«جام‌جم» در گفتگو با کارشناسان بررسی کرد

تحقق تمدن نوین اسلامی با محوریت مساجد

مسجد؛ خانه خدا و مامن مردم

کد خبر: ۱۳۷۷۵۷۷
نویسنده مریم خباز - گروه جامعه
مسجد فقط یک ساختمان نیست، حتی فقط یک فضای عبادی هم نیست. مسجد بیش از انگشتان دو دست کارکرد دارد و یک محیط چندبعدی کامل است که در برهه‌های مختلف تاریخی و اجتماعی این را ثابت کرده‌است. مسجد در واقع یک ظرفیت تمام‌عیار است، جایی که می‌توان در آن هم طرح مسأله کرد، هم حکمرانی و هم تمدن‌سازی.

شناخته‌شده‌ترین کارکرد مسجد، عبادی و نیایشی است؛ همان که به ما مجال می‌دهد دمی با خدای خویش خلوت کرده و دلی سبک کنیم و عجب مکان نابی است مسجد از این باب. قابلیت مسجد، اما فقط همین نیست. در مساجد می‌توان بساط حل مشکلات و چالش‌های اجتماعی را هم پهن کرد، می‌توان در آن‌ها به قضاوت نشست و مشکلات مردم را تشریح، جراحی و درمان کرد. پس مسجد به تنهایی یک محکمه است، البته محکمه‌ای ایستاده بر ستون‌های استوار صمیمت و نوعدوستی؛ یک عدلیه واقعی.
مسجد می‌تواند کانون تبلیغ و آموزش نیز باشد، همان‌گونه که برخی مساجد کشور مدت‌هاست خوب در صحنه حاضر شده و برای امورات فرهنگی و آموزشی سنگ‌تمام گذاشته‌اند. اگر حتی بچه مسجدی هم نباشیم، حتما دیده‌ایم که برخی مساجد چه خوب خیریه‌ها را زیر بال و پرشان گرفته‌اند و مراکز مشاوره راه‌انداخته‌اند و به قشر‌های مختلف، دانایی و آگاهی را عرضه می‌کنند که این نیز یک کارکرد نوین برای مساجد است.
مساجد کشورمان ثابت کرده‌اند فقط خانه خدا نیستند که خانه مردم هم هستند، یک خانه اشتراکی دوست‌داشتنی و امن که هم حلال مشکلات است و هم تمدن‌ساز؛ آن هم تمدن نوین اسلامی که مخاطبش انسان‌هایی با عقاید هزار رنگ هستند که مسجد می‌تواند همه‌شان را با رشته محبت و آگاهی به هم پیوند بزند.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها