هرمزگان-جام جم انلاین-رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: طرح پزشک خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر هرمزگان آغاز شده و در حال اجرا است.
غلامعلی جاودان در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت در بندرعباس افزود: بیش از ۴۰ سال است که شبکه بهداشت در کشور ایجاد شده و در حذف بیماریهای سرخک، مالاریا و فلج اطفال بسیار اثرگذار بوده است.
وی گفت: از حدود ۱۶ سال پیش نیز در روستاها طرح پزشک خانواده روستایی ایجاد شده است و در کنار آن پزشک خانواده شهری هم ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بر اساس طرح پزشک خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر، یک سری مراقبان سلامت در محلات حضور دارند و افراد نیز برای پایش سلامت خود میتوانند به مراکز سلامت منطقه خود مراجعه کنند.
جاودان گفت: امروزه عوامل متعدد فرهنگی و اجتماعی همچون سبکزندگی، تغذیه و مواد غذایی، آب و هوا، عوامل بیماری زا و دیگر موارد در سلامت انسان نقش دارند.
جاودان افزود: تب دنگی که اکنون کشور پاکستان درگیر آن است به وسیله پشه آئدس منتقل میشود که در تلاشیم درگیر این بیماری نشویم.
وی افزود: ما یک فرد را به عنوان مراقب سلامت در هر محلهای داریم و برای گروههای سنی خاص در طول سال از لحاظ سلامت تحت بررسی قرار میگیرند و در مرحله بعدی میتوانیم با پزشکان عمومی قرارداد ببندیم و اگر نیاز به ارجاع به متخصص باشد پزشک عمومی بیمار را به بیمارستان معرفی میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، صرفه جویی اقتصادی، افزایش سطح سلامت و دانش عمومی در حوزه سلامت و مدیریت مصرف دارو را از مزیتهای طرح پزشک خانواده عنوان کرد.
جاودان گفت: پارسال در حوزه بهداشت در همه استان ۲۷ میلیون و ۲۷۶ هزار و ۵۶۹ خدمت به هم استانیها ارائه شده است.
وی افزود: در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی ۴۲۳ هزار و ۳۱۹ خدمت، در حوزه درمان ۲۹ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۶۵۶ خدمت، در حوزه دارو ۱۰ میلیون و ۹۱۹ هزار و ۱۵۳ خدمت و در کل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ۶۸ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۸۰۹ خدمت به مردم استان ارائه شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص موضوع دارو هم گفت: دارو در کشور به نسبت جمعیت استان نسبت به جمعیت کشور توزیع میشود و در اسفند پارسال بیش از ۳۰۰ هزار بطری سرم به استان داده شده است.
جاودان گفت: در حوزه شیر خشک یک نوع آن یعنی شیرخشک نان کمبود است و در مورد ام آر آی نیز در بیمارستان شهید محمدی دستگاه نصب شده است و مراحل آخر کار هست.
حسن زارعی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم گفت: به ازای هر تخت بیمارستانی ۷ دهم درصد پرستار داریم در حالیکه استاندارد آن دو و یک دهم درصد است.
سرپرست معاونت داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم گفت: در کل ۱۶۰ داروخانه در استان داریم که ۴۲ داروخانه آن شبانه روزی است و ۱۲ داروخانه شبانه روزی آن در بندرعباس قرار دارد.
حسین قاسمی افزود: هرمزگان از استانهای است که بیشترین میزان شیرخشک را دریافت کرده است و چند روز اخیر ۱۶ هزار قوطی شیرخشک در استان توزیع شد.
وی گفت: پارسال ۲ میلیون و ۷۳۸ هزار و ۶۶۸ سرم در استان مصرف شده است که این نشان از مصرف بالای سرم در استان است.
رئیس اورژانس هرمزگان هم گفت: در فوریتهای پزشکی و هوشبری کمبود نیرو داریم و در حوزه تربیت نیرو و آموزش در استان سطح مطلوبی نداریم.
محمود حسین پور گفت: پارسال ۳۵۲ هزار تماس تلفنی با اورژانس استان گرفته شده است که نزدیک به ۵۵ هزار مورد منجر به اعزام شده است.
وی گفت: در ایام نوروز امسال هزار و ۲۲۱ مصدوم و ۱۳۶ فوتی در تصادفات استان داشتیم.
محمود حسین پور افزود:۳۰۰ آمبولانس در استان داریم که ۱۲۰ آمبولانس عملیاتی است و مابقی نیاز به تعویض قطعه دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد