شباهت و تفاوت اُمیکرون با سرماخوردگی

چندهفته‌ای می‌شود که موارد سرماخوردگی و ابتلا به آنفلوآنزا در کشور روند افزایشی به خود گرفته است؛ این اتفاق به معنی واردنشدن ویروس اُمیکرون به کشور نیست بلکه به این معنی است که در نمونه‌های آزمایش‌شده هنوز موردی تأیید نشده است.
کد خبر: ۱۳۵۳۶۲۰
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ تازه‌ترین مطالعات هم نشان می‌دهد که ابتلا به اُمیکرون نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی دارد. آبریزش بینی، عطسه، سردرد، خستگی و گلودرد از نشانه‌های کرونای اومیکرون است و در سرماخوردگی‌های معمول چنین علائمی شایع است، اما به گفته پزشکان با بروز این علائم ضرورت دارد بیمار به پزشک مراجعه کند و در صورت نیاز تست کرونا بدهد تا در صورت ابتلای قطعی به کرونا زمان طلایی برای درمان از دست نرود.
 
در ابتدای شیوع اُمیکرون در آفریقای جنوبی اطلاعاتی از جمله کاهش سرایت کرونا با این سویه جدید منتشر می‌شد، اما تجربه کشور‌هایی از جمله انگلیس نشان می‌دهد که تاکنون کاهش شدت بیماری با این واریانت جدید نسبت به سویه دلتا وجود نداشته است. سرعت انتقال اُمیکرون چند برابر دیگر سویه‌ها از جمله دلتاست و هر کشوری که ورود آن را تأیید کند، به احتمال زیاد با افزایش موارد ابتلا هم مواجه خواهد بود.
 
داده‌ها حاکی از آن است که تاکنون تفاوتی در کاهش شدت بیماری با واریانت جدید نسبت به سویه دلتا وجود نداشته و به همین دلیل همچنان بهترین گزینه برای مقابله با بیماری با هر نوع سویه جهش‌یافته جدیدی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. توصیه این است که همچنان مدارس به صورت آنلاین برگزار و تجمعات غیرضروری هم حذف شود. همچنین واکسیناسیون با سرعت ادامه داشته باشد و اقدامات جدی درباره واکسن‌نزده‌ها صورت بگیرد.
 
ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا قابل تشخیص است
 
نکته دیگر شباهت زیاد نشانه‌های ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا و اومیکرون است و این تصور را ایجاد کرده که تمام موارد آنفلوآنزا، همان اومیکرون است. البته طلعت مختاری‌آزاد، رئیس آزمایشگاه ملی آنفلوآنزا و عضو کمیته ملی واکسن کووید-۱۹، این موضوع را تأیید نمی‌کند: «آنفلوآنزا و کرونا دو ویروس جدا از هم هستند و تجهیزات تشخیص این دو بیماری در آزمایشگاه‌های کشور وجود دارد. بر این اساس نمی‌توان ادعا کرد که فرد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به کرونای تشخیص داده‌نشده مبتلاست؛ چرا که در آزمایش‌ها از هم تفکیک می‌شوند.»
 
به گفته این مسؤول، سویه اُمیکرون قابل تشخیص است: «مهم نیست فرد به کدام سویه کرونا مبتلا شده، بلکه تشخیص بیماری و درمان آن در زمان مناسب اهمیت دارد. کرونا و آنفلوآنزا هر دو بیماری ویروسی‌اند، اما هر کدام باید روند درمانی خودشان را طی کنند. البته هر دو بیماری تنفسی هستند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی یکسان از جمله استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی با هدف جلوگیری از انتقال آلودگی به دیگران توصیه می‌شود.»
 
آقای علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح دانشوری، تأکید می‌کند که نباید نسبت به اُمیکرون رفتار ساده‌انگارانه‌ای داشت. این ویروس خطرناک است وقتی گستردگی اُمیکرون زیاد شود، می‌تواند خطرناک باشد؛ زیرا ایمنی‌گریزی و سرعت انتقال آن بالاست. در کنار این‌ها احتمال زیادی برای ایجاد جهش‌های دیگر و شدت‌گرفتن بیماری وجود دارد و تمام این موارد باید جدی گرفته شود.
 
وی افزود: شاید بهتر است، بدترین سناریو در مورد واریانت جدید در نظر گرفته شده و اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار آن انجام شود: «مطالعات در انگلستان نشان می‌دهد که اگر اقدامات لازم درباره این سویه صورت نمی‌گرفت، احتمال وقوع ۲۵ تا ۷۵ هزار مرگ ناشی از اُمیکرون وجود داشت.
 
سرعت انتقال و شیوع این سویه از دلتا هم بیشتر است. از طرف دیگر، به استناد مطالعات، میزان گریز از سیستم ایمنی در این سویه بیشتر از سویه دلتاست. این ایمنی‌گریزی هم شامل افرادی می‌شود که بر اثر بیماری و عفونت طبیعی، ایمنی پیدا کرده و هم افرادی که واکسن زده‌اند.
 
رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ایمنی‌بخشی دوز سوم در مورد تمام واکسن‌ها مؤثر است و تزریق آن باید جدی گرفته شود. ترتیب اثربخشی واکسن‌ها در برابر سویه اُمیکرون به ترتیب میزان اثر بخشی در برابر اومیکرون، مدرنا و فایزر، اسپوتنیک‌وی، آسترازنکا و سینوفارم است، اما هرکدام می‌توانند اثربخشی نسبی در دُز سوم در برابر این سویه هم داشته باشند
 
وی با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به عفونت مجدد بر اثر اُمیکرون نسبت به دلتا ۲ و ۳ دهم تا ۸ برابر بیشتر است تأکید کرد: روش درمان واریانت اُمیکرون به روش سابق است و تفاوتی با سویه‌های دیگر ندارد، اما نگرانی دیگر در مورد این سویه، گردش همزمان آن با سویه دلتاست که امکان ایجاد سویه نوترکیبی را در انسان و حیوانات می‌دهد که این موضوع می‌تواند خطرناک باشد. هر چند که هم‌اکنون آمار دقیقی از شیوع اُمیکرون در دنیا و ترکیب سویه‌ها وجود ندارد.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها