به گزارش جام جم آنلاین، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان این مطلب در برنامه صف اول شبکه خبر درباره دستاوردهای صنعت هستهای در حوزه علمی و پزشکی گفت: در حوزه سلامت و پلاسما درمانی به تازگی بر روی سه بیمار در تهران روند درمانی انجام شد که نتیجه مثبتی داشت.
وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا جوی که علیه صنعت هسته ای کشور به راه افتاده تا مسیر ما را مسدود کنند را با استفاده از دستاوردهای گوناگون و متنوع از بین ببریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: در حوزه شرکتهای دانش بنیان نیز در سازمان انرژی اتمی، مرکزی را برای تعامل پژوهشگران و سرمایهگذاران فراهم کردهایم.
اسلامی گفت: از 20 سال قبل تاکنون شاهد طرح روایتهای مختلف از سوی صهیونیستها و غربیها علیه برنامه هستهای هستیم و طرح اتهاماتی علیه صنعت هسته ای ما همچنان ادامه دارد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: از 20 سال پیش جریانی علیه صنعت هستهای کشورمان توسط منافقان و به رهبری صهیونیستها در مسیر سازمانهای بینالمللی مانند شورای امنیت و آژانس بینالمللی انرژی اتمی آغاز شد که در نهایت منجر به اعمال تحریم های سنگین علیه ایران شد.
وی گفت: 20 سال مذاکرات توسط مسئولان مختلف انجام شد و در نهایت به توافق برجام رسید که یک توافق با دو ستون است؛ در یک ستون ما برای شفافیت و اعتمادسازی سرعت خود را کاهش دادیم و آنها نظارت خود را بیشتر کردند و در ستون دیگر قرار بر رفع اتهامات و تحریم ها علیه ایران بود که غرب تعهدات خود را اجرا نکرد و از برجام خارج شد، حالا که قصد برگشت به برجام را دارند، میگویند این مسائل جدید و غیر از برجام است! در حالیکه این مسایل از سال 2003 وجود داشته و اکنون و در سال 2022 اتفاق جدیدی رخ نداده است.
اسلامی تاکید کرد: اتهامات علیه ایران را اسراییل مطرح کرد و اکنون رژیم صهیونیستی تبدیل به مرجع برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی شده است.
وی ابراز کرد: چگونه میشود که یک سازمان بینالمللی زیر نظر سازمان ملل از منافقان که دستانشان به خون هزاران ایرانی آغشته است، پیروی کند؟
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: در مذاکراتی که در دولت قبل انجام شده بود، گفته بودند که اطلاعاتی در دست ما است و برای بازدید از چهار مکان به ما دسترسی بدهید که ما این پرونده را ببندیم البته برای این اتهامات هم سند معتبر نداشتند.
وی با اشاره به توافق سال گذشته با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی توضیح داد: با گروسی تفاهم کردیم و آن بیانیه منتشر شد و گفتیم شما سوالاتتان را به ما بدهید و ما جواب سوالات را به شرط اینکه پرونده را ببندید، میدهیم.
اسلامی بیان کرد: آژانس اعلام کرد که 2 پرونده از مکانهای ادعایی را میبندد و در مورد 2 مکان بعدی، ایران باید روشنگری بیشتری انجام دهد اما بعداً از آن دو مکان، یک پرونده را بستند که البته مجدداً پرونده همان مکان را باز کردند! برای مثال یکی از این اماکن یک معدن متروکه است که بیش از 30 سال استفاده نشده است.
معاون رییس جمهور گفت: در جمهوری اسلامی ایران یک مورد فعالیت هستهای وجود ندارد که به آژانس اعلام نشده باشد یا آژانس از آن بی اطلاع باشد و تمام فعالیتها تحت نظارت آژانس است.
لزوم صیانت از جایگاه حقوقی آژانس بینالمللی انرژی اتمی
اسلامی بیان کرد: امروز در حدود 2 درصد از ظرفیت هستهای دنیا مربوط به ایران است، اما حدود 25 درصد از بازرسیها از ایران انجام میشود!
وی افزود: آژانس و مدیرکل باید از جایگاه حقوقی آژانس صیانت کنند.
اسلامی تصریح کرد: پیغامها و پیامهای که از طرف آژانس آمده؛ نشان میدهد که قصد بستن این پرونده را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکرده و فکر نکنند که با چنین موردی بتوانند فشار حداکثری خود را اعمال کنند.
وی اضافه کرد: موضوع حائز اهمیت این است که اراده سیاسی باید برای بستن وجود داشته باشد، اراده سیاسی الان برای فشار است درحالیکه باید اراده سیاسی خود را خرج بستن پرونده کند.
رییس سازمان انرژی اتمی درباره برنامه پیشنهادی ایران در مجمع عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی توضیح داد: پیشنهاد قطعی و مشخص ما، طرح موضوع خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهای در مجمع عمومی آژانس بین المللی است.
عدم همکاری بسیاری از کشورها علیه ایران در شورای حکام
اسلامی گفت: در نشست اخیر شورای حکام، بسیاری از کشورها برای صدور قطعنامه علیه ایران همکاری نکردند که این مساله دارای پیام خوبی بود؛ فقط یک بیانیه در چهار بند منتشر شد که در بند چهارم آن مواضع اروپاییها آمده بود.
وی اظهار کرد: صهیونیستها دنبال این هستند که با تغییراتی در NPT بتوانند جای پای خود را باز کنند که هنوز با سایر اعضا به اجماع نرسیدهاند.
رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه درباره نیت اروپاییها از توافق با ایران عنوان کرد: علایم و نشانهها که در یک سال گذشته وجود داشت و هنوز هم ادامه دارد، حاکی از این است که اروپاییها اراده کردهاند که توافق صورت گیرد اما نیت اصلی آنها انزوای ایران است و به نوعی با توافق هستهای میخواهند زمان بخرند که ما را تضعیف کنند.
وی خاطرنشان کرد: اروپاییها با داشتن چرخه سوخت ما مخالف هستند زیرا چرخه سوخت نماد داشتن قدرت است و اروپاییها از قبل از انقلاب نیز موافق این موضوع نبودهاند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش