به گزارش
جام جم آنلاین؛ سجاد اسماعیلی گفت: سال گذشته به دلیل شدت گرفتن بیماری کرونا، داروهای بیهوشی بیشتر در بخشهای کرونایی مصرف شدند و بسیاری از اعمال جراحی الکتیو یا لغو شده یا اینکه در بخش خصوصی انجام میشد. در سال جاری با توجه به اطلاع رسانی که بعد از پیک پنجم اتفاق افتاد و همچنین با انجام واکسیناسیون سراسری، دغدغهها اندکی کاهش یافت و وزیر محترم بهداشت نیز عنوان کردند که شرایط بهتر شده است. پیک ششم هم به دلیل اثر واکسیناسیون عمومی نسبت به پیک پنجم بسیار ضعیفتر بود، اعمال جراحی الکتیو از شش ماهه دوم سال جاری بسیار افزایش یافت و به تبع آن، مصرف داروهای بیهوشی نیز افزایش پیدا کرد.
وی افزود: نکته مهم این است، در هر سال برای تامین هر نوع دارویی براساس آمارنامه سال قبلش برنامه ریزی میکنیم، برطبق برنامه ریزی هایمان که سعی کردیم مشابه سال ۹۸ باشد (زیرا در سال ۹۹ کلا با کرونا مواجه بودیم)، اما با این وجود، در سال ۱۴۰۰ میزان مصرف داروی بیهوشی بیشتر از سال ۹۸ بود و همین امر منجر شد که نیازمان به داروی بیهوشی بیشتر شود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: از طرفی، دولتی بودن ارز داروهای بیهوشی نیز اثرگذار است، وقتی داروی تولیدی یا وارداتی ما در بازار ناصرخسرو یا بازار عراق و پاکستان و افغانستان پیدا شود، یعنی این دارو قاچاق میشود. اگر به داروخانه بروید و درخواست دارویی که با ارز نیما تامین میشود را داشته باشید، به راحتی در دسترس است؛ اما داروی تامین شده با ارز دولتی به راحتی مستعد قاچاق معکوس و نشت به ناصر خسرو میباشد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما