به گزارش جام جم آنلاین، مهدی شوشتری بعدازظهر شنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه که در سالن جلسات اتاق بازرگانی، معدن و اقتصاد کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: ارتباط ما با مرز به صورت روزانه بوده و توسعه روابط با اقتصاددانها از اولویتها است.
وی افزود: در جلسهای که مدتی قبل با رئیس جمهور در تهران برگزار شد ارتباط تجاری با کشورهای همسایه و رفع تعهدات ارزی به ویژه عراق از بحثهای مهم جلسه بود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه تصریح کرد: موضوعاتی را خودمان منعکس کردیم اما وزارت خارجه بهتر میتواند عمل کند و باید در سطوح بالا راهکارهای متناسب با شرایط صورت گیرد.
شوشتری گفت: مشکل و دغدغه فعالان اقتصادی مشکل و دغدغه وزارت امور خارجه نیز است و به همین سبب دولت با تصمیمات خود به دنبال راه حلهایی برای حل مشکلات صادر کنندگان بوده و با توجه به متفاوت بودن مشکلات در درجه اول مشکل تعهدات ارزی باید رفع شود و پیگیریهای جدی در سطوح مختلف انجام گیرد.
وی بیان کرد: عراق بعد از چین دومین شریک تجاری ما و به تعبیری دیگر از لحاظ کیفی اولین شریک تجاری بوده که اهمیت اقلیم عراق را چند برابر کرده است و عمده صادرات ایران صادرات کالاهای ساخته شده در واحدهای تولیدی بوده که باعث ایجاد اشتغال و ارزش افزوده میشود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: اقلیمها به واسطه اشتراکات فرهنگی، زبانی، تاریخی، اجتماعی از یکدیگر الگو گرفته و ارتباط قدیمی دارند و ارتباط مردمان دو سوی اقلیم کردستان و استانهای کردنشین در غرب کشور ریشه دار است.
شوشتری گفت: از زمان صدام هم ارتباط تجاری ما با عراق گرچه با فراز و نشیب همراه بوده ولی پایدار بوده و در شرایط تحریم توانستیم ارزیابیها در نظر گرفته و ۱۳ میلیارد دلار به عراق انرژی صادر کنیم.
وی افزود: فراوانی کالاهای ترک در سلیمانیه دیده شده و باید وارد فاز رقابتی با ترکیه شویم تا بتوانیم سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهیم و ۱۲ مرز زمینی در سلیمانیه دیده شده که ۵۰ درصد مرز مشترک کرمانشاه و عراق است و باید از این مرزها به طور ویژه استفاده کرد.
شوشتری با اشاره به حوزه صادرات، گفت: برای بخش صادرات در چهار حوزه ساختمانی، سوخت، مواد غذایی و میوه و تره بار سهم قابل توجهای از بازارهای عراق و اقلیم را داریم.
وی ادامه داد: با توجه به تولیدکنندگان اکثراً جنسهای درجه ۲ و سه صادر شده و همواره از طرف اقلیم گفته میشود که جنس درجه یک به آنها نمیرسد و باید روی این موضوع به طور جدی استانداردسازی انجام شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: عراق از کالای داخلی حمایت کرده و باید بر اساس شرایط و سیاستها سهم خود را حفظ کرده و در عراق تولید محصول داشته باشیم و یک کیفیت و برند خوب را وارد بازار اقلیم کنیم.
وی افزود: برای اولین بار ۳۰ شرکت دانش بنیان اجناس خود را به بازار اقلیم فرستادند و کارهایی را انجام دادهاند به صورتی که غالب نمایشگاهی نیست و میتوان از آن به خوبی بهره برد.
شوشتری گفت: برندها و شرکتهایی که علاقه به حضور در بازار اقلیم دارند باید با یک فضاسازی مناسب و با هزینه کمتر از معمول شرایط حضور آنها را فراهم کرد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه تصریح کرد: گردشگری سلامت میتواند بیش از انتظار سودمند بوده و با افزایش ظرفیت مراکز درمانی توریسمهای سلامت را از حوزه اقلیم جذب استان کرمانشاه کرد.
وی خاطر نشان کرد: برای اولین بار یک شرکت مشترک با سلیمانیه تأسیس شده که گامهایی برای بهبود روابط حمل و نقل انجام گرفته و باید برای رفع مشکلات طرف عراقی همراهی کرده تا بتوانیم از طریق مرزهای استان کرمانشاه به پرویزخان و ابوکمال و سوریه رسید.
شوشتری گفت: اعتبارات استانی پاسخگوی رفع نیازها نبوده و باید با اعتبارات ملی کارها را پیش برد که وظیفه مدیران ارشد استان برای جذب اعتبارات ملی است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه گفت: به یک سالن سی. آی. پی در مرزها برای تردد تجار احتیاج داشته و باید یک ترمینال تخصصی میوه و تره بار برای انجام کارهای این حوزه ساخته شده و یک ساماندهی انجام شود تا متناسب نیاز بازار میوه وارد بازار شود.
منبع: مهر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: