به گزارش جام جم آنلاین، پلتفرمهای مختلفی در داخل کشور مشغول فعالیت هستند که بخشی از این فعالیتها به استخدام و کاریابی کارجویان اختصاص مییابد.
صفحات مختلفی که با ردهبندیهای شغلی از جویندگان کار دعوت میکند برای دریافت مشخصات شغلی و همکاری به صفحات شخصی تلگرامی، واتساپی و یا اینستاگرامی مراجعه کنند.
جوینده بعد از مراجعه به این صفحات، مدارک مورد نیاز را در اختیار شرکت یا موسسه کاریابی قرار میدهد و بعد از تایید شرکت، برای کارجو شروطی تعیین میشود.
اینکه برای ادامه همکاری و دریافت فرم باید مبلغی را به سایت این شرکت واریز کرد. به گفته یکی از متقاضیان شغل که به اینگونه شرکتها درخواست همکاری داده است، گاهی درخواست این مبلغ به کمتر از ۱۰هزار تومان میرسد که متقاضی بتواند این واریز را بدون معطلی انجام دهد.
اما وقتی که مراجعهکننده وارد این سایتها میشود و مبلغ مورد نیاز را واریز میکند، با کلاهبرداری از سوی مجرمان سایبری روبه رو میشود.
سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا انتظامی کشور گفت: یکی از ترفندهایی که کلاهبرداران سایبری به کار میبرند، درج آگهی های دروغین در سایت ها، پیجها و یا کانالهای تلگرامی است. در پیجهای اینستاگرامی هم این کلاهبرداریها بیشتر به وقوع میپیوندد که با سوء استفاده از نهادهایی مانند وزارت کار همراه است.
به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا، بعد از اینکه کاربران به این شرکتها اعتماد کردند، به بهانههای مختلف تقاضای دریافت وجه میکنند و عموماً با طراحی سایتهای جعلی، متقاضیان را به واریز وجه ترغیب میکنند. کلاهبرداریهایی هم اتفاق افتاده که از کاربران به صورت دلار یا یورو درخواست واریز وجه داشتهاند.
سرهنگ پاشایی توصیه کرد که شهروندان از اصالت سایتهای کاریابی مطلع شوند و فعالیت این موسسات را در قالب سایتهای مجوزدار دنبال کنند. کانالها و پیجها، پیامرسانها و به خصوص اینستاگرام مجوز فعالیت ندارند و اکثر تبلیغات آنها غیرقانونی است. اگر شهروندی به دنبال کار است حتماً روابط عمومی سازمان را به دست آورد و با مسئولین آن سازمان صحبت کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر