به گزارش فردای همدان، حمید بادامینجات در جلسه صحن شورا با اشاره به تدوین طرح بهنام در دوره پنجم شورا، به تشریح اصلاحیه این طرح پرداخت و افزود: این طرح در راستای حمایت از تولیدات داخلی استان و با هدف کمک به تولیدکنندگان همدانی به منظور استفاده از زیرساختهای شهرداری تصویب شد.
وی با بیان اینکه شورای شهر و شهرداری همدان طی سالهای اخیر در چارچوب انجام وظایف خود در قالب مسئولیت اجتماعی، فعالیتهای مختلفی را در زمینه بهبود محیط کسب و کار برنامه ریزی و اجرا کرده است، اظهار کرد: ارائه، تصویب و پیگیری طرح بهنام از جمله برنامه های صورت گرفته در سال ۱۳۹۷ بوده و با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان "تولید، دانشبنیان، اشتغال آفرین"، شورای شهر همدان به تهیه و تصویب اصلاحیه طرح بهنام اقدام کرده است.
بادامینجات بالابردن توان مالی شهرداری و افزایش توان مدیریت شهری در بخشهای مختلف از جمله پروژههای عمرانی، خدمات شهری، فضای سبز و غیره را حائز اهمیت دانست و بیان کرد: در شرایط کنونی موضوع تولید و ایجاد اشتغال در جهت رفع مشکلات و تنگناهای اقتصادی و معیشتی مردم از مهمترین دغدغههای تمامی ارکان کشور به حساب می آید؛ البته تولید مبتنی بر دانش نوین و دارای قابلیت ایجاد اشتغال از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
وی رونق اشتغال را بیش از هر چیز به وجود بسترهای اقتصادی مناسب برای شکلگیری تولید مرتبط دانست و افزود: برای تحقق تولید به فناوری، نیروی انسانی کارآمد، سرمایه، ثبات در سرمایه گذاریها، قوانین، امنیت، ثبات داخلی و ارتباطات بینالمللی نیاز است؛ با رفع موانع تولید، اشتغال ایجاد شده و چرخههای اقتصادی و تجاری کشور در صورت گره خوردن با تفکر دانش بنیان میتواند به جهش تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند.
عضو شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه تولید دانش بنیان نه تنها به پویایی اقتصاد کمک میکند بلکه با بهرهمندی از استعداد و ظرفیت علمی جوانان، زمینه اشتغال آفرینی و تقویت اقتصاد کشور را نیز فراهم میآورد، اضافه کرد: امروزه تولید و کسب و کارهای شهری به عنوان یک رویکرد اساسی برای توسعه مشارکت بخش خصوصی و تعاونی ها و نهادهای مردمی به ویژه سازمان های غیردولتی به شمار رفته و پایهای برای تقویت بخش خصوصی و تامین زیرساختهای مناسب این بخش است.
بادامینجات درگیر شدن شهروندان با فعالیتهای کارآفرینی را سبب ظرفیتسازی برای خدمت رسانی به شهر دانست و ادامه داد: استان و شهر همدان دارای پتانسیل بالقوه و مزیت های رقابتی فراوانی نسبت به سایر استانهای کشور در حوزه ایجاد و توسعه کسب و کارهای شهری است و بر این اساس طرح بهنام توسط مدیریت شهری تهیه و تصویب شد.
وی با اشاره به ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی به عنوان ارزش ملی با بهره گیری از نظام آموزشی و تبلیغی کشور، خاطرنشان کرد: افزایش سطح کمی و کیفی محصولات تولیدی استان، افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، بهبود محیط کسب و کار، حمایت از تولیدکننده ایرانی و رونق کسب و کارهای کوچک مقیاس سطح شهر رونق کسب و کارهای بومی استان و... به ویژه در سطح مشاغل خانگی تولیدات مبتنی بر دانش نوین و تشکیل فعالیت در قالب تعاونیها از تأکیدات اعضای شورای شهر همدان است.
عضو شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: در این مصوبه بر استفاده از ظرفیتهای موجود در دفترچه های سال ۱۴۰۱ تعرفه عوارض و تعرفه های خدمات سازمان های شهرداری به منظور حمایت از تولیدکننده داخلی و رونق کسب و کارهای ایرانی مورد تاکید قرار گرفت.
بادامی نجات اظهار کرد: در جهت حمایت از کسب و کارهای کوچک و زودبازده تا پایان سال ۱۴۰۱ عوارض پروانه ساختمانی برای کارگاه های صنعتی کوچک مقیاس با متراژ کمتر از ۵۰ متر مربع و مشروط بر عدم فعالیت شغلی در مشاغل مزاحم با اعمال ضریب ۵۰ درصد محاسبه و اخذ شود.
وی به الزام شهرداری همدان با محوریت سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری، جهت تهیه بسته تشویقی ارائه تخفیف در بهای خدمات استفاده تولید کنندگان کالاها و خدمات بومی اشتغالزایی اشاره کرد و گفت: همچنین شهرداری همدان با محوریت سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی موظف به تهیه طرح بسته جامع و کامل حمایت از سرمایهگذاری با رویکرد حمایت از سرمایهگذاران داخلی و ارائه آن به شورا است.
عضو شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: خرید و مصرف هرگونه کالا و خدمت از خارج از کشور اعم از کالاهای ساخته شده، قطعات، ملزومات، تجهیزات و... دارای نمونه مشابه داخلی و با کیفیت در تمام واحدهای شهرداری همدان ممنوع است.
بادامی نجات ادامه داد: در راستای تقویت فرهنگ مشارکت عمومی شهروندان همدانی برای خرید و استفاده از کالاها و خدمات ایرانی با اولویت کالا و خدمات تولیدی استان، شهرداری همدان با محوریت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی موظف به تهیه بسته حمایتی آموزش شهروندی خود در این زمینه آن در کمیته آموزش و روند شهرداری است.
وی با بیان اینکه شهرداری به منظور حمایت از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عمومی استان در اجرای پروژههای این حوزه باید اولویت را بر انتخاب و همکاری با شرکتهای دارای مجوز همدانی قرار دهد، خاطرنشان کرد: شهرداری همدان باید فعال سازی و تقویت فرهنگ سرای کسب و کار ولایت را در اولویت برنامهها قرار داده و به منظور حمایت از کسب و کارهای خانگی و مبتنی بر تولید داخل برنامه ریزی کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد