به گزارش جام جم آنلاین همدان، دستگاه لاپاراسکوپی برای عمل جراحی بدون باز کردن شکم در بیماران که نیاز به جراحی داخلی دارند به کار می رود.
با بهره گیری از این دستگاه بسیاری از مشکلات مردم شهرستان بهار در مراجعه به مراکز درمانی استان حل خواهد شد.
کاهش زمان بستری و شدت درد بیماران از جمله مزیت های لاپاراسکوپی است و علاوه بر این در برخی موارد از دستگاه های لاپاراسکوپی برای تشخیص بیماری نیز استفاده می کنند.
دکتر مجذوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در آیین بهرهبرداری از دستگاه لاپاراسکوپی بیمارستان آیتالله بهاری اظهار کرد: از اینکه امروز در خدمت مردم شریف بهار و در شهر عارف والامقام آیتالله بهاری هستم خوشحالم و ابراز خرسندی میکنم و تقارن حضور در بیمارستان آیتالله بهاری را با ایام هفته سلامت به فال نیک میگیریم.
وی با بیان اینکه از جمله محورهای اصلی و اولویتهای ما که برای سال جاری در حوزه سلامت پیشبینی شده است جوانی جمعیت، سلامت خانواده و بیماریهای غیرواگیر است عنوان کرد: در این راستا پویش خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی کخ در این هفته راهاندازی شده باید جدی گرفته شود و همه افراد بالای ۳۰ سال در آن شرکت کنند و اگر در معرض ریسک بالای ۳۰ درصد هستند تحت مراقبتهای ویژه قرار گیرند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در مجموع یک میلیون و ۴۰۰ هزار ویزیت پزشک متخصص و حدودا همین مقدار ویزیت پزشک عمومی طی سال گذشته داشتیم در حالی که در اغلب کشورهای دنیا ویزیت پزشک متخصص اینقدر سهل و در دسترس نیست.
وی در ادامه تأکید کرد: تلاش میکنیم این بیمارستان هم به دلیل کوتاهی مسافت به همدان به یکی از مراکز آموزشی تبدیل شود و استفاده بیشتری از ظرفیتهای این مرکز در جهت آموزش در حوزه درمان صورت گیرد.
دکتر مجذوبی یادآور شد: دستگاه لاپاراسکوپی به ارائه خدمات بهتر به مردم و ماندگاری بیشتر پزشکان در این شهرستان جهت انجام عملهای جراحی کمک شایانی خواهد داشت.
در ادامه طی جلسهای در مرکز سلامت شهر لالجین که با حضور نماینده مردم بهار و کبودراهنگ، امامجمعه و فرماندار شهر لالجین برگزار شد رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان به تبیین ظرفیتها و پاسخگویی به مطالبات مردمی اظهار کرد: در پیشبرد امور لازم است گاهی نگاهی به عقب داشته باشیم تا ببینیم کجا هستیم و به کدام نقطه در حال حرکت هستیم.
وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت و درمان طی سالهای گذشته، توسعه گسترده مراکز بهداشتی درمانی و توزیع عادلانه صورت گرفته و در حال حاضر ۵۰۳ خانه بهداشت و ۱۴۸ مرکز بهداشتی درمانی در کل استان داریم.
دکتر مجذوبی ادامه داد: امید به زندگی از سن ۵۳ سال پیش از انقلاب، به حدود ۸۰سال رسیده که عدالت در توزیع خدمات بهداشتی درمانی، دسترسی به دارو در تمام کشور و واکسیناسیون در این موضوع دخیل بودهاست.
وی بیان کرد: سطحبندی ارائه خدمات بهداشتی درمانی در تمام کشورهای دنیا وجود دارد البته ممکن است در بخشهایی ارائه خدمات، با کمبودها و نواقصی مواجه باشد اما در نقاطی مثل لالجین میتوان خدماتی در حد وسط سطح یک و دو ارائه شود که رضایت بیشتری در بین مردم فراهم آورد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: در این نقاط طبق قانون با توجه به برد جمعیتی امکان احداث بیمارستان وجود ندارد و جمعیت منطقه تکافوی خدمات بیمارستانی نیست، البته مراکز بهداشتی هم شاید پاسخگوی نیاز مردم به حد کفایت نباشد اما تلاش ما بر این است که مرکزی متوسط ایجاد و اداره شود تا هم خدمات بهداشتی و هم بخشی از خدمات درمان به مردم منطقه ارائه شود.
دکتر توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با تبریک هفته سلامت به فعالان این عرصه و همه مدافعان سلامت، اظهار کرد: از مرداد ماه ۱۴۰۰ تا یکسال بعد از آن، پیگیر دو دستگاه لاپاراسکوپی و سیتی اسکن در حوزههای انتتخابیه بودیم که به لطف خداوند محقق شد.
وی با بیان اینکه شهرستان بهار و کبودراهنگ در حوزههای تخصصی مستلزم بازنگری آمار و دادههای پایه در نیازمندیهای حوزه بهداشت و درمان است گفت: دستگاه لاپاراسکوپی در جراحیهای باز بسیار تسهیلگر است و مکاتبات لازم در تأمین سیتیاسکن نیز انجام شده و به زودی دریافت خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد