به گزارش جام جم آنلاین، چربی شکم فقط یک لایه معمولی از پوست نیست، بلکه چیزی است که اندامهای حیاتی شما مانند قلب، ریهها و کبد را احاطه کرده و میتواند باعث ایجاد طیف گستردهای از بیماریها از دیابت و مشکلات قلبی گرفته تا سرطان سینه شود. حتی افرادی که وزن طبیعی داشته و چاق محسوب نمیشوند، ممکن است در ناحیه شکم بار بزرگی را حمل و از انواع مشکلات سلامتی ناشی از آن رنج ببرند.
در حالی که ممکن است فرد احساس کند با افزایش سن، تجمع چربی در اطراف کمر و پهلوها اجتنابناپذیر است، اما بیتوجهی به آن میتواند منجر به عواقب فاجعهباری شود. گاریما گویال، متخصص تغذیه در این زمینه میگوید: اصلاح رژیم غذایی و افزودن فیبر و پروتئین بیشتر به آن، کاهش مصرف الکل، اجتناب از شکر، مقابله با استرس و افزایش فعالیتهای بدنی برخی از تدابیر و تغییرات سبک زندگی هستند که میتوانید برای کاهش چربی شکمی اتخاذ کنید.
رژیم غذایی با فیبر بالا
برای افزایش مصرف فیبر محلول، حبوبات، سالاد، میوه ها و سبزیجات بیشتری در طول روز مصرف کنید. فیبر باعث میشود غذا با جذب آب به یک ژل چسبناک تبدیل شده که تخلیه غذا از معده را به تاخیر میاندازد و به ما کمک میکند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنیم. ما تمایل داریم با مصرف یک رژیم غذایی با فیبر زیاد، کمتر غذا بخوریم. این کار، همچنین میزان کالری جذب شده از غذا را کاهش میدهد.
از چربی های ترانس اجتناب کنید
سازمان غذا و داروی ایالاتمتحده به تولیدکنندگان دستور داده که استفاده از چربی ترانس را در محصولات خود ممنوع کنند. غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده سرشار از چربی ترانس هستند. برچسبهای مواد غذایی را با دقت بخوانید، این خطرات برای سلامتی به عنوان «چربی های هیدروژنه جزئی» ذکر شده است. چربی ترانس عامل مهمی برای بروز چاقی شکمی، مقاومت به انسولین و خطر بیماریهای قلبی محسوب می شود.
مصرف الکل را کاهش دهید
مصرف بیش از حد الکل باعث افزایش دور کمر میشود. اگر میخواهید اندازه دور کمر خود را کاهش دهید، مصرف الکل خود را بررسی کرده و در صورت امکان از مصرف آن خودداری کنید. حتی کاهش مصرف الکل نیز میتواند در کاهش اندازه شکم و پهلوها کمککننده باشد.
پروتئین بیشتری بخورید
افزایش متوسط مصرف پروتئین یک استراتژی قدرتمند و معقول برای کاهش وزن به شمار میآید. داشتن پروتئین میتواند به افزایش سیری و افزایش سرعت متابولیسم بدن کمک کند. همچنین باعث ایجاد توده عضلانی بیشتر و کاهش توده چربی میگردد.همواره در برنامه غذایی خودتخممرغ و گوشت بدون چربی، ماهی و حبوبات را به سایر مواد خوراکی ترجیح دهید.
استرس خود را برطرف کنید
استرس باعث تولید کورتیزول در بدن ما میگردد. کورتیزول به عنوان هورمون استرس نیز شناخته میشود.
این هورمون میل به غذا را افزایش داده و باعث رسوب چربی در اندامهای مختلف میشود. با انجام فعالیتهایی که دوست دارید استرس را به حداقل برسانید و سعی کنید یوگا و مدیتیشن را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
ترک شکر
قند از زمانهای بسیار قدیم با عوارض مربوط به افزایش وزن مرتبط بوده است. شکر اساساً از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و این فروکتوز به عنوان عامل بسیاری از بیماریها شناخته میشود. دیابت نوع دو و بیماری کبد چرب نیز از پیامدهای آن محسوب می شود.
منبع: بهداشت نیوز
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد