کاشت بیش از ۴۵۰ نهال دربرنامه های هفته درختکاری
به مناسبت هفته درختکاری انجام شد:

کاشت بیش از ۴۵۰ نهال دربرنامه های هفته درختکاری

۳۵درصد متوفیان در مشهد اهل شهرستان‌های دیگر هستند

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد گفت: ۳۵درصد متوفیان در مشهد اهل شهرستان‌های دیگر هستند
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد گفت: ۳۵درصد متوفیان در مشهد اهل شهرستان‌های دیگر هستند
کد خبر: ۱۴۰۰۳۲۵

مهدی علی‌آبادی در نشست مطبوعاتی اظهارکرد: درمجموع سه آرامستان بهشت رضا(ع)، بهشت رضوان و بهشت جوادالائمه(ع) تحت نظارت شهرداری است و ۶ آرامستان نیز در شهر وجود دارد که دیگر متوفی جدیدی در آن دفن نمی‌شود اما بر آن‌ها نیز نظارت داریم.

وی بابیان اینکه روزانه به‌طور میانگین ۶۰نفر در آرامستان‌های مشهد دفن می‌شود که درصد آقایان اندکی بیشتر است اظهار کرد: بر اساس آمار تاکنون حدود ۴۰۰هزار متوفی در بهشت رضا(ع) دفن شده‌اند.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد اضافه کرد: با توجه به اینکه مشهد شهر زائرپذیری است ۳۵درصد متوفیان از شهرستان هستند که از سوی این سازمان خدمات دریافت می‌کنند.
علی‌آبادی با اشاره به اینکه مدت‌زمان پذیرش و دفن متوفی از ۱۴۰ دقیقه در سال جاری به ۱۳۳دقیقه کاهش پیداکرده است تصریح کرد: اگر دسترسی به سامانه ثبت‌احوال نیز در اختیار سازمان قرار بگیرد، می‌توانیم این زمان را حدود ۱۰ دقیقه دیگر کاهش دهیم.
وی گفت: در کنار خدمات کفن‌ودفن که از سوی این سازمان به شهروندان ارائه می‌شود، همچون مناطق شهری خدمات عمومی مانند ساماندهی معابر، فضای سبز، رفت‌وروب، ترافیک، سد معبر، تأسیسات، آب شرب و...در آرام ستان ها به مراجعان ارائه می‌دهیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد در خصوص توسعه آرامستان ها نیز خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دغدغه ما، توسعه آرامستان‌ها است؛ زیرا طی بازه زمانی کوتاهی می‌توانیم در بهشت رضا(ع) متوفی دفن کنیم.لذا به دنبال این هستیم تا 23 هکتار تملک شده تا به آرام ستان اضافه شود.
علی‌آبادی بابیان اینکه تنها آرامستانی در کشور هستیم که امکان توسعه راداریم زیرا پیرامون آرام ستان بهشت رضا(ع) زمین خالی وجود دارد ادامه داد: از همه مهم‌تر قابلیت اراضی موجود دسترسی به اتوبان، کنارگذر شمالی، ریل قطار و... است بر همین اساس امکان توسعه آرام ستان بهشت رضا(ع) و جود دارد و تا سال‌ها درمشهد آرام ستان متمرکز خواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: در کنار بحث توسعه آرام ستان در حال آماده‌سازی سالن معراج با 22 تخت تغسیل و سردخانه نیز ظرفیت ۷۰۰ متوفی هستیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد با اشاره به اینکه یکی از کارهایی که سازمان انجام می‌دهد بحث ساخت قبور است اضافه کرد: قطعات خاصی اعم از قطعه شهدا، خانواده شهدا، اصحاب شهدا، نام‌آوران و اهداکنندگان زندگی در آرامستانها وجود دارد.
علی‌آبادی،در خصوص ذخایر قبر قبور در آرامستان های تحت پوشش شهرداری نیز اظهار کرد: ذخایر قبور به‌واسطه ویروس کرونا کاهش‌یافته اما در حال افزایش ظرفیت هستیم. در کنار قبور عمومی قبور خانوادگی نیز وجود دارد و امکان ساخت قبور برای شرایط بحرانی راداریم.
وی ادامه داد: با توجه به اتفاقی که در سال۱۴۰۰ رخ داد، سوله انتظار بهشت رضوان را به سوله بحران تبدیل کردیم و ۱۱تخت غسالخانه در آن مستقرشده است اما سالن جدید انتظار در حال ساخت است و امیدوارم تا ۲ ماه آینده به بهره‌برداری برسد.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد به اقدامات انجام‌شده این سازمان در خصوص چراغ برات نیز گفت: چراغ برات سنت دیرینه‌ای است و ما در قبال آن وظایفی داریم لذا جلسات هماهنگی با دستگاه‌ها و مجموعه‌های دست‌اندرکار برگزار و از امروز برنامه‌های عملیاتی آغازشده است.
علی‌آبادی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی‌های امسال با سال گذشته تفاوت‌هایی دارد خاطرنشان کرد: یکی از تفاوت‌ها افزایش سه درب ورود و خروج و هماهنگی برای اجرای انضباط ترافیکی در معابر با پلیس راهور در بهشت رضا(ع)است. این در حالی است که بار ترافیکی و ورودی خودروها گنجایش میزان خودروهای مراجعه‌کننده را ندارد اما امیدواریم با هماهنگی‌های انجام‌شده ترافیک مدیریت شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه متکدیان مانع از برگزاری مراسم چراغ برات می‌شوند لذا جمع‌آوری انجام خواهد شد. همچنین ساماندهی دست‌فروشان با کمک منطقه هفت انجام می‌شود. لذا هیچ دست‌فروشی را تا روز جمعه نخواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد در خصوص رعایت مسائل ایمنی نیز گفت: با هماهنگی‌های انجام‌شده خودروهای آتش‌نشانی و هلال‌احمر نیز همچون گذشته درایام چراغ برات در آرماستانها مستقر خواهند شد.همچنین ایستگاه فرهنگی با موضوعیت انتظار نیز دراین ایام پیش‌بینی‌شده است.
علی‌آبادی افزود: با توجه به اینکه مسیریابی بلوک‌ها یکی از دغدغه‌ها بود لذا برای حل این مشکل فرایند نام‌گذاری معابر بهشت رضا(ع) را در شورای اسلامی شهر در حال پیگیری هستیم. همچنین از مسیریاب‌ها نیز بهره گرفته و دراین راستا در ابتدای ورود مردم به بهشت رضا(ع) نقشه‌ای در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد تا از طریق کیو آر کد و شماره بلوک ثبت‌شده روی آن آدرس موردنظر را از طریق گوشی تلفن همراه پیدا کنند.
 
وی اضافه کرد: با توجه به حجم بالای تردد در مسیرهای منتهی به بهشت رضا(ع) درخواست ما از شهروندان دراین ایام، استفاده از حمل‌ونقل عمومی است، همچنین برای رفاه حال مراجعات تعداد زیادی ون نیز در آرام ستان برای جابه‌جایی شهروندان پیش‌بینی‌شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد در خصوص توسعه آرامستان بهشت رضا(ع) نیز گفت: در راستای طرح توسعه بهشت رضا(ع) 23 هکتار زمین در ضلع شمال غربی را تملک کردیم و در حال تعامل با آستان قدس رضوی هستیم تا ضمن پرداخت حق آنان فضای آرامستان را توسعه دهیم.
علی‌آبادی بابیان اینکه در حال حاضر12 هزار قبر آماده در آرامستان‌های تحت پوشش شهرداری مشهد وجود دارد اظهار کرد: از‏ این تعداد 4 هزار قبر در بهشت رضوان است و تا پایان سال نیز ۷هزار قبر به این رقم در بهشت رضا (ع)اضافه می‌شود.
وی افزود: درمجموع پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال۱۴۰۲ بالغ‌بر ۲۰هزار قبر در بهشت رضا(ع) و ۱۵ هزار قبر در بهشت رضوان ایجاد شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد در خصوص هزینه‌های کفن‌ودفن نیز خاطرنشان کرد: برای حمل به آرام ستان، تغسیل، تدفین و.... مجموعاً ۲میلیون و ۸۶۰هزار تومان دریافت می‌شود و قبر نیز رایگان است.
علی‌آبادی ادامه داد: همچنین مبلغ پیشنهادی هزینه کفن‌ودفن برای سال آینده حدود ۳میلیون و ۶۰۰هزار تومان به شورای اسلامی شهر ارائه‌شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها