جام جم آنلاین اصفهان؛ باران حاجیآبادی کارآفرین و مددجوی کمیته امداد است که در حصارک کرج ساکن بوده و در حوزه تولید جوراب فعالیت میکند.
او که کار خود را در این حوزه از یک مغازه ۱۰ متری و با یک دستگاه کوچک آغاز کرده است، در این باره میگوید: شروع این کار سختیهای فراوانی را برای من به دنبال خود داشت. زیرا در یک کارگاه کوچک، کارگری میکردم. البته در آن کارگاه آرام آرام کار را به من آموزش دادند و این موضوع موجب شد تا به این حرفه علاقه بیشتری پیدا کنم.
این مددجوی خوشفکر میافزاید: اینگونه شد که تصمیم گرفتم شخصا کارگاهی را برای فعالیت خودم راه بیاندازم. البته در ابتدا به دلیل اینکه یک زن تنها بودم و پشت و پناهی نداشتم، هرکاری کردم تا برای خودم این کار را راه بیندازم موفق نمیشدم. زیرا تهیه کردن دستگاههای بافت جوراب برای من بسیار سخت و دشوار بود.
حاجیآبادی تصریح کرد: به دلیل اینکه مبلغ دستگاههای ایرانی که برای بافت جوراب استفاده میشد بالا بود با صاحبکار خودم صحبت کردم و او من را راهنمایی کرد که میتوانم از کمیته امداد وام بگیرم و توسط آن برای خودم دستگاه خریداری کنم و برای خودم کارگاهی را راه اندازی کنم.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود ادامه داد: چهار سال طول کشید که توانستم آموزش کامل را ببینم. بعد از این چهار سال بود که به کمیته امداد رفتم و در آنجا طرح خودم را ارائه دادم و به من وام دادند. بعد از این وام بود که پیشرفت کردم تا در نهایت توانستم بر روی پای خودم بایستم و در حال حاضر صاحب یک کارگاه جوراببافی هستم.
این مددجوی خوشفکر تصریح کرد: مبلغ وامی که از کمیته امداد دریافت کردم ۴۰ میلیون تومان بود که با آن یک دستگاه کامپیوتری خریداری کردم و شروع به کار کردم. سپس توانستم با استفاده از این دستگاه و کار و فعالیتی که کردم مجددا از کمیته امداد وام دریافت کرده و دستگاهی دیگری را خریداری کنم.
این بانوی کارآفرین در تکمیل صحبتهای خود اضافه کرد: خدا را شاکرم که توسط این کارگاه جوراببافی توانستم خودم را در بازار جای بیندازم. در گذشته تمامی کارهای ابتدا تا انتهای تولید جوراب را خودم به تنهایی انجام میدادم ولی الان نیروهای دیگری در این کارگاه به من کمک میکنند. به طور مثال برای اتو کردن تولیدات نیروی خاصی دارم.
حاجی آبادی توضیح داد: در حال حاضر برای بخشهای مختلف این کارگاه شامل اتو کاری، چرخکاری و دستگاه جوراببافی نیروهای کاری را دارم. برای آینده هم برنامهای که دارم این است که از این میزان فراتر بروم و ضمن افزایش دستگاههای تولید جوراب، نیروهای خودم را افزایش بدهم که برای این موضوع نیز به کمک کمیته امداد نیاز دارم.
وی در توضیحات بیشتری گفت: به دنبال این موضوع هستم که هم خودم به جایی برسم و هم برای تعدادی از نیروهای نیازمند به کار اشتغالزایی کنم. ضمن اینکه این کارگاه جوراببافی می تواند به یک کارآفرینی در این شهر از ایران تبدیل شود.
حاجی آبادی عنوان کرد: در حال حاضر در این کارگاه جوراب بافی از دو دستگاه استفاده کرده و چهار نیروی کار هم دارم. این نیروها در کارگاه من برای اتوکاری، چرخکاری، دستگاه جوراببافی و یک نیرو هم برای شیفت شب دارم.
وی در پایان تصریح کرد: ما جورابهای تولیدی خود را برای فروش به بندرعباس، قزوین، تهران و مناطق شمالی کشور ارسال میکنیم. البته بعد از شیوع بیماری کرونا در ایران و جهان مقداری دست ما بسته شد ولی همچنان در حال کار و تولید جوراب هستیم.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد