به همین دلیل در این راستا رقابتی تنگاتنگ میان شرکتهای پیشرو در حوزه فناوریهای شناختی در جریان است و قاعدتا ایلان ماسک که این روزها تلاش میکند مرد فناوری دنیا باشد هم نمیخواهد این فرصت تحولآفرینی را از دست بدهد.
طی ارائهای که شرکت نورالینک برای بهروزرسانی اطلاعات در مورد تراشه مغزی بیسیم این شرکت داشت، ماسک هم به سخنرانی پرداخت و حتی اعلام کرد، خودش هم قرار است یکی از این تراشهها را روی مغزش نصب کند. از آنجا که شرکت رقیب استرالیایی نورالینک، یعنی سینکرون، مرداد امسال اولین کاشت تراشه در مغز انسان را انجام داده و به نوعی از نورالینک پیشی گرفته است، ماسک گفت: «ما میخواهیم بسیار مراقب باشیم و قبل از کاشت دستگاه در بدن انسان مطمئن شویم که بهخوبی کار میکند.»
بر اساس اعلام نورالینک، این شرکت در حال توسعه رابطهای تراشههای مغزی است که میتواند بینایی فرد را حتی در افرادی که نابینا به دنیا آمدهاند بازیابی کند و «عملکرد کامل بدن» از جمله حرکت و ارتباطات کلامی را برای افراد نخاعی بازیابی کند. به گفته این شرکت، رابط تراشهای که قشر حرکتی را مورد هدف قرار میدهد، میتواند در مدت ششماه روی انسان آزمایش شود.
این شرکت مجوزی از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای فروش این دستگاه ندارد، اما ماسک اعلام کرده که پیشتر مدارک سازمان غذا و دارو برای تایید کاشت دستگاه در بدن انسان ارائه شده است. این تراشه مراحل کارآزمایی روی حیوانات را با موفقیت طی کرده و در انتظار اخذ مجوز برای آغاز فاز اول کارآزمایی بالینیاست.
ماسک در طول این ارائه به مهمانان دعوت شده گفت، بهرغم فرصتهای از دست رفته قبلی برای پیشرو بودن این تراشه در دنیا، پیشرفتهای خوبی در محصول تراشه مغزی بیسیم این شرکت در حال انجام است. ماسک میگوید: «پیشرفت در ابتدا، بهویژه در مورد فناوریهایی که با انسانها در ارتباط است، شاید بهشدت آهسته به نظر برسد، اما ما همه کارها را انجام میدهیم تا بهطور موازی آن را به مقیاس برسانیم.» به همین دلیل شاید خیلی عجیب نباشد که بهزودی شاهد خبرهای شگفتآوری درخصوص پیشرفتهای این فناوری با گسترش کارآزمایی بالینی باشیم.
روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد