به گزارش جام جم آنلاین از سازمان هواشناسی بر اساس این اطلاعات بیشترین بارش استانی در روزهای ۲۳و ۲۴ فروردین به ترتیب مربوط به لرستان با ۶۵.۹، کردستان ۵۹، کرمانشاه ۵۸.۶، ایلام ۵۳.۴، آذربایجان غربی ۳۵.۴، خوزستان ۲۳.۶میلی متر و چهارمحال و بختیاری ۲۱.۹ میلی متر بوده است.
این در حالی است که بارش نقطه ای در برخی ایستگاهها نظیر «زیفل» ایلام به ۱۹۱، «سیاه گاو» ایلام ۱۷۸.۲ «پاعلم» لرستان ۱۷۳، «مورموری» ایلام ۱۶۹، «سراب باغ» ایلام ۱۵۶، «کلم» ایلام ۱۵۵، «انجیره» ایلام ۱۴۴، «وارک» لرستان ۱۳۵ و «آبدانان» ایلام به ۱۳۱.۶ رسیده است.
اگرچه تمرکز فعالیت سامانه بارشی اخیر در مناطق غربی و بخش شمالی کشور بود اما اطلاعات پهنهای بارش کشور نشان میدهد که این سامانه حدود ۹ میلی متر به میانگین بارش کشور افزوده است.
به گزارش ایرنا هم اکنون میانگین بارش کشور ۱۵۷میلی متر است که حدود ۲۰ میلی متر بیشتر از سال گذشته و ۳۳ میلی متر کمتر از شرایط در نرمال بلند مدت است.
با وجود اینکه بارش های اخیر سبب جبران اسمی کم بارشیها در برخی استان ها شده است اما لرستان و کرمانشاه با میانگین دریافت حدود ۶۶ و ۵۹ میلی متر در دو روز فعالیت سامانه، همچنان با کسری ۹ و ۸ میلی متر بارش نسبت به شرایط نرمال مواجه هستند.
۷۸ میلی متر کسری بارش در تهران | کم بارشی در شمیرانات به ۱۶۱- میلی متر رسید
آخرین اطلاعات جدول پهنهای بارش استانهای کشور نشان میدهد که میزان بارش دریافتی تهران از ابتدای مهرماه تاکنون ۱۳۰ میلی متر بوده که ۷۸ میلی متر کمتر از شرایط نرمال است.
تاکنون حدود ۴۷ درصد از بارش یک سال زراعی تهران تامین شده و انتظار نمیرود در پنج ماه باقی مانده سال زراعی ۵۳ درصد کسری بارش آن تامین شود.
میانگین سالانه بارش تهران حدود ۲۸۰ میلی متر است که با وجود عبور از پربارشترین ماههای سال، تنها ۱۳۰ میلی متر آن دریافت شده است.
اطلاعات پهنهای بارش شهرستانهای تهران نشان میدهد؛ همه ۱۶ شهرستان استان با کم بارشی مواجه هستند به طوری که شهرستان ورامین با ۶- میلی متر کمترین کم بارشی و شمیرانات با ۱۶۱- میلیمتر بیشترین کم بارشی را دارند.
تا نیمه فروردین میزان کم بارشی در شمیرانات حدود ۱۴۴- میلی متر بود.
اگرچه در روزهای اخیر میزان بارش نقطهای در استان تهران به بیش از ۳۰ میلی متر نیز رسید اما میانگین پهنهای بارش حدود ۵ میلی متر برآورد میشود که تاثیر چندانی در جبران کسریهای امسال نداشته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت