به گزارش جام جم آنلاین، بهرام عین اللهی در اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن تبریک ولادت حضرت ولیعصر (عج)، اظهار کرد: امروز، به لطف خداوند شرایطی در وزارت بهداشت ایجاد شده و افراد دانشمند، جهادی و متدین دورهم جمع شده اند که آمادگی خدمت خالصانه دارند. ما مدیون خون هزاران شهید بزرگوار و جانبازان عزیز هستیم که این شرایط را برای ما ایجاد کردند و در این فرصت تاریخی باید تلاش بیشتری داشته باشیم. خروجی کار مهم است و مردم ما باید احساس کنند که این مدیران متدین، ارزشی و ولایتمدار چه تغییراتی در وضعیت سلامتی و رفاه مردم توانسته اند انجام دهند و لحظهای نباید غفلت کنیم زیرا مدیون خون شهدا هستیم.
وی افزود: مدیرانی که منصوب میشوند باید مردمی باشند تا بتوانند خواستههای مردم را عملی کنند. لحظهای تنبلی و بی حوصلگی قابل قبول نیست. قطعاً توکل به خداوند نصرت را حاصل میکند و در عرصههای مختلف این را مشاهده کردیم. سالی که گذشت، سال پر حادثهای در دنیا بود و فراز و نشیبهای بسیاری داشتیم. در نیمه اول سال بسیاری از هموطنانمان را در اثر کرونا از دست دادیم، در کشورمان تقریباً هیچ خانوادهای نیست که حداقل عزادار یکی از عزیزانش نباشد. متأسفانه، در نیمه اول سال با پیک پنجم مواجه بودیم و حدوداً روزانه ۵۰ هزار مراجعه، ۱۸ هزار بستری و ۸ هزار بستری آیسییو و فوت بالای ۷۰۰ نفر را شاهد بودیم و تمام مراکز درمانی ما مملو از بیماران کرونایی بود. اما جا دارد که از تلاشهای رؤسای دانشگاهها تشکر کنیم. کادر سلامت توانست یک صحنه بسیار درخشان را در این دوران رقم زند و شعار «ما میتوانیم» خود را ثابت کند.
عین اللهی ادامه داد: در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ با شروع دولت مردمی تلاش مضاعفی در دانشگاهها آغاز شد و واکسیناسیون عمومی در سطح گسترده به عنوان مهمترین اقدام در کنترل کرونا مطرح شد و دانشگاههای علوم پزشکی در کنار مردم صحنههای زیبایی را خلق کردند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بعد از دفاع مقدس کمتر صحنههای کمکهای مردمی را به این شکل دیده بودیم، اما در زمینه واکسن مردم وارد صحنه شدند و واحدهای شبانه روزی در کشور ایجاد و رکورد تزریق روزانه واکسن نیز به ثبت رسید و همین امر منجر شد که مردم ایمن شوند و در پیک ششم به رغم اینکه میزان ابتلاء و واگیری بیماری بیشتر بود، میزان بستری و مرگ و میر به شدت قبل نبود؛ در حالی که در نقاط دیگر دنیا شاهد مرگ و میر زیادی بودیم.
وی در ادامه خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد: ایام نوروزی که در پیش داریم با سالهای گذشته متفاوت است؛ به هر حال کرونا همه چیز را دستخوش تغییر کرده است و کادر سلامت مانند همیشه باید در صحنه باشند، در واقع حوزه سلامت تعطیلی ندارد. کوچکترین ضعفی در حوزه بهداشت قابل قبول نیست. رؤسای دانشگاهها نیز باید صحنههای خدمت به مردم را شخصاً مدیریت کنند، مخصوصاً در شهرهایی که مسافرپذیری بیشتری دارند.
عین اللهی تصریح کرد: در ایام نوروز نظارتهای میدانی باید مکرراً انجام شود. تعطیلی مراکز درمانی به هیچ وجه قابل قبول نیست و مراکز درمانی به خصوص بیمارستانها باید در آماده باش کامل باشند، پزشکان و پرسنل بهداشت و درمان نیز باید آمادگی کامل داشته باشند. اینکه کار را به انترن و رزیدنت بسپارند و اساتید حضور نداشته باشند، قابل قبول نبوده و تخلف است. در مراکزی که آموزشی نیستند نیز باید برنامه ریزی های لازم انجام شود.
وی ضمن تاکید بر اینکه در ایام تعطیل نوروز هیچ یک از گروههای درمانی تعطیل نیستند، اظهار کرد: ویزیت روزانه هم باید حتماً انجام شود و گروههای مختلف باید طبق برنامه ریزی انجام وظیفه کنند. رزیدنتها برای درمان بیمار مسئولیتی ندارند و مسئولیت اصلی درمان بیمار با اساتید است و اساتید باید در فیلد حضور داشته باشند و رؤسای دانشگاهها باید بر این امر نظارت دقیق داشته باشند.
وزیر بهداشت گفت: همچنین مرخصی و سفر خارج از کشور رؤسای دانشگاهها در ایام نوروز ممنوع است. رؤسای دانشگاهها و معاونین شأن باید در داخل کشور حضور داشته و نظارت مستقیم داشته باشند.
عین اللهی افزود: انتظار داریم که برنامههای سال آینده دانشگاهها به صورت آمایشی انجام شود و هر دانشگاه با توجه به توانمندی خود به خصوص در حوزه پژوهشی، عمل کند.
وی گفت: شورای عالی سلامت جوانان به منظور کادرسازی در حوزه وزارتی در روزهای آینده تشکیل خواهد شد و انتظار داریم در هر دانشگاهی مشاور جوان مشخص شده و در حوزه مرکزی، شورای عالی را تشکیل دهد. تاکید بر استفاده از "جوانان" در این حوزه است. زیرا نیاز داریم برای آینده کشورمان کادرسازی کنیم و هر کدام از رؤسای دانشگاهها تلاش کنند که نیروهای جوان را در کنار نیروهای با تجربه قرار دهند تا آینده انقلاب نیز تأمین شود.
وزیر بهداشت افزود: ارزشیابی عملکرد زیر مجموعهها نیز نکته مهمی است که رؤسای دانشگاه باید این کار را انجام دهند، مخصوصاً بخشهایی که گردش مالی بالایی دارند.
وی ادامه داد: در بحث خانههای بهداشت هم نیروهای بهداشت به هیچ وجه نباید جابه جا شوند. نیروهای بهداشت در جای خود خدمت کنند.
عین اللهی گفت: ما خدمتگزار مردم هستیم و باید به این موضوع واقف شویم.
وی بیان کرد: مهمترین رکن دانشگاهها، هیأت علمی آنها است. رؤسای دانشگاهها باید به این موضوع توجه کنند و با هیأت علمی شأن مرتباً جلسه داشته و مشکلات آنها را بررسی کرده و سعی کنند آنها را با نظام مقدس جمهوری اسلامی هماهنگ کنید. نکته دیگر اینکه رؤسای دانشگاهها در جذب نیروها دقت لازم را داشته باشند و نیروهایی متعهد و متبحر جذب کنند.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر