به جز این اما محمودزاده برای حدود ۱۵نفر از افراد نیازمند، اشتغالزایی کردهاست. در محله کوچک او، بسیاری از خانوادههای کمبضاعت در مرغداری یا عطاری او کار میکنند. سود کسبوکار محلی آنها صرف انفاق به خانوادههای نیازمند میشود.
ابوالفضل محمودزاده، متولد سال ۶۸ است و در شهرستان گرگان زندگی میکند. او طلبه سطح ۳ است و از زمانی که به یاد دارد با دوستانش به مسجد علیبنابیطالب (ع) رفتوآمد داشتهاست. مسجدی که حالا امام جماعت آنجاست. قبل از طلبگی همراه دوستانش، گروه فرهنگی و اجتماعی در مسجد تشکیل دادهبود و برای اهالی محل کلاسهای فرهنگی برگزار میکرد. یکی از کارهای ابوالفضل، کمک به خانوادههای نیازمند بود. فعالیتهای این روحانی جوان اما بعد از حضور در حوزه علمیه به سمت دیگری رفت. محمودزاده پیوند خود را با مسجد رها نکرد و همچنان به نیازمندان کمک میکند اما به شکل خاص خودش این کار را انجام میدهد. او از زباله، طلا میسازد.
پسماند، طلای کثیف
ابوالفضل میگوید همیشه دوست داشت فرهنگ انفاق را در بین اهالی محله، جا بیندازد. مشکل اما این بود که برخی از اهالی، خود به نان شب محتاج بودند. حدود سه سال قبل بود که او طرح انفاق پسماند را اجرا کرد؛ طرحی که در آن برای پسماندی که در همه خانوادهها وجود دارد، برنامهریزی میکرد. محمودزاده طرح داد که اهالی محله، زبالههای خود را برای فروش و بازیافت در اختیار گروهی از جوانان محل قرار دهند. پسماند جمع آوری شده به مراکز بازیافت فرستاده شد و از فروش هم هزینه ای دریافت شد؛ هزینه ای که بهعنوان انفاق به خانوادههای نیازمند اهدا میشود.
این روحانی جوان و دوستانش، خودروی جمعآوری پسماند تهیه کردند و سه روز در هفته برای جمعآوری پسماند به در خانههای اهالی محله میروند.
محمودزاده میگوید با این کار با مردم در ارتباطند و راه و روش جداسازی زباله را هم به آنها توضیح میدهند.
حدود ۷۰ درصد اهالی محله در طرح این روحانی دههشصتی همراهی میکنند و ماهانه مبلغی حدود یک میلیون تومان برای انفاق، جمعآوری می شود. مبلغی که از نظر او بسیار ارزشمند است چراکه اگر این طرح نبود، خانوادههای نیازمند نمیتوانستند با آنها همراهی کنند.
اشتغالزایی و انفاق
انفاق و دستگیری از خانوادهها، مهمترین دغدغه این روحانی و دوستانش است. او به کمک دوستانش یک عطاری هم راه انداختهاست. بهجز این، برای خانواده های کمبضاعت، یک مرغداری پرورش مرغ اصیل گرگان و غاز راهاندازی کردهاست. در عطاری و مرغداری حدود ۱۵ نفر مشغول به کار هستند.
ابوالفضل میگوید که سود حاصل از عطاری و مرغداری به عنوان انفاق برای خانوادههای نیازمند هزینه میشود.
به جز اشتغالزایی، ابوالفضل و دوستانش هزینههای درمان خانواده های نیازمند را پرداخت میکنند و اگر خانه نیازمندی نیاز به تعمیر و نوسازی دارد، او و دوستانش مشغول ساخت یا تعمیر میشوند.
محمودزاده تاکید میکند هزینه های درمان و داروی خانوادههای نیازمند یا نوسازی و تعمیر خانهها از سود به دست آمده از اشتغالزاییها به دست میآید.
لیلا شوقی - جامعه / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد