به گزارش جام جم آنلاین، این کشف میتواند راهگشای درمان های جدید آلزایمر باشد.
خطاهای DNA به نام جهش های جسمی میتواند در سلولهای مغز با افزایش سن رخ دهد. نویسندگان این مطالعه جهشهای جسمی را در نورونهای هیوکامپ و قشر پیش پیشانی افراد مبتلا به آلزایمر پیشرفته و افراد بدون بیماری عصبی مقایسه کردند.
یافتهها نشان میدهد بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر دارای تعداد بیشتری جهش بودند که احتمالاً به دلیل افزایش اکسیداسیون DNA است.
دکتر «مایکل میلر»، نویسنده ارشد این مطالعه و متخصص نوروپاتولوژیست در بیمارستان زنان و بریگام بوستون، میگوید: «با افزایش سن، نورونها دچار انباشت جهشهای جسمی میشوند. اما در بیماری آلزایمر، ما شاهد جهشها و تغییرات DNA بیشتری هستیم.»
او افزود: «نتایج ما نشان میدهد که نورونها در بیماری آلزایمر آسیب ژنومی را تجربه میکنند که باعث استرس شدید روی سلولها و ایجاد اختلال در عملکرد آنها میشود. این یافتهها ممکن است توضیح دهند که چرا بسیاری از سلولهای مغز در طول بیماری آلزایمر میمیرند.»
این مطالعه بینش بیشتری در مورد رویدادهای مولکولی و سلولی درگیر در ایجاد آلزایمر ارائه میدهد.
میلر میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که تعداد زیادی از ضایعات اکسایشی و جهشهای جسمی که در نورونهای بیماری آلزایمر مشاهده کردیم ممکن است در آسیبشناسی آن نقش داشته باشند.»
این مطالعه فقط شامل بیماران مبتلا به آلزایمر پیشرفته بود، از اینرو محققان میخواهند سلولهای مغزی افراد مبتلا به آلزایمر در مرحله متوسط را در آینده بررسی کنند.
منبع: مهر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: