مرد جوان وقتی مقابل قاضی دادگاه خانواده تهران قرار گرفت، درباره ماجرای زندگیاش گفت: یک سال پیش با ریحانه آشنا شدم. ریحانه همیشه خوشتیپ بود و به ظاهرش خیلی میرسید. همین مسأله برای من خیلی جذاب بود و از او خوشم آمد. چون من همیشه از آدمهایی که به ظاهر خودشان میرسند، خوشم میآید. در خانوادهمان همیشه همین است و ما به ظاهرمان خیلی اهمیت میدهیم. لباسهای خوب میپوشیم. عطرهای گرانقیمت میزنیم، بهداشت را رعایت میکنیم و همیشه مرتب و تمیز به نظر میآییم. ریحانه هم همینطور بود و خیلی به این مسائل اهمیت میداد. تا اینکه زندگی مشترکمان شروع شد و ما زیر یک سقف رفتیم. از آن روز همیشه ریحانه را نامرتب و شلخته دیدم. هربار از سرکار به خانه برگشتم، ریحانه با لباس نامرتب بود و حتی به خودش هم نمیرسید. از نظر بهداشتی هم خیلی به خودش اهمیت نمیداد. بارها به او گفتم که چرا در خانه با این سر و وضع میگردی اما همیشه میگوید که در خانه میخواهد راحت باشد. در صورتی که ما ممکن است به صورت سرزده برایمان مهمان بیاید. حتی یکی دو بار خواهرم به خانهمان آمده و ریحانه را با این سر و وضع دیده است. من بهشدت از این رفتارها متنفرم و بارها با او صحبت کردهام ولی فایدهای نداشته است. ریحانه حاضر نیست به حتی خاطر من خودش را تغییر بدهد. برای همین از زندگی کردن در کنار این زن خسته شدم و تصمیم گرفتم تا دیر نشده از او جدا شوم. این رفتارهای ریحانه باعث شده من از او دلسرد شوم و دیگر مثل قبل عاشقش نباشم.
در ادامه همسر این مرد نیز به قاضی گفت: آقای قاضی همه در خانهشان راحت میگردند. با لباس راحتی در خانه میمانند. من نمیتوانم وقتی در خانهام، آرایش کنم، لباس شیک بپوشم و بیجهت به خودم عطر و ادکلن بزنم اما امید این حرفها را نمیفهمد. توقع دارد من همیشه به خاطر او، راحتی خودم را از بین ببرم. به خودم سختی بدهم و مرتب به فکر آرایش و لباس شیک باشم. من در خانه همین هستم ولی بیرون که میروم، شیک میپوشم و آراستهام. امید باید میدانست که زندگی مشترک مثل دوران نامزدی و آشنایی نیست، ما در خانه باید همه جوره همدیگر را ببینیم و با آن شرایط همدیگر را دوست داشته باشیم. به نظرم او این موضوع را بهانه کرده و بیدلیل میخواهد از من جدا شود. او دیگر عاشق من نیست. وگرنه ما هیچ اختلافی با هم نداریم. اگر در مهمانی و خارج از خانه شلخته بودم و به خودم نمیرسیدم، همسرم میتوانست از من ناراحت باشد اما این حرفها بهانه او برای پایان دادن به این زندگی است. وقتی او نمیخواهد با من زندگی کند، نمیتوانم به اصرار او را در کنار خودم نگهدارم و بهتر است این زندگی تمام شود.
در پایان نیز قاضی سعی میکند این زوج را از جدایی منصرف کند ولی وقتی اصرار آنها را میبیند، این زوج را به یک مرکز مشاوره خانواده معرفی میکند.
ایرادات همدیگر را بپذیرید
سارا شقاقی، روانشناس در اینخصوص میگوید: تفاهم در زندگی مشترک به معنای شبیه کردن رفتارها و برخوردها نیست. بلکه زن و شوهر باید به دنبال پذیرش رفتارهایی باشند که در شخصیت همسرشان وجود دارد. در این صورت است که میتوانند زندگی آرام و لذتبخشی را با یکدیگر تجربه کنند. روابط اخلاقی و عاطفی یکی از بخشهای مهم زندگی مشترک است که متاسفانه اصلیترین عامل مشکلات و جدایی در میان زوجها محسوب میشود. زن و شوهر گاهی اوقات تصور میکنند که زندگی مشترک مثل دوران مجردی است. آنها باید پیش از ازدواج در رابطه با یکسری مسائل آگاهی داشته باشند و با این شرایط قدم در دنیای متاهلی بگذارند. گاهی اوقات آنها بیآنکه بدانند اصول زندگی مشترک چیست، ازدواج میکنند بعد از آن با بروز کوچکترین اختلاف و حتی عیب و ایراد، دچار شوک میشوند. آنها باید واقعبین باشند و در تنهایی خود به رفتار یا اشتباهی که انجام دادهاند، بیشتر فکر کنند. شجاعت پذیرفتن اشتباهات و اینکه هیچکدام کامل نیستند، میتواند تاثیر بسیار مثبتی در زندگی مشترک داشته باشد. به اعتقاد من بهترین راهحل برخورد با اشتباهات زن و شوهر در زندگی مشترک، پذیرش خصوصیات و حتی عیب و ایرادها است. آنها ابتدا باید بپذیرند که هرکدام از آنها ممکن است آن چیزی نباشند که طرف مقابل میخواهد و برعکس. طرف مقابل هم ممکن است همان چیزی که همیشه تصور میکردند و رویای آن را در سر داشتند، نباشد. با این دید بهتر میتوانند با مشکلات در زندگی زناشویی کنار بیایند.
منبع: ضمیمه تپش روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد