با مراجعه به نزد پزشک شما می توانید از وضعیت جسمانی خود آگاه شوید و بهترین دارو های تقویتی را دریافت کنید. برخی از دارو های تقویتی به صورت خوراکی قابل مصرف هستند اما بخش دیگر به صورت سرم قابل دریافت خواهند بود.
معمولاً اگر خود بیمار مشکلی با تزریقات نداشته باشد، پزشکان توصیه می کنند که فرد از سرم تراپی برای تقویت وضعیت عمومی جسم خود استفاده کند. به صورت کلی کادر درمان به شما پیشنهاد می کنند که از سرم ها می توانید برای تقویت استفاده کنید ولی باید تحت نظر پزشک باشد. برخی از افراد برای سرم تراپی از پیش با پزشک خود مشورت نمی کنند و پزشکشان را از این موضوع با خبر نمی کنند.
در همین ابتدا باید به شما بگوییم که حتماً پیش از هر اقدامی باید پزشکتان را در جریان بگذارید. درست است که سرم های تقویتی عوارض خاصی ندارند اما می توانند نسبت به هر شخص اثرات متفاوتی بر سلامت او بگذارند. در ادامه انواع سرم تقویتی را مورد بررسی قرار خواهیم داد و آن ها را برای شما شرح می دهیم.
تهیه انواع سرم تقویتی نباید تنها مسئله مهم برایتان باشد؛ شما باید در انتخاب مرکز تزریق سرم نیز دقت کنید. با توجه به شلوغی و کیفیت پایین خدمات در برخی از تزریقاتی های تهران، بهتر است تزریق سرم تقویتی را درون منزل تجربه کنید. به طبیب یکی از مراکز معتبر و شناخته شده در تهران است که خدمات تزریق سرم در منزل را به صورت حرفه ای و شبانه روزی ارائه می کند.
سرم های نمکی جزو سرم های شناخته شده و پر کاربرد هستند که بدون شک اسم آن را شنیده اید. این سرم در بسته های 500 و 1000 سی سی در دارو خانه ها به سادگی پیدا می شوند. در ادامه کاربرد های سرم نمکی برای انواع افراد را بررسی می کنیم که باید توسط کادر درمان تشخیص داده و به کار گرفته شوند.
مصرف سرم نمکی باید تحت نظر متخصصین صورت گیرد؛ زیرا آنان از نکات و اصول استفاده آگاه هستند. اولین نکته این است که افراد مبتلا به فشار خون بالا باید حتماً پیش از تزریق سرم نمکی با کادر درمان مشورت کنند و به آن ها موضوع فشار خونشان را اطلاع دهند. نکته بعدی مربوط به خود سرم می شود که توسط پرستاران ماهر قابل تشخیص خواهد بود؛ اگر در سرم ذرات معلق مشاهده شد نباید استفاده شود.
نوع دیگر از انواع سرم تقویتی موجود در مراکز درمانی، سرم قندی است. این سرم مانند سرم های دیگر در پک های 500 و 1000 سی سی قابل تهیه می باشد. در ادامه مشخصات و ویژگی های سرم های تقویتی قندی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سرم های قندی انواع دیگری نیز دارند، سرم قندی 10 درصد و سرم قندی 20 درصد دو نوع دیگر سرم هستند. تفاوت سرم های قندی در میزان ترکیبات آن ها است که همین امر کاربرد آن ها را تا حدودی متفاوت می کند. تشخیص این که از کدام غلظت سرم قندی باید برای فرد استفاده شود را به عهده پرستاران بگذارید.
سرم های قندی نیز مانند سایر دارو ها باید در شرایط ویژه ای مورد استفاده قرار بگیرند. باید بدانید که این سرم ها برای افراد دچار دیابت باید با احتیاط و در برخی موارد با تزریق انسولین تزریق شوند. اگر دچار فشار خون یا دیابت هستید؛ حتماً این مسئله را به پرستار گزارش دهید. لازم است که پیش از مصرف سرم، تاریخ آن را خوبی بررسی کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.
نوع دیگر سرم که دارای نام سرم قندی نمکی است، دارای سدیم کلراید ۹ درصد و دکستروز ۵ درصد می باشد. این سرم به صورت کلی چندین کاربرد کلی و اصلی دارد که به شرح زیر می باشد.
این سرم شرایطی همانند سرم قندی و سرم نمکی را دارد؛ زیرا مواد سازنده آن تقریباً یکسان است. نکته مورد توجه این است که تزریق سرم قندی نمکی را خودتان نباید انجام دهید. بار ها مشاهده شده است که برخی افراد سرم را به صورت خودسر تزریق می کنند و در نهایت دچار عوارض می شوند. تزریق سرم قندی نمکی حتی اگر با تجویز پزشک باشد، باید به وسیله پرستار متخصص انجام شود.
سرم دیگر که در خدمات تزریق سرم متقاضیان خاص خودش را دارد، سرم آمینو اسیدی نامیده می شود. این سرم با سرم هایی که تا کنون معرفی کرده ایم اندکی تفاوت ها دارد. سرم تقویتی آمینو اسیدی به دو شکل 5 درصد و 10 درصد در داروخانه ها قابل یافت است.
به صورت کلی باید بگوییم که همه افراد از این سرم استفاده نمی کنند اما باید نکاتی را درمورد آن بدانید. اولین نکته این است که استفاده همزمان اسید های آمینه با تتراسایکلین قادر است اثر حفظ کننده پروتئین را کم کند. جالب است بدانید که این نوع سرم ها منبع مناسبی برای تقویت بدن هستند؛ ترکیبات این سرم شامل نیتروژن، الکترولیت و اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری می باشد.
آخرین سرم تقویتی که باید با آن آشنا شوید، سرم رینگر نام دارد. سرم رینگر یکی از شناخته شده ترین سرم ها در میان کادر درمان است که دارای ترکیبات کلسیم، پتاسیم، سدیم و کلر می باشد. این سرم را شما می توانید از دارو خانه ها به سادگی تهیه کنید و تزریقاتش را به پرستار ماهر واگذار کنید.
در صورتی که رنگ سرم تغییر کرده بود، آن را مصرف نکنید یا به پرستار اطلاع دهید. اگر دچار بیماری خاص هستید حتماً با پرستار به اشتراک بگذارید تا شرایط را در نظر بگیرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد