنین آزمایش‌ها نشان دادند که غلظت NOX4 در عضلات اسکلتی، به طور مستقیم با افزایش سن و کاهش حساسیت به انسولین مرتبط است. این نتایج، مشابه پژوهش‌های منتشرشده در ماه گذشته هستند که نشان داده‌اند چگونه یک عصاره گیاهی می‌تواند با تقلید از یک عامل رشد عضلات اسکلتی که در افراد چاق کاهش می‌یابد، با مقاومت به انسولین مقابله کند.

دانشمندان باور دارند که NOX4 را می‌توان با داروهایی که فعالیت آن را تقویت می‌کنند و سلامت متابولیک را در افراد مسن حفظ می‌کنند، هدف قرار داد. همچنین آنها تصور می‌کنند که راه‌حل مورد نیاز را می‌توان در طبیعت یافت اما پیش از تبدیل آن به درمان، کار زیادی برای انجام دادن وجود دارد.

تیگانیس ادامه داد: فعال‌سازی مکانیسم‌های تنظیم‌شده توسط NOX4 با کمک داروها ممکن است جنبه‌های کلیدی پیری، از جمله ایجاد مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو را بهبود ببخشد. یکی از این ترکیبات طبیعی، در سبزیجاتی مانند کلم بروکلی یا گل کلم یافت می‌شود؛ اگرچه مقدار مورد نیاز برای اثرات ضد پیری ممکن است بیشتر از مقداری باشد که افراد مایل به مصرف هستند.

منبع: بهداشت نیوز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها