رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت مطرح کرد

آثار جبران‌ناپذیر کرونا بر شناسایی مبتلایان سل / اثر سوء تحریم‌ها در تامین داروی بیماران مسلول

توصیه‌ های خاص برای مسافرت‌ های نوروزی

فوق تخصص بیماری‌ های عفونی گفت: افراد درسفر در محل‌های شلوغ حضور نداشته باشند و غذای خود را نیز در اماکن خلوت‌تر میل کنند، شست‌وشوی دست‌ها و صورت با آب بهداشتی و سالم و صابون نیز ازموارد مهم است؛ چراکه باید غیر از کرونا حواس‌مان به بیماری‌های انگلی نیز باشد.
کد خبر: ۱۳۵۷۸۱۴

به گزارش جام جم آنلاین، علی اسداللهی امین فوق تخصص بیماری‌های عفونی در برنامه «طبیب» گفت: با توجه به واکسیناسیون گسترده و تزریق سه دز توسط اغلب افراد، قرار شده که امسال با شرط تزریق واکسن و رعایت پروتکل‌ها مسافرت‌ ها انجام شود، اما در سفر علاوه بر کرونا و بیماری‌های تنفسی بیماری‌های دیگر عفونی نیز وجود دارد که ممکن است افراد در سفر به آنها مبتلا شوند لذا باید مراقب آنها نیز باشیم.

وی بیماری‌ های سفر را به دو دسته کلی تقسیم کرد و گفت: این بیماری‌ها یکی شامل بیماری‌‌های عفونی است و دیگری بیماری‌های غیرعفونی، بیماری‌های غیرعفونی مثل آب به آب شدن، مسائل آلرژیک و حساسیتی است، اما بیماری‌های عفونی جدی‌تر هستند و درگیری به آنها ممکن است مشکل‌ساز شود؛ مثل مشکلات تنفسی، سل، کرونا، آنفلوآنزا یا خیلی اوقات استفاده از آب‌های آلوده ممکن است باعث ایجاد عفونت و بیماری‌های عفونی و انگلی شود.

این پزشک متخصص عفونی تصریح کرد: لذا بهتر است در این شرایط افراد در محل‌های شلوغ حضور نداشته و غذای خود را نیز در اماکن خلوت‌تر میل کنند، شست‌وشوی دست‌ها و صورت با آب بهداشتی و سالم و صابون نیز از دیگر موارد مهم است؛ چراکه باید غیر از کرونا حواس‌مان به بیماری‌های انگلی نیز باشد.

وی تصریح کرد: لبنیات و ماست تازه نیز دستگاه گوارش را محافظت کرده و از گرمازدگی و اسهال پیشگیری می‌کند؛ البته در این مورد نیز باید از لبنیات پاستوریزه استفاده کرد، همچنین در سفر باید از غذاهای کم حجم استفاده شود، توصیه من این است که حتما در سفر لیمو ترش به همراه داشته باشند و مرتبا مصرف کنند.

اسداللهی امین عنوان کرد: تزریق واکسن کزاز و دیفتیری هر 10 سال یکبار لازم است، بنابراین افراد در صورت ایجاد جراحت در سفر حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کرده و این واکسن‌ها را تزریق کنند؛ مثل اینکه در مورد گازگرفتگی سگ‌های ولگرد نیز باید واکسن هاری حتما تزریق شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در مورد بیماری‌های گوارشی، یادآور شد: در مورد بیرون‌روی نیز در مراحل اولیه می‌توان از داروهای ضداسهال مثل لوپرامید استفاده کرد اما اگر بیماری طول کشید، خونی بود و تب ایجاد شد حتما باید آنتی‌بیوتیک نیز تجویز شود، همچنین در مناطقی که احشام بیشتر وجود دارد امکان سرایت تب مالت وجود دارد، لذا حتما باید شیرهای تازه جوشانده شود و حواس‌ مسافران به انتقال این بیماری نیز باشد.

وی با اشاره به اینکه مسافران حتما به صورت مرتب از کرم ضد آفتاب استفاده کنند، تصریح کرد: افراد در مناطقی مثل شمال و اماکنی که قصد خوابیدن در فضای سر باز را دارند در مورد مالاریا و سالک نیز مراقب باشند و حتما از پشه‌بند و توری و لباس‌های بلند استفاده کنند؛ چراکه مدتی است که ابتلا به بیماری سالک افزایش پیدا کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها